PrEP is een pil waarmee je het oplopen van een hiv infectie kunt voorkomen. Het is een veilig én effectief medicijn. Dat is wetenschappelijk bewezen.

NIEUW: PrEP recept en controles

Soapoli-online kan jou PrEP medicatie voorschrijven. Jouw voordelen:

 •  Geen wachtlijst.
 •  Je kunt alles vanuit huis regelen.
 •  Soapoli-online is de best scorende aanbieder van Nederland volgens Soaaids NL.
 •  Met ruim 10 jaar ervaring in het aanbieden van online soa testen en bijhorende nazorg, hebben wij alles in huis jou de allerbeste zorg op afstand te bieden.
 •  Begeleiding van BIG geregistreerde verpleegkundigen en PrEP huisarts.

Voor wie is onze PrEP-poli

 •  Mensen die niet op de wachtlijst van de GGD willen staan.
 •  Mensen die niet bij hun huisarts terecht kunnen met hun PrEP vraag.
 •  Mensen die hun PrEP zelf anoniem willen regelen vanuit huis.
 •  
 • Regel je PrEP zorg discreet vanuit huis of laat je verwijzen door je huisarts naar Soapoli-online. Je kunt de factuur dan indienen bij je zorgverzekering.

Wij houden ons ook aan de landelijk richtlijn PrEP en kunnen daardoor PrEP-check nu aanbieden aan mannen en transmannen met een vagina. Wij hebben geen wachtlijst

Hoe werkt onze PrEP-poli?

1. Vraag een E-consult aan

Onze verpleegkundigen plannen een E-consult van circa 10 minuten met jou in om je een aantal vragen te stellen ten behoeve van het mogen voorschrijven van PrEP-medicatie.

2. Voer de controletesten voor soa, hiv en nierfunctie thuis uit

Volgens de landelijke richtlijnen voer je eerst een aantal testcontroles uit. Je bestelling wordt in een discrete verpakking geleverd. Eenvoudig zelf af te nemen met uitgebreide instructie.

3. Stuur je afname GRATIS naar ons lab

Verzend je afname gratis naar ons ISO gecertificeerd laboratorium. De betrouwbaarheid van de analyse is hetzelfde als testen via de huisarts of GGD.

4. Ontvang je PrEP-recept

Zodra alle uitslagen binnen zijn schrijft onze betrokken huisarts Dhr P Leusink je voor 1 maand PrEP medicatie voor. We maken dan ook afspraken over het vervolg

Hoe wil je PrEP slikken?

Heb je regelmatig seks of weet je niet goed van te voren wanneer je seks gaat hebben, dan kiezen de meeste voor dagelijks gebruik.  Heb je af en toe een feestje waar je gaat daten of bezoek je een club dan weet je vaak redelijk van te voren wanneer je seks gaat hebben. Dan kun je ervoor kiezen alleen te slikken als je seks hebt.
 

Wanneer ben je beschermd tegen hiv?

Bij start van dagelijks PrEP, is iemand na 5 tot 7 dagen beschermd tegen hiv als het gaat om anale blootstelling. Als iemand direct beschermd wil zijn, is het verstandig om te beginnen met twee pillen tegelijkertijd, volgens het schema van PrEP rondom seks (intermitterend gebruik). In dat geval is iemand al vanaf 2 uur na inname beschermd.

Voor vaginale blootstelling geldt dat dagelijks PrEP tenminste 7 dagen van te voren moet zijn gestart, vanwege de minder snelle accumulatie van actieve metabolieten in de weefsels van de vrouwelijke genitale tractus. Dit geldt dus ook voor transmannen die seks hebben via hun vagina.

Om veilig te stoppen is het advies om, na anale blootstelling tenminste 2 dagen door te gaan met PrEP. Na vaginale blootstelling is dat tenminste 7 dagen.


 

Ik wil starten met PrEP

Om PrEP te kunnen starten via Soapoli-online plannen we eerst een E consult van ongeveer 5 a 10 minuten. In dit consult stellen we vragen over je gezondheid en informeren we je over het proces. Deze gegevens sturen we vervolgens naar onze arts om samen met de soa test resultaten te beoordelen. Wij werken volgens de landelijke richtlijn PrEP. Vervolgens kan het recept voor je worden uitgeschreven. 

Ik wil PrEP starten

Onze specialisten

Peter Leusink
Huisarts, Voorzitter SeksHAG, Seksuoloog, Medisch verantwoordelijke arts bij Soapoli-online
"Alle vormen van PreP-zorg zijn nodig en vullen elkaar aan. GGD en huisartsen doen dit face2face en Soapoli-online heeft een kwalitatief goed online aanbod, Daarom ondersteun ik Soapoli-online en dit initiatief."

Klazien en Marlous van Soapoli-online

Klazien en Marlous
BIG geregistreerde verpleegkundigen en initiafnemers van Soapoli-online en PrEP-poli
'Met PrEP-check hebben we een unieke online dienstverlening neergezet waarbij de klant alles vanuit huis kan regelen. We werken volgens de landelijke PrEP richtlijn en samen met de GGD en huisarts.'

PrEP kosten

Waar moet je rekening mee houden als je PrEP medicatie via Soapoli-online regelt? PrEP kun je niet kopen zonder recept. Wij werken volgens de landelijke PrEP richtlijnen opgesteld door oa Soaaids Nederland, NHG en RIVM. Voor een PrEP recept is het nodig dat soa en hiv zijn  uitgesloten en je een goed nierfunctie hebt. 
Bij Soapoli-online spreken wij jou graag eerst kort voor een intake om te zien of je in aanmerking komt voor PrEP medicatie en welke soa testen geadviseerd worden te doen en wanneer je ze kunt afnemen. Houd rekening met een bedrag van 264,- om te kunnen starten met PrEP. 
 •  
Tips om de kosten te drukken:
 •  We werken steeds meer samen met GGD'en waardoor je de reguliere soa testen (chlamydia, gonorroe, syfilis) daar kunt doen. 
 •  Je kunt je factuur indienen bij je zorgverzekering; regel een verwijsbrief van je huisarts.
In het GRATIS e-consult kunnen we je opties bespreken.  

Ons aanbod is inclusief: 
 •  Testen op alle soa volgens landelijke PrEP richtlijn. 
 •  GRATIS E-consult met de gespecialiseerde verpleegkundige
 •  GRATIS uitschrijven van het PrEP-recept
 •  Altijd laagdrempelig contact met de gespecialiseerde verpleegkundigen
 •  Hulp als er sprake is van een positieve uitslag

 

Terugkoppeling naar jouw huisarts

Jouw huisarts ziet het liefst terugkoppelingen van je onderzoeken en het gebruik van PrEP. Soapoli-online kan dit verzorgen voor je. 
Wil je niet dat jouw huisarts geïnformeerd word dan zijn we verplicht de uitslagen met onze onafhankelijke PrEP arts, dhr Peter Leusink te bespreken om zo jouw recept aan te kunnen maken. 
Wij leveren de hoogste kwaliteit:

Over Soapoli-online

Soapoli-online staat voor kwaliteit, dienstverlening, persoonlijke zorg en streeft naar de hoogsthaalbare service.

Dit heeft zij bewezen in verschillende onafhankelijke onderzoeken.

 •  Soapoli-online staat voor het zesde jaar als best scorende aanbieder in de Advieschat. De Advieschat is in 2017 opgericht op initiatief van Soaaids Nederland.
 •  Soapoli-online staat vermeld als betrouwbare soa thuistest aanbieder op de site van Soaaids Nederland.
 •  Soapoli-online kwam als best scorende aanbieder uit het onderzoek van het RIVM in 2016.

Tevreden klanten

Wij zijn beoordeeld met een 9,5 / 10 met 10305 beoordelingen

Ga voor zekerheid...


Soapoli-online werkt voor de analyse van de samples samen met een ISO gecertificeerd laboratorium dat zeer snel resultaat levert met de beste kwaliteit. Op deze pagina lees je alles over de kwaliteit van onze testen. Buiten dat de testen erg betrouwbaar zijn is onze dienstverlening compleet en zullen wij er alles aan doen jou zo goed mogelijk te helpen zodat je snel zekerheid hebt.
 

Informatie voor professionals

Bent u zorgverlener en wilt u graag meer informatie over onze dienstverlening? Neemt u aub contact op met ons: info@soapoli-online.nl 

Soa thuistest

Heb je onveilige seks gehad? Laat jezelf testen.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 23:00 besteld = morgen in huis, Sameday delivery ook mogelijk  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.5/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Moet ik een soa test doen?

Gebruik onze Gratis soa-symptoomwijzer

> START SYMPTOOMWIJZER
NIEUW: PrEP recept en controles

HIV voorkomen met de PrEP pil

> GA DIRECT NAAR PrEP-POLI