Misschien heb je kort geleden gehoord dat je chlamydia had. Inmiddels ben je behandeld met medicijnen. Heel fijn natuurlijk, maar hoe zit het nou met de seks.
Wanneer mag je bijvoorbeeld weer seks hebben? En kan masturberen kwaad? Kan je weer een chlamydia oplopen? Allemaal vragen die je kan hebben na een chlamydia infectie. Lees hieronder de antwoorden op de vragen.

Wanneer mag je weer seks hebben na een chlamydia behandeling?

Wacht 1 week na het afronden van van de chlamydia behandeling, dus 7 dagen geen seks. De twee hoofdredenen hiervoor zijn dat je 7 dagen na de behandeling zeker weet dat je geen chlamydia bacterie meer in je lijf hebt en deze dan ook niet kan overdragen. Een andere reden is dat het slijmvlies waar de chlamydia infectie is gevonden beschadigd is door de bacterie en dat 7 dagen rust belangrijk is om het slijmvlies te laten herstellen.

Mag je mastruberen tijdens of na je chlamydia behandeling?

Mastrubatie, seks met jezelf, wordt afgeraden. Ook mastrubatie belast het slijmvlies en het slijmvlies kan hierdoor minder goed herstellen. Van belang is om de locatie waar de besmetting heeft plaatsgevonden met rust te laten. Zat de chlamydia infectie in je keel en is deze niet gevonden in je vagina of bij mannen in de keel niet in de plasbuis dan is massage van de vagina of penis geen enkel probleem.

Kan ik na de chlamydia behandeling opnieuw chlamydia oplopen of ben ik nu immuun voor chlamydia?

Heb je eerder chlamydia gehad en ben je behandeld dan kan je opnieuw besmet raken. Uit onderzoek blijkt dat je ooit chlamydia hebt gehad je iets meer risico loopt om opnieuw met chlamydia besmet te raken. Het is niet helemaal duidelijk hoe dit komt maar onderstaande redenen kunnen een verklaring zijn:

  • Vrouwen testen doorgaans alleen vaginaal als ze geen anale seks hebben en krijgen dan ook een behandeling voor een vaginale chlamydia voorgeschreven. Een chlamydia infectie kan als het vaginaal zit ook anaal zitten. Hiervoor hoef je niet perse anale seks te hebben gehad. Een vaginale chlamydia behandeling werkt vaak niet afdoende om ook een anale infectie te behandelen waardoor de bacterie via de anus na een tijdje weer vaginaal terecht kan komen. Belangrijk om ook anaal op chlamydia te testen zodat je in een keer de juiste behandeling voorgeschreven krijgt. Zit voorkom je herinfectie van jezelf en je partner.
  • Misschien komt het doordat er weer seks plaats vindt met een partner die zich niet heeft laten testen of behandelen ondanks dat deze is gewaarschuwd.
  • Verkeerd gebruik van condooms. Voor tips wil ik je verwijzen naar onze tips voor juist condoomgebruik

Heb je zelf chlamydia risico gelopen of ben je onzeker omdat je eerder chlamydia hebt gehad?

Ons advies bij wisselende partners is om eens per half jaar te testen, heb je klachten laat je dan eerder testen. Heb je risico gelopen doordat je een onveilig sekscontact hebt gehad. maar weet je niet wat je moet testen? Maak dan gebruik van onze SOA-testwijzer.

Lees meer in
9 vragen over een chlamydia behandeling
Wanneer is een chlamydia infectie weg

109 reacties
Anoniem
maandag 25 mei 2020
Beste, ik en mijn partner slikken nu de antibiotica kuur voor Chlamydia. Deze hebben wij 5 dagen geleden geslikt. Nu hebben wij vandaag 1 keer seks gehad. Hij heeft mij maar een paar keer gepenetreerd en niet diep zo een 3 keer. Ook heeft hij mij niet gevingerd dus alleen de penetratie 3 keer. Hoe groot is nu de kans dat ik opnieuw besmet ben?

Niko
dinsdag 30 juni 2020
Hallo, ik denk persoonlijk klein test anders nog een keer

Sophie
donderdag 13 augustus 2020
Beste soapoli, ik ben sinds gisteren gestart met een doxicyclinekuur van 14 tabletten (2 per dag gedurende 7 dagen). Ik lees op jullie site dat je 7 dagen na de behandeling weer seks kan hebben, dus dat is dan 7 dagen slikken + 7 dagen wachten = 14 dagen in totaal. De arts die ik heb gesproken op het GGD spreekuur zei mij echter dat het alleen gaat om de 7 dagen dat je slikt en dus de week na de afronding van de kuur je alweer seks mag hebben. Ik zei haar dat ik het online anders had gelezen en ze zei dat dat komt omdat doxycycline anders werkt dan de normale behandeling tegen chlamydia. Toch zou ik graag nog een antwoord van jullie krijgen ter verduidelijking, want ik wil herbesmetting hoe dan ook voorkomen!

Mvg,
Sophie

Karel
maandag 24 augustus 2020
Kun je eigenlijk chlamydia oplopen als jecals jongen je penis tegen slipje van meisje duwt?

En mag dit ook niet yijdens die 7 daagse kuur?

Verder is het ok als je weoebsdag om 09:00 kuur slikt week erna om woensdag 12 uur seks hebt of moet je wachten tot donderdag?

Erik
vrijdag 18 september 2020
Dag ik had een vraag over chlamydia, kan je als iemand die bestmet is met chlamydia en hiv je wel besmet raken met hiv bij orale sex?

Marlous Lasschuyt
maandag 21 september 2020
Beste Erik

HIV overdracht bij orale seks is verwaarloosbaar klein.
Groet Marlous

Anoniem
dinsdag 6 oktober 2020
Goede dag , ik heb 8 maanden lang geen sex gehad , ik had niet echt extreme klachten ik had alleen 3x in de week een branderig gevoel bij het plassen en ik was weer van plan om sex te hebben met mijn huidige vriendin dus ik heb van te voren een test gedaan en het bleek dat ik dus chlamydia had dus ik had 2 van die pillen ingenomen en ik zag nergens dat je niet mocht mastruberen en een week na dat die kuur klaar was toen merkte ik dat ik nogsteeds klachten had, ik heb met de huisarts gebeld en die verteld mij dat ik pas over 1 maand weer een test mag doen terwijl ik van mijzelf al wist dat de klachten niet weg waren , dus ik was heel eigenwijs en heb anoniem weer twee pillen aangevraagd ik heb die opgehaald en weer Ingenomen ( twee weken na dat ik die andere twee pillen innam ) sinds de dag dat ik voor de tweede keer de pillen in nam heb ik niet gemastrubeert maar wel elkedag een erectie gekregen , ik zit nu op dag vier en heb ( bijna ) geen klachten meer met plassen en ik ben van plan om weer sex te hebben , hebben jullie enige idee of ik door mijn erectie weer mijzelf heb besmet ?

Marlous Lasschuyt (verpleegkundige)
dinsdag 6 oktober 2020
Beste anoniem

het advies van 1 week rust is er om het te laten herstellen zodat de klachten sneller over gaan. Door masturbatie in die eerste week kunnen de klachten langer aanhouden. De behandeling doodt direct de bacterie dus een tweede behandeling was niet nodig geweest. Sterker nog teveel onnodige anti-biotica slikken kan slecht zijn voor je gezondheid.

Groet Marlous

Anoniem
woensdag 7 oktober 2020
Hallo, ik heb een kuur van mijn arts gehad voor chlamydia. Ik heb het reeds afgerond, maar ik heb de symptomen nog steeds en ik heb verder ook geen seks gehad. Hebben jullie enig idee wat het probleem kan zijn?

Roos
woensdag 21 oktober 2020
Hoi ik heb een vraag ik heb de kuur van 7 dgen gekregen bij ggd maar ben 1 pilletje kwijt en bij de 5de dag had ik sex gehad met me partner mijn vraag is wat moet ik nu doen dat ik die ene pilletje niet heb ingenomen en tog sex heb gehad ?

Marlous Lasschuyt
woensdag 21 oktober 2020
Beste Roos,

Je kunt het best even contact opnemen met de GGD, zij hebben jou behandeld.
Mijn advies zou zijn 1 week geen seks, daarna een periode van 5 weken veilige seks en dan hertesten.

Succes Marlous

Anoniem
dinsdag 24 november 2020
Hallo,

Ik had op donderdag een eendaags kuur antibiotica geslikt voor chlamydia omdat ik hier positief op getest was. Nu had ik die zaterdag ( 2dagen later) dus seks gehad, wel met condoom. Maar ik vroeg mij af hoe schadelijk dit is voor mij en of het nu wel eigenlijk goed hersteld is?

Mvg

Hayley
maandag 7 december 2020
Hoelang Moerman wachten tot ik me vriendin kan beffen want ik heb echt zin daar in

Marlous Lasschuyt
maandag 7 december 2020
Beste Hayley,

Als zij een vaginale chlamydia had, wacht je 1 week na het afronden van van de chlamydia behandeling, dus 7 dagen geen seks.

groet Marlous

léonie van rijn
dinsdag 15 december 2020
heb een vraag, kun je als je sex hebt gehad daar na een chlamydia test doen?

Marlous Lasschuyt
dinsdag 15 december 2020
Beste Leonie

Je kunt niet direct daarna een test doen. Je moet rekening houden met de windowfase van 14 dagen.
Hartelijke groet Marlous (verpleegkundige)

sunflower
maandag 4 januari 2021
Hoi,
Ik had chlamydia in mijn anus, ik ben daardoor behandeld door
doxycycline Kuur van 7 dagen. Daardoor is ook mijn vaginale schimmelinfectie weggegaan en ik heb langer dan een jaar geen last meer van gehad. Hiervoor hadden we alles geprobeerd en niks hielp om mijn vaginale schimmel weg te krijgen we hadden zoveel medicatie geprobeerd, echt niks hielp. maar door dat ik medicijnen had geslikt voor chlamydia bij me anus is het weggegaan, maar nu heb ik het weer na langer dan een jaar weer een vaginale schimmelinfectie en alleen doxycycline werkt echt dat het lang weg blijft. Wat moet ik nu doen als ik geen soa heb krijgt ik ook niet doxycycline. Groetjes sunflower

Marlous Lasschuyt
maandag 4 januari 2021
Beste Sunflower

deze vraag moet je met je huisarts bespreken. Wij richten ons alleen op SOA.

Groet Marlous (SOA verpleegkundige)

Jay
dinsdag 5 januari 2021
Hoi,
Ik had een doxycycline kuur gekregen voor mijn chlamydia die ik had in mijn vagina en anus. Ik heb (heel dom) op dag 4 van de kuur seks gehad met een jongen. Ik heb op internet gelezen dat je tijdens de kuur en een week na de behandeling geen seks moet hebben, omdat er scheurtjes kunnen ontstaan in het slijmvlies wat ervoor kan zorgen dat je jezelf weer opnieuw kan besmetten. Ik heb nadat ik seks heb gehad de kuur netjes af gemaakt en dus nog 3 dagen de antibiotica geslikt.
Mijn vraag is: bestaat er een kans dat de chlamydia niet helemaal weg is en misschien nog aanwezig is omdat ik op dag 4 van de kuur seks had?
Groetjes Jay

Marlous Lasschuyt
dinsdag 5 januari 2021
Beste Jay

het advies is inderdaad een week geen seks na de laatste tablet om alles te laten herstellen. Je moet minstens 6 weken wachten voordat je kunt hertesten , nu de week wachttijd houden na de laatste tablet en veilige seks tot je zeker weet dat de kuur zijn werk heeft gedaan.

Groet Marlous (SOA verpleegkundige)

Anoniem
donderdag 7 januari 2021
Hallo,

Ik heb vorige week vrijdag mijn antibiotica kuur begonnen omdat ik chlamydia had opgelopen. Ik heb nu 5 van de 7 dagen geen seks gehad en niet gemasturbeert. Echter heb ik wel gevreeën met iemand waarna ik voorvocht kreeg. Vervolgens had ik ook last van mijn teelballen. Dit had ik ook 1x voor mijn kuur. Nu las ik dat de slijmvliezen met rust gelaten moeten om te herstellen. Mijn vraag is nu of ik over 2 dagen na mijn kuur wel gewoon seks kan hebben zonder iets over te dragen? Of is het nu zo dat het niet goed genoeg kan herstellen.

Klazien
donderdag 7 januari 2021
Beste,

je kan 7 dagen na de kuur weer seks hebben. Mocht je pijnklachten houden dan is het aan te raden een bezoek te brengen aan je huisarts.

groet, Klazien

Corry
donderdag 7 januari 2021
Afgelopen zondag ben ik gestart met de behandeling van Chlamydia, locatie anus en keel. Het gaat niet om de heftigere anale variant. De behandeling duurt 7 dagen, waarvan per dag 1 pil in de ochtend en 1 in de avond. Na einde van de behandeling mag ik nog 7 dagen geen seks hebben om herbesmetting van mijzelf of mijn partner te voorkomen. Mijn partner heeft ook een Chlamydia kuur, maar dan enkel 2 pillen voor Chlamydia in de plasbuis. Bij hem is verteld dat hij tot 1 week na behandeling ook geen seks mag hebben, maar ook niet mag mastruberen. Aangezien de Chlamydia bij mij in de keel en anus zit/zat ben ik benieuwd of het dan kwaad kan als ik wel mastrubeer? Ook ben ik benieuwd hoelang het ongeveer duurt voordat de klachten zullen verdwijnen ? Alvast bedankt voor je reactie.

Roos
vrijdag 8 januari 2021
Hi,

Ik ben helaas positief getest op chlamydia. Dit was een vaginale test. Nu heb ik ook een test besteld voor de anus omdat ik niet mezelf wil besmetten. Nu heb ik wel al de kuur voor de vagina gehad. Mag ik de kuur van de anus eventueel ook nog kort daarop volgen?

Ik hoor het graag en alvast bedankt.

Klazien
vrijdag 8 januari 2021
Hoi Roos,

Mocht een anale behandeling nodig zijn dan kan dit ingenomen worden.

groet, klazien

Marcus
zondag 17 januari 2021
Hey, na mijn chlamydia behandeling heb ik op dag 3 éénmalig gemasturbeerd. Wel heb ik vaak meerdere keren op een dag een erectie gehad.
In hoeverre kan dit de behandeling hebben geschaad? Ik ben bang dat het nu niet volledig weg is.
Groet, Marcus

Marlous Lasschuyt
zondag 17 januari 2021
Beste Marcus

De klachten kunnen daardoor langer aanhouden. In principe doet de behandeling zijn werk wel.

Groet Marlous (SOA verpleegkundige)

Kees
vrijdag 22 januari 2021
Ik heb 30 december 2020 chlamydia opgelopen.
Op 12 januari heb ik middels een test een positieve uitslag gekregen. Hier ben ik voor behandeld met antibiotica, nu 10 dagen later voelt het nog steeds niet goed. Ik weet niet of de bacterie weg is.
Mijn huisarts wil me pas over 6 weken weer opnieuw testen.
Terwijl ik eigenlijk 7 dagen na de antibiotica behandeling bacterie vrij zou moeten zijn. Hoe zit dit ? Is het nu echt nog niet opnieuw te testen ? Als de bacterie na een aantal weken dus nog steeds in je systeem zit zou je dus ook al die tijd geen seks mogen hebben?

Klazien
vrijdag 22 januari 2021
Beste Kees, een pcr test blijft lang "positief" terwijl een behandeling wel succesvol kan zijn. Te vroeg testen geeft geen betrouwbare uitslag. Soapoli-online adviseert daarom net als je huisarts niet eerder dan 6 weken na het afronden van een behandeling een hertest te doen. Soms kan je na behandeling nog wat klachten ervaren, dit kan oa komen doordat het geïnfecteerde weefsel moet herstellen van de infectie.
Wij adviseren altijd met seks te wachten tot de behandeling 7 dagen is afgelopen. Het advies is veilige seks, en als je nog wat restklachten houdt helemaal. Je slijmvlies kan nog gevoelig zijn en daardoor ook vatbaarder voor een nieuwe infectie.

groet, klazien (verpleegkundige)


Anoniem
maandag 25 januari 2021
Hi, ik heb laatst 2 pillen moeten slikken voor chlamydia, in de nacht van 4 op 5 (dagen na de pillen) heb ik 1 keer afgetrokken. Is dit erg? Is er een kans dat ik mijzelf weer heb besmet?

Klazien
maandag 25 januari 2021
Beste Anoniem,

Via masturbatie kan je jezelf niet opnieuw besmetten tijdens een behandeling. Het advies om geen seks te hebben of te masturberen is om het geïnfecteerde gebied met rust te laten zodat het beter kan genezen.

groet Klazien


Anoniem
vrijdag 19 februari 2021
Hoi,

Ik heb de pech dat ik twee soa’s heb. Ik heb sinds maandag de chlamydia soa aangepakt met 2 tabletten en ben dus bijna aan die 7dagen en zou ik weer seks kunnen hebben. Nu is mijn vraag , ik heb ook de soa “Trichomonas” opgelopen en slik sinds gister hier antibiotica voor, zou ik hier wel eerder mee kunnen aftrekken of seks hebben aangezien dit niet in de slijmvliezen nestelt?

klazien
vrijdag 19 februari 2021
Trichomonas bindt zich aan het slijmvlies, het advies is ook hier tot 7 dagen na behandeling rust te nemen om het slijmvlies de tijd te geven zich te kunnen herstellen.

groet, klazien
verpleegkundige

Anoniem d
vrijdag 5 maart 2021
Hey, ik heb helaas te horen gekregen dat ik chlamydia heb en heb hier 2 tabletten voor ingenomen nu lees ik dat het ook anaal het geval kan zijn maar ben daar niet voor getest maar ik wil er wel zeker van zijn dat ik helemaal van de chlamydia af ben wat radden jullie aan ook een anale test af nemen of er maar vanuit gaan dat het alleen vaginaal het geval is

Klazien
vrijdag 5 maart 2021
Beste anoniem,

Wij adviseren vrouwen die een eenmalige kuur voorgeschreven krijgen ook anaal te testen. De bacterie kan ook anaal zitten (zelfs zonder dat er anale seks is geweest), om herinfectie vaginaal te voorkomen is een anale test op chlamydia aan te raden.

groet, klazien
Verpleegkundige

Babet
zondag 14 maart 2021
Hallo,
Ik heb chlamydia rectaal en krijg daarvoor vanaf morgen een kuur voor. Zeven dagen kuur en zeven dagen daarna geen sex wordt aangeraden (zou dus tot die maandag 2 weken later zijn). Nu heb ik alleen zaterdagavond, twee dagen daarvoor, een date met iemand die maar kort in Nederland is. Zou veilige sex, alleen vaginaal zoveel uitmaken op 1,5 tot 2 dagen?
Hoor het heel graag! Grts BabetMarlous Lasschuyt
zondag 14 maart 2021
Beste Babet

We adviseren je het advies op te volgen.

Groet Marlous
SOA verpleegkundige

Anonimiem
zaterdag 27 maart 2021
Misschien wel een stomme vraag, maar de dag na de behandeling heb ik gemastrubeert en een druppel zaad lande in mijn oog.
Is er een kans dat ik oog claymidia heb?

Marlous Lasschuyt
zaterdag 27 maart 2021
Beste anoniem,

Houd het even in de gaten. Als je oogklachten krijgt dan moet je hiermee naar de huisarts. Het advies is overigens een week geen sekscontact dus ook geen masturbatie na een behandeling. Groet Marlous (soa verpleegkundige)

Anoniem Anoniem
zondag 28 maart 2021
Ik was 2 weken geleden positief getest voor chalmydia, origentaal, anaal en keel positief. Heb netjes een hele week antibiotica genomen en mijn huisarts zei na de kuur dat ik er van af was. Nu heb ik sex met mijn partner gehad (die dus ook positief was getest) en hij had zijn medicijnen 3 dagen geleden geslikt en tegen mij gezegd dat ook hij meteen genezen was. Nu hebben we 1 dag sex gehad en ik lees verschillende dingen over wat wat precies is. Ik ben heel erg bang dat ik het straks weer heb. Is daar een grote kans op?

Marlous Lasschuyt
zondag 28 maart 2021
Beste anoniem

het advies is na het innemen van de laatste tablet een week geen seks te hebben. Dit is vooral bedoeld om alles te laten herstellen.

Anoniem
dinsdag 30 maart 2021
Ik heb onlangs een kuur gehad tegen Chlamydia in de anus. Deze kuur was 7 dagen, 2 tabletten innemen, in de ochtend en avond.
Nu heb ik de tabletten de hele week door doorgeslikt, tot de 6e dag.
De laatste tablet heb ik uitgespuugd, en ik voelde me zo verrot dat ik de ander niet eens kon nemen.
De laatste 2 tabletten heb ik dus niet genomen, maar de andere 12 wel. Moet ik nu de kuur opnieuw doen?

Ook heb ik de kuur niet op een vast tijdstip gedaan, maar soms pas om 16:00 en de andere pil om 01:00. Ik word vaak laat wakker, en eet pas later wat.

Marlous Lasschuyt
woensdag 31 maart 2021
Beste Anoniem

Het beste is de medicatie volgens de instructie te nemen. Dan werkt de kuur het beste. Mijn advies herhaal de test na 6 weken (na inname laatste tablet) zodat je zeker weet dat de kuur zijn werk heeft kunnen doen.

Groet Marlous (SOA verpleegkundige)

Danoniem
woensdag 31 maart 2021
Ik heb maandag 2 tabletten voor de kuur voor chlamydia ingenomen. Er werd mij verteld dat ik geen seksueel contact mocht hebben. Ik had hierbij niet stilgestaan dat masturbatie niet mocht. Ik heb op dinsdagavond een vibrator gebruikt die alleen op de clitoris zat. Tot dat ik me bedacht dat dit ook helemaal niet mocht.
Is er een kans dat ik mezelf opnieuw besmet heb?

Marlous Lasschuyt
woensdag 31 maart 2021
Beste Danoniem

Dit advies is vooral om te herstellen. Als je klachten hebt kunnen hierdoor de klachten langer aanhouden. Als je ook anaal hebt getest en dat dus hebt uitgesloten dan moet de kuur zijn werk hebben gedaan.

Groet Marlous (SOA verpleegkundige)

Anonie
zaterdag 3 april 2021
Hi, ik zit nu midden in mn kuur (moet nog drie dagen) maar ben heel dom geweest en heb vannacht seks gehad met een jongen die zich nog moest laten behandelen. Moet ik nu opnieuw met mn kuur beginnen of heeft het dan nog een beetje nut als ik m gewoon afmaak?

Klazien Visser
zaterdag 3 april 2021
Beste Anoniem,

Ik denk dat je dinsdag het beste even contact kan opnemen met de behandelaar die je de medicatie heeft voorgeschreven. Ik zou voor nu gewoon doorgaan met innemen.

groet, klazien

Anoniem
dinsdag 13 april 2021
Mijn partner en ik hebben allebei het kuur ingenomen, op de 4e dag hebben wij seks gehad met condoom, deze is gescheurd toen hij klaar kwam. Hebben wij elkaar nu weer besmet?

Anoniem
woensdag 12 mei 2021
Ik heb een kuur voor Chlamydia geslikt 3 pillen. Op woensdag.
Kan ik zaterdag weer sex hebben met mn vriendin of kan ik haar dan besmetten

Klazien
woensdag 12 mei 2021
Beste Anoniem,

Wij adviseren altijd een week na inname te wachten voordat er weer seks kan plaatsvinden. Dit is om je lijf de tijd te nemen te genezen, belangrijk voordat je weer seksueel contact hebt met je partner is te controleren of zij ook goed behandeld is.

groet, klazien

Anoniem
zondag 6 juni 2021
Hallo,

Ik was positief getest op chlamydia en heb daarvoor een 7 daagse behandeling gekregen met doxycycline. Enige klacht die ik had was onregelmatig bloedverlies. Ik heb een dag na mijn laatste tablet iemand gepijpt. Bestaat er een kans dat hij het nu ook heeft?

Klazien
zondag 6 juni 2021
Beste Anoniem,

Je bent niet meer besmettelijk als je de behandeling volgens voorschrift hebt ingenomen. Indien hij niet behandeld is, wisselende partners heeft of niet recent getest is kan je wel via deze partner opnieuw een chlamydia infectie oplopen.

groet, klazien


Anoniem
dinsdag 8 juni 2021
Ik heb een vraag.

Ik was positief getest op Chlamydia. Ik daarvoor enkele weken geleden een kuur van 2 dagen gekregen. Ik ben sindsdien klachtenvrij.

Mijn vriendin is afgelopen donderdag gestart met een tweedaagse kuur en het is nu 5 en een halve dag later en ze heeft mij gepijpt.
Is de kans nu groot dat ik weer herbesmet ben?

Gr,

Anoniem

Klazien Visser
woensdag 9 juni 2021
Beste Anoniem,

De behandeling die je beschrijft is bij mij niet bekend en niet de standaard behandeling voor chlamydia. Je kan in dit geval het beste je vraag voorleggen aan de arts die je de medicatie voorgeschreven heeft.

groet, klazien

Anoniem
woensdag 9 juni 2021
Sorry, ik bedoelde een kuur van 2 pillen ipv 2 dagen ( azitromycine ) dit bedoel ik dan in beiden gevallen.

Klazien Visser
woensdag 9 juni 2021
Dank voor je reactie. Als de behandeling volgens voorschrift is ingenomen en er is tussen jou behandeling en haar behandeling geen onbeschermd contact geweest dan is er geen kans op herbesmetting.

Tonnie
zaterdag 12 juni 2021
Ik heb drie weken geleden een kuur voor chlamidia gehad na die drie weken heb ik sex gehad zondrr condoom met iemand die geen soa heeft, kan ik hem nu nog besmet hebben?

Marlous Lasschuyt
maandag 14 juni 2021
Jij kan hem niet besmetten als je maar zeker weet dat je goed getest en behandeld bent.

Groet Marlous (SOA verpleegkundige)

Berger
zondag 11 juli 2021
Hoi, ik heb woensdagochtend mijn eendaagse kuur ontvangen (1x 2 pillen) voor chlamydia. Nu heb ik zaterdagavond zonder condoom seks gehad, zonder die 7 dagen rust. Is er een kans dat ik mijn partner besmet heb? Ik lees online dat de antibiotica wel direct zijn werk doet en klachten zijn weg, daardoor vergat ik het in een opwelling. Bedankt alvast voor de reactie!

Marlous Lasschuyt
zondag 11 juli 2021
Beste Berger

heeft zij ook getest? Vaginaal en anaal? Het is belangrijk dat jullie beiden goed en volledig getest zijn.

Groet Marlous

Anoniem
vrijdag 16 juli 2021
Dag

Ik heb chlamydia opgelopen. Ik en mijn partner hebben beiden de kuur gestart op dezelfde dag en moment. Echter hebben we diezelfde avond wel seksueel contact gehad door met de geslachtsdelen te wrijven. Wilt dit zeggen dat we de kuur opnieuw moeten doen ?

Marlous Lasschuyt
vrijdag 16 juli 2021
Beste anoniem

Het advies is een week geen seks contact na inname tabletten. Ik zou zeggen deze week geen seks meer, daarna veilige seks tot je kunt hertesten na 6 weken.
Waar ben je behandeld? Je mag verder reageren via de mail dan kan ik je persoonlijk adviseren. info@soapoli-online.nl
Groet Marlous

Anoniem
zondag 18 juli 2021
Ik heb dinsdag 2 pillen azitromycine gehad. Nu (zondag) heb ik mezelf clitoraal gemasturbeerd met een vibrator. Moet ik nu nieuwe medicatie of contacg opnemen?

Marlous Lasschuyt
maandag 19 juli 2021
Beste anoniem

het kan zijn dat als je klachten hebt dat die langer aanblijven hierdoor. Houd het even in de gaten.

Groet Marlous
Soa verpleegkundige

Anoniem
maandag 19 juli 2021
Ah okee! Maar de chlamydia zelf gaat wel weg na de week?

Ano ano
zaterdag 24 juli 2021
Ik heb precies een week geleden de kuur van chlamydia ingenomen (2 blauwe pillen), nu een week later zijn mijn klachten wel verminderd maar niet weg. Kan de behandeling ook langer duren dan 1 week en zo ja mag ik dan na een week al wel mastruberen of dat niet.

Klazien Visser
zaterdag 24 juli 2021
Beste Ano Ano,

Klachten kunnen ook na een succesvolle behandeling nog aanhouden. In ieder geval zijn ze verminderd dus dat is goed nieuws, ik zou het nog even aanzien.

groet, klazien


Felisa
maandag 30 augustus 2021
Ik ben helaas positief getest op chlamydia en mijn vriend kreeg standaard ook de pillen van 2 pillen slikken op een dag. We hebben voor de zekerheid 2 week gewacht voordat we seks weer hadden. Alleen heeft mijn vriend na dat hij de pillen heeft geslikt twee uur Ong. Daarna diarree gehad. Hebben ze pillen dan wel zijn werking gedaan?


Klazien Visser
maandag 30 augustus 2021
Hoi Felisa,

Indien je partner kort na inname diarree heeft gehad is het niet helemaal zeker of de medicatie goed door het lichaam opgenomen is. Advies is een hertest 6 weken na het afronden van de behandeling en misschien als extra tip met condoom vrijen tot hij de hertest gedaan heeft.

groet, klazien

Matt
donderdag 16 september 2021
Mijn vriendin en ik namen allebei op hetzelfde moment de antibiotica tegen chlamydia. Drie dagen later hadden we zonder erover na te denken toch seks. Begrijp ik het goed dat we mekaar hierdoor niet kunnen herbesmetten, maar dat het herstel mogelijk iets langer duurt?
Mvg

Lisa
woensdag 22 september 2021
Hoi Klazien en Marlous,

Onlangs ben ik positief getest op chlamydia. Ik heb hiervoor doxycycline geslikt, 7 dagen 2x daags. Vandaag, 3 dagen na het afronden van de kuur, merkte ik dat mijn afscheiding nog steeds anders was dan normaal (erg vloeibaar/ draderig, excuus voor de onsmakelijke beschrijving ;-)). Is het gebruikelijk dat je na afronding van de kuur nog klachten kan hebben? Zo ja, wanneer zou dit moeten afnemen? Ik wil me over 6 weken sowieso laten hertesten om er zeker van te zijn dat de infectie echt weg is. Dank voor het antwoord alvast. Groet, Lisa

Klazien Visser
donderdag 23 september 2021
Hoi Lisa,

Klachten kunnen na inname van de kuur nog wel enige tijd aanhouden, dit moet in de komende weken wel verbeteren. Blijven de klachten aanhouden dan is een hertest zeker aan te raden.

groet, Klazien
SOA verpleegkundige

Sara
woensdag 13 oktober 2021
Hi,vraagje ik en mijn vriend hadden dus allebij glamydia we hebben antibiotica gekregen ingenomen en na 3 dagen hadden wij onveilig sexs zijn wij nu hersteld of niet.En nog een vraag ik heb erge last van mijn keel ook opeens is dat ook door de glamydia of niet?

Klazien Visser
donderdag 14 oktober 2021
Antibiotica werkt binnen enkele dagen. Wil je zekerheid dat de kuur is aangeslagen dan kan je het beste over 6 weken de test herhalen. Eerder testen kan niet.
Blijf je klachten houden neem dan contact op met de arts die je de medicatie voorgeschreven heeft.

groet, Klazien
soa verpleegkundige

Anoniem
dinsdag 19 oktober 2021
Ik heb 2 azitromycine geslikt op vrijdag zou dit betekenen dat ik vanaf de vrijdag erna weer seks mag hebben?

Klazien Visser
dinsdag 19 oktober 2021
Je mag as vrijdag weer seks hebben. Om herinfectie te voorkomen is het verstandig een condoom te gebruiken.

klazien
soa verpleegkundige

Anoniem
dinsdag 19 oktober 2021
Dank je wel voor de reactie zou donderdag eventueel al kunnen en weet ik zeker dat ik niet meer besmettelijk ben aangezien in niet heb gemastrubeerd of seks heb gehad. Dit is belangrijk aangezien ik mijn vriendin niet wil besmetten?

Peter
woensdag 20 oktober 2021
Ik heb een paar keer gemastrubeerd in de week nadat ik mijn chlamydiapillen had genomen. Ik las pas later dat dit afgeraden werd. Is er een kans dat ik nog steeds chlamydia heb?

Klazien Visser
woensdag 20 oktober 2021
Niet masturberen is geadviseerd om er voor te zorgen dat het aangedane slijmvlies de kans heeft om te herstellen. Dit heeft geen invloed op de werking van de medicatie.

Klazien Visser
soa verpleegkundige

Jasper
woensdag 20 oktober 2021
Helaas heb in vorige week vrijdag de uitslag binnen gekregen en 14:00 mijn 2 pillen geslikt. Zelf heb ik niet gemastrubeert of seks gehad in deze tijd. Aangezien ik een open relatie heb vind ik het wel belangrijk om te weten wanneer ik weer seks zou mogen hebben en of ik nog besmettelijk ben.

Alvast dank u voor het antwoord

Klazien Visser
woensdag 20 oktober 2021
Wij adviseren 7 dagen geen seks en masturbatie. Wil je zekerheid of de kuur geholpen heeft dan adviseren we je een hertest te doen 6 weken na het afronden van de behandeling.

groet, klazien
soa verpleegkundige

Jesper
woensdag 20 oktober 2021
Oke top, toch de vraag zou het betekenen dat ik veilig vanaf morgen weer seks zou kunnnen hebben?

Marlous Lasschuyt
donderdag 21 oktober 2021
We gaan er van uit dat de medicatie zijn werk doet. Garanties kunnen we niet geven helaas. Bij twijfel zou je kunnen hertesten.

Marlous

Ano
dinsdag 23 november 2021
Ik ben 10 dagen geleden een 7 daagse doxycycline behandeling begonnen (goed afgerond 3 dagen geleden). Ik weet dat het advies is om ook nu nog 7 dagen niet te masturberen, maar geldt dit ook voor een besmetting zonder klachten? Is het ongezond om wel al te masturberen?
Groetjes en alvast bedankt

Marlous Lasschuyt
dinsdag 23 november 2021
7 dagen wachten is inderdaad het advies met of zonder klachten.
Marlous

Chantal
vrijdag 26 november 2021
Hoi,
Ik heb een vraag over chlamydia. Ik maak me een beetje zorgen.
Ik ben positief getest op chlamydia, en afgelopen dinsdag heb ik 2 tabletten van azitromycine 500mg ingenomen.
Nu las ik op het internet dat er de eerste week wordt afgeraden om seks te hebben.
Maar ook dat je niet mag masturberen etc. Dat werd mij echter niet verteld.
Nu is het zo dat diezelfde dinsdagavond na het innemen van de kuur ik wel gevingerd ben, is dit heel erg? Verder is er niets gebeurd.

Groetjes en alvast bedankt.

Klazien Visser
vrijdag 26 november 2021
Nee, vingeren heeft invloed op de werking van je kuur.

groet, klazien

Chantal
vrijdag 26 november 2021
Hoi Klazien,

Dank voor de snelle reactie, even voor de zekerheid, bedoel je dat het geen invloed heeft op de werking van de kuur?
Want u zegt nu heeft invloed op de werking van je kuur

Groetjes Chantal

Klazien visser
vrijdag 26 november 2021
Excuses, daar is inderdaad een cruciaal woordje weggevallen. Vingeren heeft geen invloed op de werkzaamheid van een antibiotica kuur.

Gert
zondag 28 november 2021
Hallo ik heb maandag 2 tabletten ingenomen voor chamydia, nu heb k op dag 6 gemasteubeert na een feestje...
heeft dit enig slechte invloed op m'n kuur?

Klazien Visser
maandag 29 november 2021
Mastrubatie heeft geen invloed op de werkzaamheid van de kuur. Het kan er voor zorgen dat als je klachten ervaart van pijn in de plasbuis en afscheiding dat dit door masturbatie langer aanhoudt.

groet Klazien
verpleegkundige

Henk
zaterdag 4 december 2021
Hi , ik zit nu op de 8e dag na mijn chlamydia kuur (1x 2 pillen azitromycine) kan en mag ik nu alles weer doen?

Groet

Marlous Lasschuyt
zaterdag 4 december 2021
Zou je ons willen mailen met je testcode Henk dan geven we je persoonlijk advies: info@soapoli-online.nl

Groet Marlous

Wouter
donderdag 16 december 2021
Hallo,

2 maanden terug heb ik op dinsdag middag 1x 2 pillen genomen als kuur tegen mijn chlamydia. (heb nooit klachten gehad) 2 dagen later op donderdag avond heb ik vervolgens al seks gehad met condoom. De dagen erna geen mastrubatie gedaan of iets en de week zonder seksueel contact dus verder volbracht. Is er een kans dat ik toch nog besmet ben door zelfbesmetting doordat ik na 2,5 dag weer seks had?

Marlous Lasschuyt
donderdag 16 december 2021
Beste Wouter,

Het advies is een week geen seks na inname tabletten. Klachten kunnen langer aanhouden daardoor. Bij twijfel kun je altijd hertesten 6 weken na de laatst ingenomen tablet.

Groet Marlous

Lisa
zaterdag 5 februari 2022
Hallo, ik heb chlamydia gehad en ik heb een antibiotica kuur gekregen van 10 dagen. Nu zijn mijn symptomen verdwenen. Maar mijn man heeft geen medicatie moeten nemen. Hij had geen symptomen maar wss hebben we wel seks gehad toen ik nog niet wist dat ik het had. Nu ondertussen weer seks gehad na de kuur en 7 dagen later. Zou hij ook chlamydia hebben en ik ook terug?

Klazien Visser
zaterdag 5 februari 2022
Hoi Lisa,

Indien je sekscontact hebt gehad met je partner voorafgaand aan de behandeling en ten tijde dat je mogelijk besmet was kan je de chlamydia infectie hebben overgedragen aan je partner. Ook zonder dat je partner klachten heeft kan je partner chlamydia hebben.
Het is verstandig dat hij zich laat testen. Heeft hij chlamydia dan kan het zijn dat jij ook weer besmet bent geraakt. je kan het beste contact opnemen met de behandeld arts voor advies.

groet, Klazien
soa verpleegkundige

Anoniem
maandag 21 februari 2022
Vandaag te horen gekregen dat ik chlamydia heb.Week daarvoor was ik gepijpt(alleen eikel in de mond bij mijn sexpartner,dus niet diep gepijpt).Hoe groot is de kans dat hij ook chlamydia heeft opgelopen?

Klazien Visser
maandag 21 februari 2022
Beste Anoniem,

Lastig om hier een kansberekening op los te laten. Jij hebt een bevestigde chlamdydia infectie, de kans dat hij het nu ook heeft is aanwezig. Het beste is hem vertellen zich te laten testen zodat je in het geval van een infectie beide behandeld bent. Zo voorkom je dat hij ermee blijft rondlopen en je na behandeling misschien opnieuw besmet wordt.

groet, Klazien Visser
soa verpleegkundige

Anoniem
donderdag 23 juni 2022
Hallo,

Een persoon waar ik heen zou gaan en seks mee zou gaan hebben is positief getest op Chlamydia. Hij gaat morgen (vrijdag) 2 pilletjes ophalen en innemen. En ik zou volgende week naar hem toegaan, kan ik op vrijdagavond dan wel seks hebben? Dat is precies 7 dagen. Of moet ik langer wachten?

Klazien Visser
donderdag 23 juni 2022
Beste,

Ik denk dat je even bij hem moet checken wanneer hij de medicatie inneemt. Daar tel je 7 dagen bij op en dan kan je veilige seks hebben. Mocht je eerder met deze persoon seks hebben gehad is het belangrijk om te checken of jij geen risico hebt gelopen. Bij twijfel zou ik je adviseren te testen om te voorkomen dat jullie elkaar kunnen herbesmetten.

groet, klazien
soa verpleegkundige

Yasmin
zondag 26 juni 2022
Hi even een vraagje, als je een 1 daagse kuur krijgt van 2x azitromycine en 1 pilletje kwijt raakt dus maar1x 500 mg binnen neemt werkt het dan ook?, of heb je dan minder kans dat de behandeling heeft gewerkt ?

KLazien Visser
maandag 27 juni 2022
Beste,

Je kan je vraag het beste voorleggen aan de apotheker die je de medicatie heeft verstrekt.

groet, Klazien Visser
soa verpleegkundige

Anoniem
maandag 22 augustus 2022
Hi, ik had een vraagje ik heb dus een kuur gekregen voor 7 dagen nu heb ik dus 1 pil een paar uurtjes later dan 12 uur geslikt is dat heel erg?

Jerrel
maandag 22 augustus 2022
Hey ik had een vraag.

Ik heb chlamydia en heb een kuur van 7 dagen maar ik ben op de 6de dag al klaargekomen, heeft het nu niet gewerkt en moet ik me opnieuw laten testen? Ik heb nergens last van gehad voor de keur en nu nog steeds niet.

Alvast bedankt voor de reactie.

Klazien Visser
maandag 22 augustus 2022
Reactie op pil later ingenomen;
Je kan deze vraag het beste stellen aan de apotheker die je de medicatie heeft voorgeschreven.

groet, Klazien
soa verpleegkundige

klazien visser
maandag 22 augustus 2022
klaarkomen heeft geen invloed op de werkzaamheid van de kuur.
Als je twijfelt omdat je voor de kuur geen klachten had en daarna ook niet of de kuur wel gewerkt heeft kan je 6 weken na het afronden van de behandeling hertesten om te kijken of de infectie weg is.

groet, Klazien
soa verpleegkundige

Sandra
zondag 20 november 2022
Hoi, ik heb chlamydia in me vagina en anus, jk heb een kuur van een week gekregen, ik zie online staan dat je 7 dagen moet wachten met seks , maar js dit na het afronden van de kuur? Of na begin van de kuur? Want de kuur duurt 7 dagen dus kan ik na die 7 dagen weer seks hebben, of moet ik er dan nog 7 bij optellen?

Marlous (Soaverpleegkundige)
zondag 20 november 2022
Beste Sandra

Je hebt een week geen seks tijdens de kuur en een week geen seks na de kuur. Dit is om alles goed te laten herstellen

Plaats een reactie

Soa thuistest

Heb je onveilige seks gehad? Laat jezelf testen.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 23:00 besteld = morgen in huis, Sameday delivery ook mogelijk  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.5/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Moet ik een soa test doen?

Gebruik onze Gratis soa-symptoomwijzer

> START SYMPTOOMWIJZER
NIEUW: PrEP recept en controles

HIV voorkomen met de PrEP pil

> GA DIRECT NAAR PrEP-POLI