Het lijkt zo makkelijk en snel, er is vastgesteld dat je een SOA hebt en met 1 druk op de knop bestel je medicatie om de aandoening te bestrijden. Morgen in huis, en jouw problemen opgelost...toch? Wij zien het steeds meer en krijgen hier vaak vragen over. Want hoe weet je of de website waar jij je medicijnen besteld veilig is en de juiste medicijnen opstuurt?

Nepmedicijnen zijn vaak nauwelijks te onderscheiden van echte medicijnen. Nepmedicijnen zijn moeilijk te onderscheiden van de echte, maar kunnen een andere samenstelling van stoffen bevatten waardoor de SOA niet verdwijnt. Om te voorkomen dat je door deze medicijnen je gezondheid schaadt is het belangrijk medicijnen bij een betrouwbaar verkooppunt te kopen of online te bestellen bij websites waarvan de betrouwbaarheid gecontroleerd kan worden. 

Bestel jij je medicijnen bij niet-officiële bedrijven dan loop je het risico om nepmedicijnen te ontvangen of de kans dat de medicijnen helemaal niet geleverd worden. Hoe weet je wat een veilige betrouwbare website is? Controleer vóór het bestellen of de website dit logo op zijn website heeft staan én of de website vermeld is op de hierboven genoemde lijst. Let op: het logo heeft alleen betrekking op geneesmiddelen, niet op andere producten die de internetverkoper biedt.

Check voordat je via een online website medicijnen besteld www.aanbiedersmedicijnen.nl en kijk of de website bovenstaand logo draagt, 

 Het bestellen van medicijnen via internet is de laatste jaren flink toegenomen. Veel van de medicijnen die online worden aangeboden zijn nep. Om te voorkomen dat je met de medicijnen je gezondheid schaadt, is het belangrijk medicijnen bij een legaal online verkooppunt te kopen.

Vanaf 1 juli 2015 zijn er nieuwe regels voor het online aanbieden van medicijnen. Websites die medicijnen via internet te koop aanbieden, moeten met ingang van deze datum, aangemeld zijn en vermeld staan op het overzicht van online aanbieders medicijnen op deze website. Ook moeten ze beschikken over een Europees logo op hun website. De nieuwe wet- en regelgeving heeft gevolgen voor alle apothekers, apotheekhoudende huisartsen, drogisten en andere winkels in Nederland die via een website medicijnen verkopen.

Geen reacties

Plaats een reactie