Heb ik gonorroe?

De enige manier om antwoord te krijgen op de vraag 'heb ik gonorroe' is door te testen. Het kan zijn dat je twijfelt of je risico hebt gelopen. Doe dan onze gratis Soatestwijzer die jou anoniem een advies geeft. 

Hoe test je op gonorroe?

Een gonorroe test kan het beste worden gedaan door afname met een wattenstaafje uit vagina of de anus of de keel of via het opvangen van urine welke in het lab wordt onderzocht. Urine onderzoek wordt bij vrouwen afgeraden omdat dit minder betrouwbaar is dan een vaginale afstrijk.     

Wanneer testen op gonorroe?

Heb je onveilige seks gehad en wil je jezelf laten testen? Houd dan rekening met een wachttijd. Ook wel windowfase genoemd. In deze periode groeit de bacterie hard genoeg om te kunnen analyseren in het lab. Wanneer testen op gonorroe? Het is verstandig om veertien dagen na het laatste onbeschermde sekscontact jezelf te laten testen. Wil je direct een betrouwbaar advies? Bezoek dan onze Soatestwijzer!

Wat is gonorroe?

Gonorroe wordt ook wel druiper genoemd en wordt veroorzaakt door de neisseria gonorrohoeae (ofwel gonokok). De gonorroebacterie nestelt zich in de slijmvliezen van de vagina, penis, anus, keel en ogen en kan tijdens (onbeschermd) seksueel contact worden overgebracht. Je kunt het krijgen door penetratie (neuken), maar ook door direct contact van de slijmvliezen van de keel, vagina, plasbuis of de anus. De gonorroebacterie kan ook tijdens een vrijpartij via vingers of speeltjes worden overgedragen.

 

 
soatestwijzer gratis soa testadvies

Hoe neem ik een gonorroe test af?

Een gonorroetest wordt het beste gedaan door afname met een wattenstaafje uit de vagina, anus, keel of door urine in te leveren. De afgenomen sample wordt naar het lab gestuurd en daar onderzocht. Urineonderzoek bij vrouwen raden we af omdat het minder betrouwbaar is dan een uitstrijkje.

Symptomen van gonorroe bij vrouwen

30-60% van vrouwen met gonorroe heeft nauwelijks of geen klachten. Als je gonorroe hebt kun je last hebben van:

Symptomen van gonorroe bij mannen

Mannen krijgen vaak al enkele dagen nadat ze gonorroe hebben opgelopen.
Symptomen zoals:

Hoe behandel je gonorroe?

Gonorroe is goed te behandelen door middel van een injectie met antibiotica. De kuur kan afwijken, dat hangt af van jouw gezondheid. Voor een injectie kun je een afspraak maken in Gouda of Katwijk. Als dit niet mogelijk is kan het ook via de eigen huisarts.

Heb ik gonorroe?

Wil je zekerheid of je gonorroe hebt? Bestel nu je gonorroe test in onze webshop of ga naar een van onze verkooppunten.

Betrouwbaar testen kan vanaf 14 dagen. Stuur je afname kosteloos naar ons lab en binnen 3 werkdagen na binnenkomst kun jij je uitslag inzien in ons portaal. Is je uitslag positief? Wij helpen jou verder.