Geslachtsziekten is een ander woord voor seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA). Geslachtsziekten zijn ziekten die je op kan lopen als je seks hebt zonder condoom bij je geslachtsorganen (penis, vagina maar ook in de anus of in je mond/keel).

De meest voorkomende geslachtsziekten in Nederland waar je risico op loopt als je zonder condoom seks hebt zijn:

Geslachtsziekten voorkom je door veilig te vrijen. Veilig vrijen doe je als je condooms gebruikt zodat je voorkomt dat je slijmvlies contact hebt of in contact komt met sperma, vaginaal vocht of bloed van je sekspartner. Het consequent gebruik van condooms is belangrijk om SOA te voorkomen. Op de juiste wijze het condoom gebruiken is erg belangrijk, zo moet je het condoom omdoen als jij of je partner een erectie heeft. Voorkom dat je tijdens de seks bijvoorbeeld gedurende het voorspel slijmvliescontact hebt. Belangrijk is om voordat je het condoom omdoet geen penis-vagina, vagina-mond, mond-penis, anus-mond of anus-mond contact hebt. Heb je wel een slijmvliescontact gehad die hier beschreven staat dan is het verstandig om de locatie waar het contact heeft plaats gevonden; bijvoorbeeld bij het in de mond nemen van de penis van een sekspartner je keel te laten onderzoeken.

Heb jij zonder condoom seks gehad en maak je je zorgen dat je misschien een geslachtziekte hebt opgelopen? Doe dan een SOA test om uit te sluiten of je wat hebt opgelopen. Een test doen kan bij je huisarts, dit is niet anoniem en hiervoor worden kosten via je zorgverzekering berekend. Anoniem en discreet testen kan via Soapoli-online; bij ons weet je meteen welke kosten je moet betalen voor een test en het gaat buiten je zorgverzekering om.

Heb je klachten van afscheiding, pijn bij het plassen of kleine wratjes na een sekscontact zonder condoom neem dan contact op met je huisarts of GGD. Indien je dit liever niet wil kan je gebruik maken van een anoniem consult bij onze arts door een afspraak te maken via info@soapoli-online.nl of door telefonisch contact op te nemen.

Weet jij nog niet welke test of risico je hebt gelopen op een geslachtziekte? Loop dan gratis onze SOA-testwijzer door en ontvang in 3 stappen een helder testadvies.

Geen reacties

Plaats een reactie

Soa thuistest

Heb je onveilige seks gehad? Laat jezelf testen.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 23:00 besteld = morgen in huis, Sameday delivery ook mogelijk  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.5/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Moet ik een soa test doen?

Gebruik onze Gratis soa-symptoomwijzer

> START SYMPTOOMWIJZER
NIEUW: PrEP recept en controles

HIV voorkomen met de PrEP pil

> GA DIRECT NAAR PrEP-POLI