BLOG

terug naar het overzicht
Ik heb een chlamydia behandeling nodig
Tags: Alweer een soa, Behandelen, Betaalde seks, Chlamydia, Condoom gescheurd, Genitale wratten, Gewaarschuwd, Gonorroe, Hepatitis B, Hepatitis C, Herpes, Hiv/aids, Medicatie, Mycoplasma, Pijpen en beffen, Sneltest, Syfilis, Symptomen/klachten, Thuistesten, Trichomonas, Veilige seks, Vruchtbaarheid en SOA, Wanneer testen op SOA, Zwanger

De laatste tijd krijgen we vaak de vraag 'Kunt u mij helpen aan behandeling? Ik heb me laten testen en nu blijkt dat ik een chlamydia heb.'

Wij helpen mensen aan een behandeling maar dit kunnen wij alleen als wij van ons laboratorium een lab uitslag hebben. Wij mogen niet zomaar medicatie uit schrijven. Dit geldt ook voor alle andere professionals die zich bezig houden met SOA bestrijding: zoals de huisarts en de GGD.  

Wij krijgen ook vaak de vraag nav een zelfafleestest. Helaas geeft een uitslag van een zelfafleestest geen afdoende betrouwbaar resultaat dat daarop een recept uitgeschreven kan worden. Dit geldt voor alle professionals. Zorg dus altijd dat je een uitslag van een gecertificeerd laboratorium hebt. 

Ons advies: 

Test je met een SOAtest die in het laboratorium wordt onderzocht. Met deze uitslag kan je snel een behandeling regelen. 

 

Waarschuwing: koop geen pillen van het internet. Vaak zijn de bedrijven die het aanbieden niet gevestigd in Nederland. Krijg je niet het juiste advies en heb je een probleem als je de verkeerde medicatie inneemt. 

 

 

Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op zondag 19 juli 2015
Geen reacties
Plaats een reactie
Naam (verplicht)
Email (verplicht, wordt nooit getoond)
Reactie
 
 

Onzeker of je je moet testen op soa?

Binnen 1 minuut gratis en anoniem test advies

Soatestwijzer