SOA behandeling

Hoe kom ik aan een SOA behandeling?

Ervaar je klachten, ben je gewaarschuwd of maak je je zorgen dat je misschien een soa hebt dan wil je je probleem snel opgelost zien? Is een SOA test via je huisarts of de GGD geen optie, test dan via Soapoli-online. Wij helpen je aan een betrouwbare soa thuistest en kunnen, als nodig is snel de juiste SOA behandeling voorschrijven of je verwijzen voor een SOA behandeling.
Soapoli-online kan je snel voorzien van een SOA behandeling als blijkt dat je testuitslag aangeeft dat je een SOA hebt opgelopen. Hieronder lees je hoe en wanneer wij je een SOA behandeling kunnen voorschrijven, wat de kosten zijn en hoe dit in zijn werk gaat.

Een SOA behandeling via Soapoli-online   SOA pillen
SOA behandeling via je huisarts aanvragen
Wie schrijft de medicatie uit voor Soapoli-online
Behandeling chlamydia
Behandeling gonorroe
Behandeling trichomonas
Behandeling mycoplasma
Behandeling syfilis, hiv
hepatitis B, herpes simplex

Hoe vraag ik een SOA behandeling aan
Naar welke apotheek kan ik mijn recept laten sturen?
Belangrijke SOA behandeladviezen
Vertel je partner(s) dat je een SOA hebt

Veel gestelde vragen over een SOA behandeling via Soapoli-online

Ik wil niet dat mijn huisarts geïnformeerd word dat ik een SOA behandeling krijg
Kan ik anoniem SOA behandeling voorgeschreven krijgen?
Is de chlamydia behandeling op mijn zorgverzekeringoverzicht te zien.
Kan ik mijn SOA medicatie thuis laten bezorgen?
Wat zijn de kosten bij de apotheek voor een chlamydia behandeling?
Wordt mijn medicatie door MIJN APOTHEEK in een discrete verpakking verzonden?
Wat zijn de verzendkosten voor het opsturen van medicatie via MIJN APOTHEEK
Kan ik een SOA behandeling in België ontvangen?

Kan ik ook meteen SOA medicatie voor mijn partner aanvragen?

Positieve* test via Soapoli-online = recept via Soapoli-online

Geeft je test aan dat je een chlamydia-, gonorroe-, trichomonas- of mycoplasma genitalium infectie hebt? Dan kan je voor een SOA behandeling bij ons terecht als je via Soapoli-online getest bent. We willen je er op wijzen dat je huisarts altijd de eerst lijn hulpverlener is en dat je bij voorkeur naar je eigen huisarts moet gaan. 
Een SOA behandeling is belangrijk voor je eigen gezondheid en om verspreiding van SOA te beperken. Wij kunnen medicatie uitschrijven voor chlamydia, mycoplasma en trichomonas, je kan bij ons ook terecht voor een gonorroe behandeling.

*Bij een positieve herpes simplex-, syfilis-, hepatitis B/C- en hiv uitslag bieden we je ondersteuning en begeleiding naar je huisarts, GGD of HIV behandelcentrum.
 

SOA behandeling via je huisarts aanvragen

Je huisarts is altijd eerste keus behandelaar en kan je helpen aan een SOA behandeling, door je uitslag in het uitslagenportaal te downloaden en deze aan je huisarts te laten zien kan deze de juiste behandeling voor je uitschrijven. 

SOA behandeling via het medische team van Soapoli-online

Soapoli-online bestaat uit een medisch team van 4 huisartsen, 2 verpleegkundigen en 4 doktersassistentes die een SOA behandeling voor je kunnen uitschrijven. Alle behandelingen die wij uitvoeren zijn protocollair vastgelegd. Hieronder leggen we uit hoe de verschillende SOA behandelingen in zijn werk gaan, wat de kosten zijn en hoe snel wij je aan een behandeling kunnen helpen.

 Let op In uitzonderlijke omstandigheden behoudt Soapoli-online zich het recht voor om een behandeling niet voor te schrijven. Eventueel al betaalde receptkosten ontvang je dan retour.

Behandeling chlamydia

Is er een chlamydia infectie gevonden dan vind je bij je uitslag een duidelijke uitleg hoe je direct een chlamydia behandeling via Soapoli-online aanvraagt. Je vult in het uitslagenportaal de vragenlijst met gezondheidsvragen naar waarheid in en verzend deze. Wij maken het recept voor je in orde. In de aanvraag vermeld je waar je de chlamydia kuur wilt ophalen, je eigen apotheek, een apotheek die in de buurt is van waar je op dat moment verblijft of via MIJN APOTHEEK.
Receptkosten: Gratis, wij vragen geen kosten voor het uitschrijven van een chlamydia recept.
Kosten antibiotica chlamydia: de apotheek rekent tussen de 15 a 25 euro voor het leveren van chlamydia pillen
Doorlooptijd aanvraag medicatie Soapoli-online: gemiddeld 1 werkdag
 

Behandeling gonorroe 

Is er een gonorroe infectie vastgesteld dan vind je bij je gonorroe uitslag een duidelijke uitleg hoe je direct een behandeling tegen gonorroe kan aanvragen. Klik op de link in de uitslag en vul de vragenlijst met gezondheidsvragen naar waarheid in en verzend deze. Wij nemen dan zsm contact met je op voor het maken van een behandel afspraak. Een gonorroe besmetting wordt behandeld middels een injectie. 
Receptkosten: Gratis, wij vragen geen kosten voor het uitschrijven van een gonorroe recept.
Kosten gonorroe behandeling: de kosten voor het geven van een injectie en de medicatie zelf zijn 90 euro.
Doorlooptijd behandelmogelijkheid gonorroe Soapoli-online: gemiddeld 1 werkdag 
 

Behandeling trichomonas

Komt uit je uitslag dat je een trichomonas infectie hebt dan kan je via Soapoli-online een behandeling aanvragen. Vul de gezondheidsvragen in het uitslagenportaal naar waarheid in en verzend deze. De link naar de gezondeheidsvragen vind je bij je testuitslag.
Wij nemen je receptaanvraag zo spoedig mogelijk in behandeling. In je aanvraag vermeld je waar wij je recept naartoe moeten sturen, je eigen apotheek of MIJN APOTHEEK
Receptkosten: 20 euro
Kosten trichomonas behandeling: de apotheek rekent tussen de 10 a 20 euro voor het leveren van medicatie ter behandeling van trichomonas 
Doorlooptijd aanvraag medicatie Soapoli-online: gemiddeld 1 werkdag

Behandeling mycoplasma genitalium:

Je ervaart klachten en je test negatief op chlamydia en gonorroe dan adviseren wij bij bepaalde soa symptomen mycoplasma genitalium te testen. Als uit onderzoek blijkt dat de mycoplasma genitalium bacterie de veroorzaker van je klachten is dan kan je via ons medicatie aanvragen. In je uitslag vind je een duidelijke uitleg hoe je direct een SOA behandeling via Soapoli-online aanvraagt. Je vult in het uitslagenportaal de vragenlijst met gezondheidsvragen naar waarheid in en verzend deze. Wij leggen je gezondheidsvragen aan onze arts voor en die beoordeelt of er een recept kan worden uitgeschreven. In de aanvraag vermeld je waar je de medicatie wilt ophalen je eigen apotheek of MIJN APOTHEEK.
Receptkosten: 20 euro
Kosten antibiotica mycoplasma: de apotheek rekent tussen de 15 a 25 euro voor het leveren van een mycoplasma genitalium behandeling.
Doorlooptijd aanvraag medicatie Soapoli-online: gemiddeld 1 werkdag
  

Behandeling syfilis, hiv, hepatitis B, herpes simplex

Bij een positieve herpes-, syfilis-, hepatitis B/C- en hiv test bieden we je ondersteuning bij een verwijzing naar je huisarts of GGD


Veelgestelde vragen over een SOA behandeling via soapoli-online

 Ik wil niet dat mijn huisarts geïnformeerd word dat ik een SOA behandeling krijg
Wij werken anoniem en discreet en informeren je huisarts alleen als jij daar opdracht toe geeft.
 
Kan ik anoniem recept uitgeschreven krijgen?
Onze voorkeur heeft het om een recept op naam uit te schrijven, dit omdat het voor je eigen gezondheid belangrijk is dat je de juiste medicatie voorgeschreven krijgt. De apotheek bewaakt dit proces. We hebben wel een mogelijkheid om anoniem een recept uit te schrijven mocht dit om zwaarwegende redenen noodzakelijk zijn, de medicatie kan dan alleen worden afgehaald in Gouda. Zijn er zwaarwegende redenen om anoniem behandeld te worden neem dan contact met ons op voor overleg info@soapoli-online.nl.
Is anoniem niet perse nodig maar wil je liever niet dat bekend wordt bij je huisarts, zorgverzekering en apotheek dat je een SOA had lees dan het antwoord op de volgende vraag.

Wat zijn de kosten voor een chlamydia behandeling?
De kosten voor een chlamydia behandeling liggen via MIJN APOTHEEK ronde de 22 euro, dit is exclusief de verzendkosten voor de verzending naar een 
huisadres of Postnl afhaalpunt.
 
Ik wil niet dat mijn ouders op het overzicht van de zorgverzekering zien dat ik een chlamydia behandeling heb gehad.
Wil je niet dat je ouders of andere die je zorgverzekeringspolis in kunnen zien dat je een SOA behandeling hebt gekregen kies dan voor verzending van je recept via MIJN APOTHEEK. MIJN APOTHEEK kan op jouw verzoek medicatie uitleveren zonder dat deze info in je zorgdossier komt. Je kan dit verzoek melden in het opmerkingenveld bij het bestellen van de medicatie.

Wordt mijn medicatie door MIJN APOTHEEK in een discrete verpakking verzonden?
De medicatie wordt in een discrete verpakking naar het door jou opgegeven adres verzonden. Aan de buitenkant van de verpakking kan je niet zien wat de inhoud is.
 
Kan ik mijn behandeling thuis laten sturen?
Laat je je medicatie door MIJN APOTHEEK uitleveren dan sturen zij je medicatie naar je woonadres of een Postnl afhaalpunt.

Wat zijn de verzendkosten voor het opsturen van medicatie via MIJN APOTHEEK
De kosten voor het verzenden van medicatie naar je woonadres zijn 4,25, wil je de medicatie ophalen bij een Postnl afhaalpunt dan zijn de kosten 6,95.

Kan ik een ook behandeld worden als ik in België woon?
Laat je je medicatie door MIJN APOTHEEK uitleveren dan kan je medicatie ook naar Belgie worden verzonden.
 
Kan ik ook meteen medicatie voor mijn partner aanvragen als ik een SOA heb?
Wij mogen alleen mensen behandelen die via ons getest zijn en waarbij een SOA is vastgesteld. Is je partner niet via ons getest dan kunnen wij deze ook niet behandelen. Mocht alsnog testen geen optie zijn dan adviseren we je contact op te nemen met je eigen huisarts.

 

Heb je eerder een vaginale chlamydia infectie gehad, heb je anale klachten of anale seks gehad? Dan adviseren we je,  voordat je de behandeling voor een vaginale chlamydia infectie start,  eerst een anale chlamydia test te doen. Een chlamydia infectie kan ook anaal terecht komen. 
Een vaginale chlamydia behandeling werkt niet afdoende om een anale chlamydia infectie te behandelen. De infectie blijft dan anaal zitten en kan hierdoor weer vaginaal terecht komen.
 
Waarom wij een anale test adviseren:

Hoe vraag je een SOA behandeling aan?

  1. Ga naar het uitslagenportaal log in om je uitslag te zien en klik op recept aanvragen (deze knop wordt alleen zichtbaar als je SOA test aangeeft dat je een SOA hebt).

  2. Beantwoord de vragen in de gezondheidsverklaring en verklaar dat je de verklaring naar waarheid hebt ingevuld. Maak de receptkosten indien gevraagd over op ons rekeningnummer en stuur een screenshot hiervan naar info@soapoli-online.nl. 

  3. Je ontvangt een mail als je recept naar de apotheek is verzonden.

Naar welke apotheek kan je je recept laten sturen?

Je kan in de gezondheidsverklaring aangeven naar welke apotheek je je recept wilt laten faxen. Vermeld hierbij het faxnummer van de apotheek waar je de medicatie wilt afhalen. 


Belangrijke SOA behandeladviezen:

Partnerwaarschuwing

Naast behandeling van de gevonden SOA is het belangrijk dat je je sekspartners waarschuwt. Door je partner(s) te waarschuwen dat ze zich moeten laten testen en behandelen voorkom je verdere verspreiding van SOA. Soapoli-online werkt samen met www.partnerwaarschuwing.nl. Via het Soapoli-online uitslagenportaal kan je een inlogcode voor de website van www.partnerwaarschuwing.nl aanvragen, waarna je met de code kan inloggen en anoniem je sekspartner(s) kunt waarschuwen.

 

Ben je huisarts en wil je meer info over de werkwijze van Soapoli-online lees dan hier meer, neem bij vragen gerust contact op.

Belangrijke links naar verdere informatie over soa en soa testen

Heb ik een soa? 
Waar kan je een soa van krijgen?                                                        
Hoe gaat een soa test?
Passen mijn klachten bij een soa? 

Wat moet ik testen? 
Wanneer kan je op soa testen?
Hoe krijg ik de uitslag? 
Hoe voorkom ik een soa?
Wat kost een soa test?
​Specieke informatie voor mannen die seks hebben met mannen.