Hiv is een seksueel overdraagbaar virus en staat voor Human Immunodeficiency Virus. Dit virus tast het afweersysteem van je lichaam aan en maakt cellen kapot die je normaal beschermen tegen virussen, bacteriën of schimmels. Hierdoor ontstaan gemakkelijker infecties en aandoeningen zoals ontstekingen van de huid en de longen, vergeetachtigheid (dementie) en kanker. Hiv wordt in deze fase ook wel aids genoemd.

Van hiv bestaan wereldwijd twee typen. Hiv-type I komt het meest voor in Europa. Als je hiv hebt dan ervaar je niet altijd meteen klachten. Je kunt het dus krijgen en doorgeven zonder dat je het weet. Bij acute hiv lijken klachten op die van griep. 
 

Heb ik hiv?-Soapoli-online
Chlamydia en gonorroe testen

Chlamydia en Gonorroe

Testen voor:
 •  Chlamydia
 •  Gonorroe


Inclusief:
 •  Gratis e-consult
 •  Gratis receptaanvraag
Vaak gekozen door:

Mensen met heteroseksuele contacten zonder klachten, minder dan 3 sekscontacten afgelopen half jaar. Die op zoek zijn naar zekerheid.

 •  Vandaag besteld is morgen in huis (ma t/m vrij)
 •  Volledig anoniem besteld & geleverd
49,95
Veel verkocht
Chlamydia en gonorroe testen

Combinatie testpakket met 4 soa-bepalingen

Testen voor:
 •  Chlamydia en gonorroe
 •  Syfilis en hiv


Inclusief:
 •  Gratis e-consult
 •  Gratis receptaanvraag
Vaak gekozen door:

Mensen met heteroseksuele contacten met meer dan 3 sekscontacten afgelopen half jaar. Die op zoek zijn naar zekerheid.

 •  Vandaag besteld is morgen in huis (ma t/m vrij)
 •  Volledig anoniem besteld & geleverd
109,95
Nieuw
Chlamydia en gonorroe testen

PrEP-check pakket

Testen voor:
 •  Chlamydia en gonorroe (keel, anus en urine)
 •  Nierfunctie
 •  Hepatitis B en C
 •  Syfilis en hiv
Inclusief:
 •  Gratis e-consult
 •  Gratis receptaanvraag
Vaak gekozen door:

Mensen die met PrEP willen starten of hun tussentijdse controles via Soapoli-online willen laten doen.

 •  Vandaag besteld is morgen in huis (ma t/m vrij)
 •  Volledig anoniem besteld & geleverd
Vanaf 65,-

Veelgestelde vragen over hiv

Het hiv-virus kan in bloed, sperma, voorvocht en vaginaal vocht zitten en krijg je door onveilige seks. Je kunt het krijgen via slijmvliescontact of als jouw bloed in contact komt met het bloed van iemand met hiv. Pas besmette personen hebben vaak veel virus in hun bloed en hierdoor is er meer kans op overdracht tijdens onveilig seksueel contact.

Heb je onveilige seks gehad en wil je jezelf op hiv laten testen? Houd er dan rekening mee dat het 3 á 4 weken duurt voordat er in jouw bloed antistoffen tegen hiv zijn aangemaakt. De soatest hiv van Soapoli-online test op antistoffen en op antigeen (P24 antigeen) waardoor een infectie met hiv al in een vroeg stadium wordt vastgesteld. Dit is een 4de generatie test.
Hiv-type II komt in Nederland bijna niet maar. Heb je onveilige seks gehad met iemand uit een land waar dit wel voorkomt? Dan kun je je 6 weken na het laatste onbeschermde sekscontact laten testen. 

Hiv wordt getest met een bloedtest. Soapoli-online biedt een vingerpriktest waarmee je thuis bloed kunt afnemen. Je ‘schiet’ met de vingerprikker een gaatje in je vingertop zodat je bloeddruppels kunt opvangen. De afgenomen sample stuur je naar het lab voor onderzoek.

 

Op dit moment is hiv nog niet te genezen. Een behandeling van iemand met hiv is erop gericht om het virus in je lichaam te remmen en ontwikkeling van aids te voorkomen. Slik je geen medicijnen? Dan kun je erg ziek worden en bijvoorbeeld aids krijgen. Test je bij Soapoli-online positief op hiv, dan begeleiden we je naar de juiste hulpverlener. Je kunt dan medicijnen krijgen van je arts in het ziekenhuis. Hoe eerder je daarmee begint, hoe beter. Je wordt dan niet ziek en kunt het ook niet meer doorgeven aan anderen.
 

 

 

NIEUW: PrEP-check

Soapoli-online heeft een nieuwe dienstverlening: PrEP-check. We kunnen je helpen aan een recept en we helpen je aan alle testcontroles zoals nierfunctie en de soa testen die nodig zijn. 

Wat is PrEP?

PrEP staat voor pre-expositieprofylaxe en betekent dat je medicijnen slikt om te voorkomen dat je een hiv-infectie oploopt. PrEP is een pil waar twee medicijnen in zitten: emtricitabine en tenofovir. Deze voorkomen dat hiv zich in je afweercellen vermenigvuldigt. Je neemt de medicatie voor of rond het moment dat je seks hebt.

Voorkom hiv met PrEP check van Soapoli-online

Hoe werkt PrEP-check?

1. Vraag een GRATIS E-consult aan

Onze verpleegkundigen plannen een E-consult van circa 10 minuten met jou in om je een aantal vragen te stellen ten behoeve van het mogen voorschrijven van PrEP-medicatie.

2. Voer de controletesten voor soa, hiv en nierfunctie thuis uit

Volgens de landelijke richtlijnen voer je eerst een aantal testcontroles uit. Je bestelling wordt in een discrete verpakking geleverd. Eenvoudig zelf af te nemen met uitgebreide instructie.

3. Stuur je afname GRATIS naar ons lab

Verzend je afname gratis naar ons ISO gecertificeerd laboratorium. De betrouwbaarheid van de analyse is hetzelfde als testen via de huisarts of GGD.

4. Ontvang je PrEP-recept

Zodra alle uitslagen binnen zijn schrijft onze betrokken huisarts Dhr P Leusink je voor 1 maand PrEP medicatie voor. We maken dan ook afspraken over het vervolg

Wil je persoonlijk advies van een professional over een soa? Vraag een E-consult aan!

Boek een consult

Twijfel je wat je testen? Ontvang gratis en anoniem testadvies.

Soatestwijzer

Hoe verloopt een hiv test via Soapoli-online?

Hoe verloopt een online soa thuistest?

1. Doe de GRATIS Soa-testwijzer

Gebruik onze GRATIS Soa-testwijzer, en ontvang direct antwoord op welke soa thuistest je nodig hebt en vanaf welk moment een afname betrouwbaar is.

2. Volledig anoniem besteld en bezorgd

Soapoli-online levert jouw soa thuistest discreet af. Voor 23.00 uur besteld, is de volgende werkdag in huis. Volg de duidelijke instructies en neem de soa thuistest zelfstandig af.

3. Stuur je afname GRATIS naar ons lab

Verzend je afname gratis naar ons ISO-gecertificeerd laboratorium. De betrouwbaarheid van de soa test voor thuis is hetzelfde als testen via de huisarts of GGD.

4. Ontvang de uitslag

De uitslagen jouw soa thuistest is binnen 1-3 werkdagen zichtbaar in ons uitslagenportaal.

Is de uitslag van jouw hiv test positief?

 Soapoli-online helpt jou verder zodat je de juiste hulp krijgt. 
Lees meer via deze link.

Bestel jouw soa test