Wist jij dat als je Chlamydia hebt tijdens je zwangerschap je meer kans hebt een miskraam te krijgen of dat je pasgeboren kindje na de bevalling ziek wordt?

Chlamydia is de meest voorkomende seksueel overdraagbare aandoening in Nederland. Chlamydia is een bacterie die je via sekscontact waarbij slijmvliescontact plaatsvindt overgedragen kan krijgen. Heb je penis-vagina contact, vagina-mond contact, penis-mond of penis-anus contact dan kan je de bacterie van een besmette sekspartner overgedragen krijgen. Heb je onbeschermde seks, seks zonder condoom, dan kan je een SOA als chlamydia makkelijk oplopen. Dit geldt ook als je zwanger bent.

Tijdens je zwangerschap zal er in een van de eerste bezoeken aan de verloskundige bloed worden afgenomen om te onderzoeken op infectieziekten. Hoewel je bloed wordt getest op hiv, syfilis en hepatitis hoort een vaginale test op chlamydia hier niet standaard bij. Een chlamydia test wordt je aangeboden als de verloskundige denkt dat dit verstandig is, de verloskundige bepaalt dit aan de hand van de vragen die ze je stelt. In het geval dat ze je geen vragen stelt over risicovolle sekscontacten uit een recent verleden kan het verstandig zijn om dit zelf ter sprake te brengen.

Wat kunnen aanwijzingen zijn dat je chlamydia hebt:

  •          Meer afscheiding
  •          Branderig gevoel bij het plassen
  •          Onderbuikpijn
  •          Bloedverlies tijdens de seks
  •          Pijn tijdens de seks

Geen klachten? Ook als je geen van bovenstaande klachten hebt maar je wel in een (recent) verleden risico hebt gelopen op een chlamydia infectie kan het verstandig zijn je te laten testen. Chlamydia geeft namelijk in heel veel gevallen geen enkele klacht.

Bespreek je soa-test verzoek met je verloskundige. Een chlamydia test kan via je verloskundige, de test kan je in de meeste gevallen zelf vaginaal afnemen. Kies je er liever voor om anoniem op chlamydia te testen? Bestel dan hier je chlamydia test via Soapoli-online.

Gelukkig is een vaginale chlamydia goed te behandelen met antibiotica, ook als je zwanger bent.

Geen reacties

Plaats een reactie

Soa thuistest

Bij Soapoli-online heb je snel zekerheid met onze eenvoudige online soa thuistesten, medisch advies en nazorg in de vorm van een behandeling of verwijzing.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 22:45 besteld = vandaag verzonden  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.6/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Soa behandeling nodig?

Wij helpen jou verder! (Chlamydia, gonorroe* en
trichomonas behandelingen)

> SOA BEHANDELING
Wil je starten met PrEP?

Wij hebben geen wachtlijst.

> GA NAAR PREP-POLI