Zonder condoom seks gehad in het buitenland?

Je kan er nachten van wakker liggen al tijdens je vakantie, je zakenreis of terug in Nederland. De angst voor een hiv infectie, SOA of onzekerheid omdat je thuis een vaste partner hebt die van niks weet kan een enorme impact hebben op je dagelijkse leven. Ons advies nu je weer thuis bent: maak een einde aan je onzekerheid en ga testen. In het geval dat je een vaste partner hebt waarmee je regelmatig seks hebt is het natuurlijk van belang dat je ervoor zorgt dat je deze beschermt. Vrijen met condoom of geen seks tot je duidelijk hebt over je SOA status is dan heel belangrijk. Bij wisselende partners is condoom gebruik altijd geadviseerd.

Heb je meer risico op een SOA als je in het buitenland met een local onbeschermde seks te hebt gehad?

Zonder condoom seks hebben is altijd een risico om SOA op te lopen. Echter in bepaalde delen van de wereld komen SOA als hepatitis B, Hiv, syfilis, chlamydia en gonorroe meer voor. In delen van Azië Zuid-Amerika en Afrika is dit het geval, dit komt doordat er minder goede gezondheidszorg is voor iedereen. Mensen hebben niet altijd de mogelijkheid zich te laten testen of behandelen als ze een SOA hebben. Ook komt seks in ruil voor goederen en eten meer voor.

Welke soa test heb je dan nodig?

Hiervoor verwijzen we je naar onze SOA testwijzer. Door je risico aan te geven in de SOA testwijzer ontvang je een advies over welke SOA test je nodig hebt. Heb je persoonlijk advies nodig neem dan contact met ons op.

Wanneer kan je testen?

In onze testadvies mogelijkheid kan je lezen hoeveel tijd er tussen het onbeschermde seks contact en het testen moet zitten om betrouwbaar te kunnen testen. Neem deze tijd in acht, word je gek van onzekerheid dan kan je alvast testen maar herhaal de test dan nogmaals na de aangegeven tijd. Kies je voor deze optie bedenk dan wel dat je vermoedelijk nog meer stress hebt omdat je tweemaal in spanning zit.

Klachten na seks in het buitenland?

Je kan contact op nemen met je huisarts of een soapoli bij je in de buurt. Is dit te lastig omdat je bang bent iemand tegen het lijf te lopen die je kent? Kijk dan naar de mogelijkheden om via naar onze mogelijkheid om anoniem een arts te raadplegen. Blijf nooit rondlopen met klachten, maar zoek hulp bij een arts!

Geen reacties

Plaats een reactie