Als je hepatitis B hebt merk je daar meestal weinig tot niets van. Je kunt klachten krijgen zoals vermoeidheid, verminderde eetlust, spierpijn en gewrichtspijn, koorts, geelzucht en soms jeuk. De tijd tussen besmetting en begin van de ziekte (incubatietijd) is zo’n 2 tot 6 maanden. Omdat je niet altijd klachten ervaart, kun je het virus ook dragen en doorgeven zonder dat je het weet.

Wat is hepatitis B en hoe krijg je het?
Hepatitis B is een ontsteking van de lever en wordt veroorzaakt door het hepatitis B-virus. Je krijgt dit virus door onveilige seks (zonder condoom) of via (menstruatie)bloedcontact. Dat geldt ook voor orale seks. Gezamenlijk gebruik van seksspeeltjes zoals bijvoorbeeld dildo's en seks technieken waar bloed bij vrijkomt zijn ook momenten waarop je het kunt krijgen.

Heb ik hepatitis B?-Soapoli-online
Chlamydia en gonorroe testen

Chlamydia en Gonorroe

Testen voor:
 •  Chlamydia
 •  Gonorroe


Inclusief:
 •  Gratis e-consult
 •  Gratis receptaanvraag
Vaak gekozen door:

Mensen met heteroseksuele contacten zonder klachten, minder dan 3 sekscontacten afgelopen half jaar. Die op zoek zijn naar zekerheid.

44,95
Veel verkocht
Chlamydia en gonorroe testen

Combinatie testpakket met 4 soa-bepalingen

Testen voor:
 •  Chlamydia en gonorroe
 •  Syfilis en hiv


Inclusief:
 •  Gratis e-consult
 •  Gratis receptaanvraag
Vaak gekozen door:

Mensen met heteroseksuele contacten met meer dan 3 sekscontacten afgelopen half jaar. Die op zoek zijn naar zekerheid.

104,95
Nieuw
Chlamydia en gonorroe testen

PrEP-check pakket

Testen voor:
 •  Chlamydia en gonorroe (keel, anus en urine)
 •  Nierfunctie
 •  Hepatitis B en C
 •  Syfilis en hiv
Inclusief:
 •  Gratis e-consult
 •  Gratis receptaanvraag
Vaak gekozen door:

Mensen die met PrEP willen starten of hun tussentijdse controles via Soapoli-online willen laten doen.

Vanaf 50,-

Veelgestelde vragen over hepatitis B

Heb je onveilige seks gehad en wil je jezelf laten testen? Houd dan rekening met een incubatietijd van ongeveer 8 weken. Dit is de tijd tussen besmetting en begin van de ziekte. Betrouwbaar testen kan 8 weken na de onveilige seks met een bloedtest.

Bescherming tegen hepatitis B

Je kunt jezelf beschermen met een vaccinatie tegen hepatitis B. Deze vaccinatie beschermt bijna iedereen tegen besmetting met het hepatitis B-virus, bestaat uit 3 injecties verspreid over een half jaar en is gratis voor alle homo-, biseksuele mannen en mannen of vrouwen die seks hebben voor geld. Geldt dit voor jou en ben je nog niet gevaccineerd? Neem dan contact op met de GGD bij jou in de buurt. Na de vaccinaties ben je 15 jaar beschermd tegen hepatitis B.

Hepatitis B wordt getest met een bloedtest. Soapoli-online biedt een vingerpriktest waarmee je thuis bloed kunt afnemen. Je ‘schiet’ met de vingerprikker een gaatje in je vingertop zodat je bloeddruppels kunt opvangen. De afgenomen sample stuur je naar het lab voor onderzoek.

 

Ben je besmet met het hepatitis B-virus? Dan wordt jouw bloed 6 maanden later nog eens onderzocht. Als het virus uit je bloed verdwenen is, dan ben je genezen, niet meer besmettelijk en kun je het niet opnieuw krijgen. Soms blijft het hepatitis B-virus langer dan 6 maanden in het bloed. Dit noemen we chronische hepatitis B. Om te zien of de ontsteking actief is, wordt je bloed regelmatig onderzocht. Bij een actieve ontsteking kan de lever blijvend beschadigen. Dat noemen we ook wel levercirrose. Gaat de leverontsteking niet weg? Dan word je doorverwezen naar een specialist die beoordeelt of verdere behandeling met medicijnen nodig en mogelijk is.
 
Partnerwaarschuwing
Wie hepatitis B (in een acute vorm) heeft moet dit melden. Blijk je een acute hepatitis B infectie te hebben dan word je begeleid door een GGD verpleegkundige. Deze begeleidt jou in alle risicocontacten van de afgelopen 6 maanden in kaart te brengen en laten weten dat ze zich moeten laten onderzoeken op hepatitis B.

 

 

Wil je persoonlijk advies van een professional over een soa? Vraag een E-consult aan!

Boek een consult

Twijfel je wat je testen? Ontvang gratis en anoniem testadvies.

Soatestwijzer

Hoe verloopt een online soa test?

1. Gratis soa testadvies

De Soa-testwijzer geeft je direct antwoord op welke soa test je nodig hebt en vanaf wanneer je betrouwbaar je afname kan doen.

2. Discrete levering

Je bestelling wordt in een discrete verpakking geleverd. Voor 23.00 uur besteld, is de volgende werkdag in huis. Eenvoudig zelf af te nemen met uitgebreide instructie.

3. Stuur je afname naar ons lab

Verzend je afname gratis naar ons ISO gecertificeerd laboratorium. De betrouwbaarheid van de analyse is hetzelfde als testen via de huisarts of GGD.

4. Bekijk de uitslag van jouw test

Je uitslag is binnen 1-3 werkdagen zichtbaar in ons uitslagenportaal.

Is de uitslag van jouw soa test positief?

 Soapoli-online helpt jou verder zodat je behandeld kunt worden.
Lees meer via deze link.

Bestel jouw soa test