Trichomonas is een soa die wordt veroorzaakt door een parasiet en krijg je door onveilige seks. De parasiet wordt overgedragen als sperma, voorvocht of afscheiding in contact komt met het slijmvlies van de sekspartner.
Lang niet iedereen met deze soa krijgt klachten. Over het algemeen ervaren vrouwen vaker klachten dan mannen als ze trichomonas hebben. Ze hebben dan bijvoorbeeld last van een rode, gezwollen of pijnlijke vagina, jeuk, de vagina kan anders ruiken, groengeel vocht in de vagina of pijn bij het plassen. Deze klachten ontstaan een paar dagen of weken nadat je bent besmet.

Heb je onveilige seks gehad met iemand die trichomonas heeft dan is de kans dat jij het krijgt tot wel 80%. Als vrouw loop je meer kans om besmet te worden door een man dan andersom. Behandel je trichomonas niet? Dan kan dit schade aanrichten. Het grootste gevaar is dat de parasiet het slijmvlies van je vagina of urineweg zo erg aantast dat je meer kans loopt om besmet te raken met chlamydiabacterie, gonorroebacterie en het hiv-virus. 

Heb ik trichomonas?-Soapoli-online
Chlamydia en gonorroe testen

Chlamydia en Gonorroe

Testen voor:
 •  Chlamydia
 •  Gonorroe


Inclusief:
 •  Gratis e-consult
 •  Gratis receptaanvraag
Vaak gekozen door:

Mensen met heteroseksuele contacten zonder klachten, minder dan 3 sekscontacten afgelopen half jaar. Die op zoek zijn naar zekerheid.

44,95
Veel verkocht
Chlamydia en gonorroe testen

Combinatie testpakket met 4 soa-bepalingen

Testen voor:
 •  Chlamydia en gonorroe
 •  Syfilis en hiv


Inclusief:
 •  Gratis e-consult
 •  Gratis receptaanvraag
Vaak gekozen door:

Mensen met heteroseksuele contacten met meer dan 3 sekscontacten afgelopen half jaar. Die op zoek zijn naar zekerheid.

104,95
Nieuw
Chlamydia en gonorroe testen

PrEP-check pakket

Testen voor:
 •  Chlamydia en gonorroe (keel, anus en urine)
 •  Nierfunctie
 •  Hepatitis B en C
 •  Syfilis en hiv
Inclusief:
 •  Gratis e-consult
 •  Gratis receptaanvraag
Vaak gekozen door:

Mensen die met PrEP willen starten of hun tussentijdse controles via Soapoli-online willen laten doen.

Vanaf 50,-

Veelgestelde vragen over trichomonas

​Ben je gewaarschuwd of heb je klachten die passen bij trichomonas? Dan is het aan te raden jezelf te testen op trichomonas. Betrouwbaar testen kan 21 dagen na de onveilige seks. Wil je direct een betrouwbaar advies? Bezoek dan onze Soatestwijzer.

Een trichomonastest wordt het beste gedaan door bij vrouwen een afname te doen met een wattenstaafje uit de vagina (noemen we ook wel uitstrijkje). Mannen kunnen urine inleveren. De afgenomen sample wordt naar het lab gestuurd en daar onderzocht. Urineonderzoek bij vrouwen raden we af omdat het minder betrouwbaar is dan een uitstrijkje.

Heb je onveilige seks gehad dan is het verstandig om jezelf op soa’s te testen. Wil je direct een betrouwbaar advies? Bezoek dan onze Soatestwijzer.

 

Om trichomonas te behandelen krijg je een eenmalige dosis metronidazol. Als je wilt kun je ook via de Soapoli-online deze antibioticakuur ontvangen.

 

 

Wil je persoonlijk advies van een professional over een soa? Vraag een E-consult aan!

Boek een consult

Twijfel je wat je testen? Ontvang gratis en anoniem testadvies.

Soatestwijzer

Hoe verloopt een online soa test?

1. Gratis soa testadvies

De Soa-testwijzer geeft je direct antwoord op welke soa test je nodig hebt en vanaf wanneer je betrouwbaar je afname kan doen.

2. Discrete levering

Je bestelling wordt in een discrete verpakking geleverd. Voor 23.00 uur besteld, is de volgende werkdag in huis. Eenvoudig zelf af te nemen met uitgebreide instructie.

3. Stuur je afname naar ons lab

Verzend je afname gratis naar ons ISO gecertificeerd laboratorium. De betrouwbaarheid van de analyse is hetzelfde als testen via de huisarts of GGD.

4. Bekijk de uitslag van jouw test

Je uitslag is binnen 1-3 werkdagen zichtbaar in ons uitslagenportaal.

Is de uitslag van jouw soa test positief?

Wil je via Soapoli-online een recept aanvragen? 
​​​​​​​Dat kan, lees meer via deze link.

Bestel jouw soa test