Alles over mycoplasma genitalium

Wat is mycoplasma genitalium?

Mycoplasma genitalium is een bacterie die een nog vrij onbekende is en waar nog weinig op getest wordt. Het is echter gebleken dat veel mensen met klachten, die niet veroorzaakt werden door Chlamydia of de gonorroe-bacterie, besmet waren met deze bacterie.

Wanneer testen op mycoplasma genitalium?

Testen op mycoplasma genitalium is een optie als je plasbuisklachten ervaart en je chlamydia en gonorroe test uitwijst dat je dit niet hebt.

Hoe test je mycoplasma genitalium?

Een Mycoplasma genitalium test kan het beste worden gedaan door afname met een wattenstaafje uit vagina of via het opvangen van urine welke in het lab wordt onderzocht. Urine onderzoek wordt bij vrouwen afgeraden omdat dit minder betrouwbaar is dan een vaginale afstrijk Symptomen van mycoplasma genitalium bij vrouwen: veranderde afscheiding een branderig gevoel bij het plassen buikpijn pijn tijdens het vrijen bloedverlies na vrijen

Symptomen van mycoplasma genitalium bij mannen?

pijn of een branderig gevoel bij het plassen afscheiding uit de penis

Mycoplasma behandeling

Mycoplasma genitalium is goed te behandelen door middel van antibiotica. De antibioticakuur kun je desgewenst ook via Soapoli-online ontvangen.

Heb ik mycoplasma?

Wil je zekerheid of je mycoplasma hebt? Heb je klachten en heb je chlamydia en gonorroe uitgesloten? Dan zou het mycoplasma kunnen zijn. Bestel nu je mycoplasma test in onze webshop en ga voor zekerheid. 

Betrouwbaar testen kan als je chlamydia en gonorroe hebt uitgesloten en je blijft klachten houden als in plasbuisklachten. Stuur je afname kosteloos naar ons lab en binnen 3 werkdagen na binnenkomst kun jij je uitslag inzien in ons portaal. Is je uitslag positief? Wij helpen jou verder.

Heb ik mycoplasma?