19-11-2019 '
Jonge Democraten willen gratis soa-testautomaat in Utrecht'

'Soa-testen uit de muur trekken. Als het aan de Jonge Democraten ligt wordt dit gratis mogelijk in Utrecht. De soa-testautomaat zou een tijdelijke oplossing kunnen zijn voor de lange wachttijden bij de GGD.

De wachttijden voor gratis en anonieme soa-testen bij de GGD in Utrecht zijn al langer een probleem. Hoewel de zorg wel gewaarborgd is, vindt de jongerenbeweging van D66 dat het nodig is om een tijdelijke oplossing te bedenken.'

Een afspraak bij de huisarts, waar de testen niet anoniem zijn en ook geld kosten, zou voor sommige groepen namelijk een stap te ver zijn. De jongerenbeweging zou daarom graag zien dat er een soa-testautomaat in Utrecht komt met thuistesten.

Snel

“Het is belangrijk dat er snel een tijdelijke oplossing komt voor het capaciteitsprobleem bij de soa-poli, zodat in ieder geval de risicogroepen zich kunnen laten testen. Want een soa is niet alleen voor jezelf vervelend, je kan er ook anderen mee besmetten”, aldus Nyna Visser, voorzitter van de Jonge Democraten Utrecht.

Commerciële soa-testautomaten staan al in andere steden. De Jonge Democraten Utrecht willen echter dat de gemeente in samenwerking met de GGD zorg draagt voor de komst van deze automaat. “De gemeente moet iedereen die niet met een soa naar de huisarts durft te gaan de kans geven zichzelf te testen.”

We zijn benieuwd of de jonge democraten Utrecht dit voor elkaar gaan krijgen. Het is een grote kostenpost voor de gemeenten en er is geen begeleiding als dat niet ook ingekocht word. 

Wil jij je graag testen op SOA? Het liefst anoniem en zo snel mogelijk je uitslag? De SOA testen van Soapoli-online liggen bij Service apotheek Koert. De medewerkers van deze apotheek zijn zeer kundig en kun jij discreet verder helpen mocht je nog vragen hebben. 

1 reactie
bouke wiering
dinsdag 15 december 2020
ja dat wil ik graag, ik betaal regelmatig voor sex en vertrouw hun gezondheid niet altijd...

Plaats een reactie