BLOG

terug naar het overzicht
Thuis bloed afnemen voor je hiv test.
Tags: Alweer een soa, Behandelen, Betaalde seks, Chlamydia, Condoom gescheurd, Genitale wratten, Gewaarschuwd, Gonorroe, Hepatitis B, Hepatitis C, Herpes, Hiv/aids, Medicatie, Mycoplasma, Pijpen en beffen, Sneltest, Syfilis, Symptomen/klachten, Thuistesten, Trichomonas, Veilige seks, Vruchtbaarheid en SOA, Wanneer testen op SOA, Zwanger

Wil jij ook het liefst zo snel mogelijk uitsluiten of je syfilis, hiv of hepatitis B hebt opgelopen? En een betrouwbare uitslag ontvangen? Stop dan met zoeken en bestel je thuis test via Soapoli-online. Soapoli-online heeft sinds vorige week een nieuwe bloedafname systeem om zelf bloed af te nemen om op hiv, syfilis en hepatitis B te testen. Met de nieuwe zelfafname bloedtest van Soapoli-online vang je 6 dikke druppels bloed op die worden onderzocht bij Star-MDC. Star-MDC is een iso gecertificeers laboratorium. Hierdoor is je uitslag gegarandeerd een betrouwbare uitslag én je bent verzekerd van een snelle uitslag. Bestel bij ons je test op hiv, syfilis en/of hepatitis B en ervaar de snelheid en de service van thuis op SOA testen.

Hoe loop ik syfilis, hiv of hepatitis B op?

  • De Syfilis bacterie wordt via seksueel contact met besmette slijmvliezen overgedragen. Slijmvliezen zitten in de mond, vagina, anus en op de penis. Overdracht van syfilis gaat via wrijfcontact van penis-vagina, penis-anus, mond-anus, mond-vagina en penis-mond maar ook via penetrerende seks.
  • Het hepatitis B-virus loop je op via seksueel contact met besmette slijmvliezen. Slijmvliezen zitten in de mond, vagina, anus en op de penis. Overdracht van hepatitis B gaat via wrijfcontact van penis-vagina, penis-anus, mond-anus, mond-vagina en penis-mond maar ook via penetrerende seks.
  • Hiv loop je op via met hiv besmet bloed, vaginaal vocht op sperma contact op tijdens een onveilig sekscontact. Hiv wordt overgedragen via penetrerende seks. Lees meer over hiv in onze blog. Blog: HIV

Wanneer kan je betrouwbaar hiv, hepatitis B en syfilis testen? De uitslag is betrouwbaar als je na de incubatietijd van een ziekte test. De incubatietijd voor syfilis is 6 weken, voor hepatitis B en hiv is het 12 weken (3 maanden). De datum waarop je betrouwbaar kan testen reken je uit door de aangegeven tijd op te tellen bij de datum waarop je de laatste keer onveilige seks had. 

Kan ik echt zelf bloed afnemen? Ja echt jij kan het. Bestel je een bloedtest via Soapoli-online dan ontvang je een pakket met daarin twee vingerprikkers, een opvangbuisje, een alcoholdoekje en een pleister met daarbij gratis verzendmateriaal om je afname retour te sturen naar ons laboratorium. 

Hoe gaat het afnemen? Het afnemen doe je door met de vingerprikker in je huid te prikken en daarna 6 dikke druppels bloed op te vangen in het opvangbuisje. Bekijk de instructie hieroner om te zien hoe de vingerprik in zijn werk gaat.

Wanneer kan je de uitslag van ons verwachten? Zodra je bloed is aangekomen in het laboratorium wordt het meteen getest. De uitslag van het laboratoratorium is bij Soapoli-online meestal binnen 3 werkdagen bekend. Wij geven de uitslag meteen aan je door via de mail, telefonisch of sms, je voorkeur kan je bij je bestelling aangeven. 

Heb je risico op hiv, dan heb je ook een risico op chlamydia of gonorroe gelopen. Loop voor een passend testadvies onze Soatestwijzer door. Kom je er niet uit? Ontvang je liever eenpersoonlijk testadvies? Stuur dan een mail naar info@soapoli-online.nl of neem telefonisch contact op. Kijk voor ons telefoonnummer bovenin deze pagina onder bereikbaarheid.

 

 

 

Geplaatst door: Klazien Visser op maandag 11 augustus 2014
Geen reacties
Plaats een reactie
Naam (verplicht)
Email (verplicht, wordt nooit getoond)
Reactie
 
 
Twijfel je na het lezen van deze blog of je een soa hebt? Ga voor zekerheid en laat je testen.