Bij Soapoli-online komen veel mail vragen binnen, ook afgelopen het afgelopen weekend. Een dame, Joanne, die via internet een zelfafleestest had gedaan die aangaf dat ze chlamydia had. Ze was in paniek en wilde graag hulp, want ze had niet verwacht een positieve chlamydia uitslag te hebben op zaterdagavond! En hoe kon dat nou? ze had de afgelopen twee jaar alleen met Jan seks gehad? Ons advies: ga maandag meteen langs je huisarts.

Zelfafleestesten op SOA; eenvoudig en goedkoop te bestellen via internet of bij een drogistij aan te schaffen. Helaas is de uitslag van een soa zelfafleestest niet betrouwbaar en kan de niet betrouwbare uitslag van zo'n soa zelfafleestest heel veel leed veroorzaken.(deze uitspraken zijn gebaseerd op het rapport van Soaaids Nederland)  Want als de test aangeeft dat je géén soa hebt en je hebt wel een soa dan heeft dat schadelijke gevolgen voor je gezondheid. Daarbij kan je ook nog eens anderen met een SOA besmetten. En als het andersom is; de test geeft aan dat je chlamydia hebt terwijl dit niet zo is kan dit ook enorme emotionele en sociale gevolgen hebben lees hieronder het verhaal van Joanne.

Gewoon uit nieuwsgierigheid, omdat ze aan samen een kindje krijgen zaten te denken had ze de zelfaflleestest op chlamydia besteld. Zaterdagavond leek Joanne een uitgelezen moment om de zelfaflees test op chlamydia te doen. Nadat ze de test had gedaan en meteen de uitslag kon zien schrok ze zich wezenloos; de testuitslag gaf aan dat ze positief was, ze had een chlamydia infectie! En ze had alleen maar seks gehad met Jan. Hoe kon dat nou? Had Jan het ook? In paniek belde ze Jan en vertelde dat ze chlamydia had. Jan reageerde helemaal niet zo meelevend als ze had verwacht. Hij werd woedend en begon haar meteen te verwijten dat ze was vreemd gegaan. Een knallende ruzie volgde.

Na een verschrikkelijk weekend kon ze gelukkig maandagochtend terecht bij de huisarts. Ze vertelde over de zelfafleestest op chlamydia die ze via internet had gekocht waarop de huisarts meteen reageerde door te zeggen dat zelfafleestesten op SOA niet betrouwbaar zijn. De huisarts adviseerde Joanna een chlamydia laboratorium test te doen voor een betrouwbare uitslag. Voor het doen van de chlamydia test mocht ze zelf met een wattenstaafje een uitstrijkje uit haar vagina maken en deze werd door de huisarts naar het laboratorium opgestuurd voor onderzoek. Joanna mocht een week later bellen voor de uitslag.

Een enorm lange week waarin Jan niet meer thuis was geweest en bij zijn ouders logeerde. Via zijn broer had ze te horen gekregen dat hij even geen contact meer met haar wilde.

Toen Joanne de maandag ging bellen klopte haar hart in haar keel van de spanning. Gelukkig kwam de huisarts snel ter zake en vertelde haar dat ze geen chlamydia had. Een last viel van haar af. Met dit goede nieuws ging ze meteen bij Jan langs. Helaas voor Joanne was Jan gaan twijfelen over hun relatie, en hebben ze nog een lange weg te gaan om het vertrouwen te herstellen.

Een triest verhaal over hoe de uitslag van een onbetrouwbare zelfaflees test op chlamydia je leven op een vervelende manier heel erg kan beïnvloeden. Wil jij je op SOA laten testen kies dan voor een laboratorium soa test. Met een laboratorium test op SOA weet je waar je aan toe bent. Een betrouwbare soa laboratorium test kan via je huisarts, mocht je liever anoniem op SOA willen testen kies dan voor een laboratorium test van Soapoli-online. Ga voor Zekerheid.

Lees hier meer over waar je op moet letten als je een soa thuistest wilt aanschaffen.

Geen reacties

Plaats een reactie