Ben jij recent behandeld en vraag je je af hoe lang het duurt voordat de klachten weg zijn, dan lees je hier de antwoorden. 



Welke klachten passen bij een chlamydia infectie?

Onderstaand een schema met symptomen die de chlamydia kan veroorzaken. (Het ontbreken van klachten is overigens geen indicatie dat je geen soa hebt)
chlamydia klachten mannen vrouwen
plasbuis pijn bij het plassen
branderig gevoel bij het plassen
afscheiding (waterig)
jeuk
branderig gevoel
afscheiding
pijn bij het plassen
vagina x meer afscheiding
pijn bij het vrijen
jeuk
anus jeuk
afscheiding
​bloedverlies
jeuk
afscheiding
bloedverlies
keel keelpijn keelpijn
 

Hoe snel werkt een chlamydia behandeling?

Na inname van een behandeling worden chlamydia bacterien binnen enkele dagen gedood. Dit wil niet zeggen dat je binnen 2 dagen klachtenvrij bent. Klachten kunnen wel enkele dagen tot weken aanhouden.

Hoe weet je of de chlamydia behandeling zijn werk gedaan heeft?

Merk je dat enkele dagen/ weken na inname je klachtenvrij bent en je ervaart geen van bovenstaande klachten meer. Dan kan je er vanuit gaan dat de behandeling zijn werk heeft gedaan.

Hoe lang moet je de tijd nemen als je klachten blijft houden na een chlamydia behandeling?

Een bacteriële infectie kan veel schade op het slijmvlies van de geïnfecteerde lichaamsdelen veroorzaken. Herstel van het slijmvlies kan soms enkele weken aanhouden. Wel moet je na minstens 2 weken een verbetering ervaren, klachten nemen af.

Kan je controleren of je chlamydia zijn werk gedaan heeft?

Heb je geen klachten meer of wil je zeker zijn dat je de chlamydia bacterie na behandeling niet meer bij je draagt. Dan kan je het beste een hertest doen. Belangrijk bij een hertest, om te controleren of je chlamydia behandeling is aangeslagen, is minstens 6 weken wachten met testen na het afronden van de behandeling.

Waarom 6 weken wachten met een hertest op chlamydia na behandeling?

De testen die in het lab worden uitgevoerd zijn PCR testen. Deze testen zijn erg sensitief en reageren ook op gedode bacteriedeeltjes. Voor een betrouwbaar resultaat kan je het beste 6 weken, na het volledig afronden van de behandeling, wachten met een hertest.

Hoe laat je je aangedane slijmvlies het snelst genezen om klachten te verminderen?

Wij adviseren om tot 7 dagen na het afronden van de behandeling geen seks te hebben. Ook adviseren we in deze periode niet te masturberen. Door het slijmvlies rust te geven herstelt het sneller en heb je minder kans op aanhoudende klachten.


Wil je zekerheid over soa, check dan hier gratis onze Soatestwijzer voor advies
 
68 reacties
Klazien visser soa verpleegkundige
donderdag 15 september 2022
Beste Kim,

Wij kunnen niet zeggen of je partner is vreemdgegaan, daar moet je partner zelf antwoord op geven.

groet, klazien

Deb
zondag 12 februari 2023
Ik heb een 7 daagse kuur afgerond 16 dagen geleden. Ik heb seks gehad op dag 16 en merkte dat ik licht bloedverlies had na de seks, ook ging het branden. Zijn dit rest klachten of heeft de kuur zijn werk niet gedaan?

Klazien (soa verpleegkundige)
maandag 13 februari 2023
Soms kunnen klachten na behandeling nog iets aanhouden. Blijf je bloedverlies houden tijdens/ na de seks dan adviseer ik je dit met je huisarts te bespreken.

Roy
vrijdag 17 februari 2023
Hallo,

Ik heb nu 3 weken geleden mijn 6 daagse chlamydia kuur afgerond, ik heb toen 8 dagen niet gemasturbeerd en mijn klachten zijn inderdaad minder geworden / bijna niks meer. Ik ben toen weer begonnen met masturberen en zijn mijn klachten lichtelijk toegenomen, betekent dit dat ik weer chlamydia heb of moet ik mijn slijmvlies nog iets langer de rust geven om te genezen?

Klazien (soa verpleegkundige)
vrijdag 17 februari 2023
Het kan zijn dat je slijmvliezen nog niet helemaal herstelt zijn, misschien moet je dit nog even wat meer tijd gunnen.

Kim
dinsdag 21 februari 2023
Hai, 3 week geleden zat ik aan een kuur tegen chlamydia, en de eerste week was ik klachten vrij en nu begin ik weer met bloeden, ik heb iets van 2 keer gemastrubeerd na mijn kuur, en nu krijg ik weer klachten, ik heb ook een spiraal dus ik ben best wel bang, en met de huisarts duurt het allemaal best wel lang, kunt u mij helpen?

Klazien (soa verpleegkundige)
dinsdag 21 februari 2023
De klachten van bloedingen kunnen ook een andere oorzaak hebben dan de behandelde chlamydia infectie, het is echt belangrijk dat je opnieuw een afspraak maakt bij je huisarts om te kijken waardoor de bloedingen worden veroorzaakt.
Wat betreft de masturbatie, dit is geen probleem en heeft ook geen invloed op de werkzaamheid van de behandeling.

Nina
zaterdag 25 februari 2023
Ik ben 18 weken zwanger en bij en controle ben ik achte gekomen besmet ben en me partner niet helemaal eerlijk was heb dit nu genomen maar als ik behandelt ben heeft dit veder geeen gevolgen op me kindje of op me zwangerschap toch

Klazien (soa verpleegkundige)
zaterdag 25 februari 2023
Wat naar voor je, fijn dat je behandeld bent. Het is belangrijk dat de infectie is behandeld voordat je gaat bevallen. Je behandelaar heeft rekening gehouden met je zwangerschap bij het uitschrijven van de behandeling, dan is er geen kans op schade voor je kindje.

Anoniem
zondag 26 februari 2023
Hi soapoli,

Ik (man, 23) ben in december positief getest op chlamydia en toen behandeld met azytromycine. Hierna namen mijn klachten sterk af, echter is de afscheiding uit mijn plasbuis nooit helemaal gestopt. Zo’n 4 weken na de behandeling ben ik terug gegaan naar de arts en ben ik opnieuw positief getest. De arts heeft mij toen een kuur met doxycycline gegeven. Het is inmiddels twee weken sinds ik de kuur heb afgerond en ik heb nogsteeds dezelfde klachten, namelijk de lichte afscheiding uit de plasbuis. Verder heb ik geen klachten en ik heb geen contact gehad met de persoon wie mij heeft besmet. Daarnaast ben ik ook niet positief getest op andere soa’s.
Komt dit klachtenbeeld vaker voor? Is het mogelijk dat mijn slijmvlies er lang over doet om te herstellen? Ik ben sowieso van plan om mij over een paar weken opnieuw te laten testen, maar ik maak mij in de tussentijd alsnog zorgen over de (milde) klachten die ik nog heb.

Klazien (soa verpleegkundige)
maandag 27 februari 2023
klachten kunnen langer aanhouden ook als de behandeling geslaagd is. Goed om te weten is dat een hertest (een test na behandeling) het beste 6 weken na het afronden kan worden uitgevoerd. een chlamydia test blijft namelijk lang positief óók als de behandeling succesvol is. Tip is om niet te snel een hertest te doen en geduldig te zijn betreffende klachten. Probeer niet te drukken en te knijpen in je penis om te kijken of je nog afscheiding hebt, dit irriteert het slijmvlies en houdt klachten in stand.

Rutger
maandag 13 maart 2023
Ik heb nog altijd een vreemd gevoel in mijn plasbuis. Ik heb anderhalve week geleden positief getest op chlamydia, en heb 3 daagse antibioticakuur gedaan (500mg azitromycine, 3x 1 keer per dag). Die is 8 dagen geleden afgerond.
Ik zie dat de klachten nog een tijd kunnen aanhouden, maar dat de besmettelijkheid verdwijnt na een week.
Ben je idd nietmeer besmettelijk ook als je nog milde klachten hebt?

Klazien (soa verpleegkundige)
maandag 13 maart 2023
De voorgeschreven behandeling komt niet overeen met de Nederlandse richtlijn voor de behandeling van een chlamydia infectie. Ik zou je aanraden even contact op te nemen met de behandelaar die het recept heeft voorgeschreven en je klachten daar voorleggen.

Rutger
dinsdag 14 maart 2023
Ik ben Belgisch en dus naar mijn huisarts geweest. Heb zonet contact met hem opgenomen, zijn voorschrift vermeldde 2x 500mg in een keer nemen, maar de apotheek heeft mij de instructie gegeven 5x 3dagen 500mg. Fout dus!!
Ik heb een nieuw voorschrift en ga het dadelijk innemen volgens de instructie van de dokter. Ongelofelijke fout van die apotheek!

klazien (soa verpleegkundige)
dinsdag 14 maart 2023
Dat is vervelend maar fijn dat je arts je geholpen heeft en dat je klachten nu opgelost worden.

Rutger
dinsdag 14 maart 2023
Voormiddag de 2 pilletjes genomen. Wat is me dat een bom zeg, heb me er een hele tijd misselijk door gevoeld. Denk wel dat dit veel meer effect gaat hebben, volgens mijn dokter is de dosis veel te laag om effect te hebben bij 3x 500mg

klazien (soa verpleegkundige)
dinsdag 14 maart 2023
Fijn dat je nu de juiste dosering hebt. Rustig aan vandaag.

Rutger
dinsdag 21 maart 2023
Ondertussen zijn we weer een week verder na mijn correcte antibiotica-kuur.
Ik heb geen afscheiding, en minder last. Echter heb ik soms na het plassen wel nog een enorm branderig gevoel dat nog uren aanhoudt na het plassen.
Volgens mijn dokter kunnen we ervan uit gaan dat het weg is, maar dat ik nog moet herstellen. Volgende week hertest voor de zekerheid.

Mijn vraag is: hoe zeker kan ik zijn dat het nu weg is?

Klazien (soa verpleegkundige)
dinsdag 21 maart 2023
Je hebt in korte tijd veel antibiotica gehad en dit gaat zijn werk doen. Klachten kunnen altijd nog enige tijd aanhouden, ook als de bacterie gedood is. Probeer hier niet al te veel mee bezig te zijn (misschien eenvoudig gezegd door mij). 6 weken na het afronden van de kuur kan je een hertest doen om te controleren of de infectie weg is. test niet eerder.

Rutger
dinsdag 21 maart 2023
Dank je Klazien, kan wel wat mentale rust gebruiken.
Wel vreemd dat mijn dokter voorsteld om volgende week al te hertesten.

Klazien (soa verpleegkundige)
dinsdag 21 maart 2023
Een test blijft ook na een succesvolle behandeling nog enige tijd positief. Vandaar het advies chlamydia niet eerder dan 6 weken na het afronden van een kuur te hertesten.

Rutger
maandag 27 maart 2023
Ik heb nog steeds klachten. Afgelopen weekend weer feller, en meen 2x een klein plekje in mijn onderbroek gezien te hebben (zou afscheiding kunnen zijn). Vandaag is het dan weer beter, maar dat is vorige week ook heel wisselvallig verlopen (net als ik dacht dat ik ervan af was, kreeg ik terug last)
Hoe groot is de kans dat de infectie resistent aan de antibiotica was tengevolge van de verkeerde eerste dosering?
Ik ga sowieso terug een urinetest doen (hoewel ik hier lees dat je daarvoor 10 weken moet wachten na de behandeling)

Het duurt me te lang. Chlamydia is duidelijk niet zo'n onschuldige SOA zoals veel mensen beweren.

Klazien (soa verpleegkundige)
maandag 27 maart 2023
De kans op resistentie schat ik niet hoog in. Je kan inderdaad over een aantal weken hertesten zodat je zeker bent dat de infectie weg is.

Rutger
dinsdag 11 april 2023
Vandaag 4 weken na de correcte behandeling. Last houdt heel wisselvallig aan, soms een dag bijna geen last (en dan denk ik dat ik er vanaf ben), en dan de dag erna weer veel last... Het maakt me gek!
Ben getest op 2 weken, en dat gaf licht positief aan (kan ook vals positief zijn), maar uit de cultuur werden geen bacterien gekweekt. Ook geen witte en rode bloedcellen in mijn urine, volgens de huisarts waren dat wel goede tekens.

Wat is da kans dat ik nog steeds chlamydia heb? Ik moet nog 2 weken wachten op hertest, maar word onderhand gek. Houden symptomen echt zo lang aan? Ik lees 2 tot 4 weken, maar vandaag zijn we dus die 4 weken gepasseerd.

Klazien (soa verpleegkundige)
dinsdag 11 april 2023
Lastig te zeggen of je behandeling geslaagd is. Het beste is om over 2 weken te hertesten. klachten kunnen inderdaad ook na een succesvolle behandeling aanhouden. Begrijp dat het frustrerend is, helaas is eerder testen geen optie.

Rutger
vrijdag 14 april 2023
Nog altijd milde klachten. Aangezien testen nog altijd niet betrouwbaar is heeft mijn dokter alvast een week Doxycline 200mg per dag voorgeschreven. Hoop dat dit het nu eindelijk zal verhelpen.
Zou er een kans kunnen zijn dat het LGV is? Die vorm blijkt veel lastiger te behandelen?

Marlous (Soaverpleegkundige)
vrijdag 14 april 2023
Beste Rutger

dat zou kunnen. Wil je ons je testcode mailen, dan kijk ik even met je mee om je persoonlijk te adviseren: klantenservice@soapoli-online.nl

Wessel
zaterdag 22 april 2023
Ik vind het wel redelijk bizar hoe onduidelijk de voorlichting hierover op sommige punten is. Ik heb van een soa centrum 1000 mg azitromycine gekregen. Volgens de arts moest ik het innemen na het eten, mocht ik gewoon masturberen en een weekje geen seks. Ik heb echter nu iets meer dan een week later nog steeds een branderig gevoel en ik lees overal op internet andere dingen daarover. Zo las ik bijvoorbeeld ergens dat masturberen eigenlijk helemaal niet mag tijdens de kuur omdat masturberen de slijmvliezen zou beschadigen en enkele Chlamydia bacteriën zich in die beschadigingen zouden kunnen "verstoppen". Ook las ik ergens dat eten helemaal niet goed is bij inname van de pillen omdat eten ervoor zou zorgen dat het lichaam het medicijn niet goed kan opnemen. Op sommige websites lees ik dat klachten na enkele weken moeten verdwijnen. Hier lees ik dat klachten wekenlang kunnen aanhouden. Ik begrijp ook niet hoe een dode bacterie nog steeds voor klachten kan zorgen. Lang verhaal kort: ik snap er weinig meer van.

frits
woensdag 3 mei 2023
ik heb chlaymdia opgelopen en drink nu doxyolilinie 14 dagen heb pijn in mijn teelballen ben nu op dag 10 ik ging eerste te goede kant afscheiding was bijna helemaal verdwenen maar ik kneep steeds in mijn penis om te kijken dat er afscheding zat en dat zat er ook maar na mate de tijd ik steeds ging kijken krijg nu ook weer last van mijn plasbuis en is de afscheding beetje terug is het nu de kans dat de behandeling niet heeft aan geslagen want heb nog steeds afscheding en pijn aan mijn teelballen en doet dit ook wat je met je vruchtbaarheid

KLazien (soa verpleegkundige)
woensdag 3 mei 2023
Je moet niet knijpen om te checken of er afscheiding komt. Het knijpen beschadigd het weefsel waardoor klachten ontstaan en aanhouden. Je infectie moet genezen en dat kan alleen door het met rust te laten. Kuur afmaken en als je twijfelt over de werkzaamheid van de kuur kan je over 6 weken na het afronden van de behandeling opnieuw testen.

frits
woensdag 3 mei 2023
kan het nu zijn dat de kuur niet heeft geholpen aangezien mijn afscheiding terug is

Klazien
woensdag 3 mei 2023
Doorgaans werkt een behandeling goed. Indien je twijfelt kan je een hertest doen 6 weken na het afronden van de behandeling. Test niet eerder.

Yannick
donderdag 4 mei 2023
Ik heb een behandeling gehad met ciprofloxacine tegen Chlamydia. Nu is dit een week geleden dat mijn kuur is afgerond, maar blijf jeuk behouden aan mijn Anus. (Jeuk komt in vlagen, niet hele tijd).
Betekent dit dat mijn antibiotica kuur niet geholpen heeft?

Klazien
donderdag 4 mei 2023
Je kan het beste even contact opnemen met de behandelaar die je deze kuur heeft voorgeschreven.

Iris
maandag 8 mei 2023
Hallo.
Ik ben vorig jaar eind mei begin juni besmet met chlamydia ik kreeg in september pas symptomen en oktober ben ik getest en behandeld met 1 keer 2 pillen. De klachten waren een tijd niet meer aanwezig toch kwam het na een tijd weer terug. ik heb me toen weer getest bij de huisarts op chlamydia en die was negatief (dit was december) ik kreeg metronidazol voor bacteriele vaginose mee. De klachten gingen weer even weg maar nu maar ongeveer 2,3 weken toen heb ik getest op trichomonas mycoplasma en weer chlamydia en gonorroe, allemaal weer negatief. Op dit moment zijn de klachten nog storend aanwezig maar wel iets minder als eerst. ik weet niet meer wat het kan zijn. Ik dacht misschien kan ik een uitstrijkje laten maken? Of misschien moet ik nu een tijd geen seks hebben dat het helemaal weg gaat. Het lijkt wel of het nooit meer weg gaat

Klazien (soa verpleegkundige)
dinsdag 9 mei 2023
Indien je testuitslagen negatief zijn maar je klachten hebt kan je het beste terug naar de huisarts en samen met je huisarts kijken wat je nu het beste kan doen. Gezien de testuitslagen steeds aangeven dat je niks hebt (negatief) lijken de klachten ergens anders mee te maken te hebben.

jan
woensdag 10 mei 2023
ik heb docyilinie 2 weken opgelost in water maar heb nog steeds klachten heeft iemand verstand dat je het ook kan oplossen in water

Vincent
vrijdag 26 mei 2023
Ik heb 30 dagen doxicline 200mg 1x per dag genomen, na een gefaalde eerste behandeling.
Ik heb nog steeds symptomen. Overal staat 100mg 2x per dag voorgeschreven, kan het zijn dat 200mg 1x niet effectief is? Volgens mijn huisarts zit er geen verschil in die 2 behandelingen

Marlous (Soaverpleegkundige)
vrijdag 26 mei 2023
Beste Vincent,

Heb je ook opnieuw getest? De klachten kunnen veroorzaakt worden doordat je veel anti - biotica neemt.

Vincent
donderdag 1 juni 2023
Hoe lang houden die antibiotica klachten aan dan? De klachten zijn idd iets anders als toen ik chlamydia had.
Ik ben nu 3 weken na mijn 30dagen Doxicline behandeling. Wanneer kan ik dan terug testen?

Marlous (Soaverpleegkundige)
donderdag 1 juni 2023
Dat kan best even duren. Mijn advies is vooral nu laten rusten en niet nog meer AB gaan slikken. Hertesten kan 6 weken na de laatste tablet.
Zijn de klachten blijvend dan is er mogelijk iets anders aan de hand en kun je het beste terug naar je huisarts

Vincent
donderdag 1 juni 2023
Ok, doe ik.
Maar de kans dat de chlamydia-infectie nog aanwezig is na 30 dagen antibiotica-behandeling zal bijzonder klein zijn gok ik?

Migel
zaterdag 3 juni 2023
Ik ben anderhalve week geleden positief getest op chlamydia, heb toen een eendaagse kuur gehad van azithromycin AB 500 mg.
Klachten waren na 4 dagen volledig weg. Geen geurtjes meer, alles rook weer fris en geen afscheiding uit de plasbuis meer.
Op dag 8 heb ik weer seks gehad, aangezien er 7 dagen tussen moesten zitten en mijn klachten weg waren. Nu zit ik op dag 10 en heb ik ineens weer afscheiding uit de plasbuis..
is er een kans dat ik de vrouw waarmee ik op dag 8 seks heb gehad nu ook besmet is? Buiten de afscheiding heb ik geen andere klachten meer.

Klazien (soa verpleegkundige)
zaterdag 3 juni 2023
Vervelend dat je klachten hebt. Lastig te zeggen of jij haar hebt besmet of zij jou en of je klachten worden veroorzaakt door een SOA. Ik zou je adviseren over 6 weken op soa te testen. Daar je recent behandeld ivm een positieve chlamydia test kan een test nog lang positief blijven ook als een behandeling wel gewerkt heeft.

Rosa
donderdag 15 juni 2023
Goedendag!

Ik had chlamydia en kwam hier al na een week achter en ben een week kuur begonnen op 2 juni die 8 juni klaar was. Toen had ik op de laatste dag nog steeds extreme steken in mijn onderbuik/baarmoeder, de andere klachten waren weg. Toen heb ik gebeld en had ik toch nog de 2 pillen kuur gehad en gelijk die maandag genomen. Nu zijn mijn klachten aanzienlijk minder maar ik heb nog wel af en toe die steken in mijn onderbuik/baarmoeder. Zijn dit restklachten?

Marlous (soa verpleegkundige)
vrijdag 16 juni 2023
Beste Rosa

die tweede kuur was niet nodig geweest, het kan soms best even wat langer duren. Als de klachten aanhouden dan denk ik eerder dat er wat anders aan de hand is. Pas op met het nemen van te veel anti-biotica. Het kan klachten geven en je kunt te maken krijgen met anti-biotica resistentie

Peter
vrijdag 7 juli 2023
Ik heb klachten en moet nu 3a 4 weken weg en kan geen afspraak of kuur krijgen. Ik vermoed chlamydia of een irritatie door handencreme wat in urinebuis is gekomen. @wishfullthinking.. maar kan ik dezelfde klachten hebben?

Getrouwd en stom geweest en nu spijt... Maar na me fout heb ik geen seks met me vrouw gehad en voorkom dit nu ook.

Ik heb nu dus volledig anoniem test en medicijnen nodig maar hoe?

Klazien (soa verpleegkundige)
vrijdag 7 juli 2023
Ik zou je adviseren eerst te testen als je denkt dat het niet perse een soa hoeft te zijn. Stel je hebt niks dan is een kuur niet nodig en stel je hebt wel iets dan is het goed om te weten wat het is zodat je ook de juiste medicatie krijgt.
Via Soapoli-online kan je een test ook afhalen via een verkooppunt. (https://www.soapoli-online.nl/verkooppunten) zodat je anoniem en discreet kan testen.

petra
woensdag 30 augustus 2023
Hallo ik ben een vrouw verblijf nu in roemenie en heb chlamydia opgelopen nu krijg ik hier voorgeschreven 2 tabletten ampicilina 500 mg gaat dit werken? want ik kom dit nergens tegen op internet

Marlous (Soaverpleegkundige)
woensdag 30 augustus 2023
Het is niet volgens onze Nederlandse richtlijn. Dus kan je niet goed adviseren hierin

Johan
dinsdag 19 september 2023
Voorheen altijd 2x100mg doxycycline, nu is mijn voorhuid beetje opgezwollen en strak om mijn eikel maar doet niet heel veel pijn kan ik doorgaan met de kuur?

Marlous (Soaverpleegkundige)
dinsdag 19 september 2023
Beste Johan

je kunt dit het beste bespreken met je behandelaar.

Johan
dinsdag 19 september 2023
Bedankt voor uw antwoord maar ik heb de pillen 💊 in het buitenland zelf besteld. Dus ben min of meer zelf de behandelaar…

Marlous (Soaverpleegkundige)
woensdag 20 september 2023
We raden zelf dokteren echt af.. Je loopt risico op anti-biotica resistentie en het kan dus ook andere klachten veroorzaken. Ik raad je aan nu naar je huisarts te gaan voor goed advies

Lieke
zaterdag 28 oktober 2023
Ik ben positief getest op chlamidia bij een SOA centrum en heb een 7-daagse kuur gehad. Nu, 8 weken later, heb ik bij de kruidvat 2 testen gedaan die negatief waren. Toch blijven de klachten: mijn vagina ruikt nog steeds vis-achtig en ik heb een branderig, heet gevoel bij het plassen. Is mijn chlamidia over of heb ik toch nog steeds chlamidia?

KLazien (soa verpleegkundige)
zondag 29 oktober 2023
Als je graag zekerheid wilt over dat de kuur zijn werk gedaan heeft kan je het beste met een laboratorium test op chlamydia laten onderzoeken of het negatief is. Helaas zijn zelfafleestesten op chlamydia niet betrouwbaar, deze uitslag zegt helaas dus niks.

Kelsey
maandag 20 november 2023
Hi, ik ben iets langer dan een maand geleden positief getest op chlamydia en gonorroe, hier heb ik een injectie voor gehad en 2 pillen op 1 dag. Nu had ik na 1 week opnieuw weer last van pijn me baarmoeder en onderrug, ik mocht toen opnieuw testen en hier kwam toen chlamydia weer positief uit toen heb ik een kuur gekregen van 8 dagen 2 x per dag. Vorige week klaar met de kuur en werd toen ongesteld met nog klachten, ik dacht dit zou wel door de menstruatie komen. Nu nog last toch de dokter gebeld voor een nieuwe test, zij vertelde dat dit pas na 6 weken mag dus ik nu nog 3/4 weken moet wachten. Kan het zo zijn dat je nog klachten kan hebben door de chlamydia? Ik vind het best spannend dat ik dalijk iets anders heb opgelopen door de soa’s, zou dat kunnen?

Klazien (soa verpleegkundige)
dinsdag 21 november 2023
Het advies van je huisarts klopt; je moet nog even wachten met testen tot 6 weken na het afronden van de behandeling. Als je je zorgen maakt over de klachten die je ervaart kan je het beste even een afspraak maken met je huisarts om je klachten te bespreken.

Max
vrijdag 26 januari 2024
Ik ben een maand geleden positief getest op chlamydia. Ondertussen al 2x een AB behandeling gehad. Meermaals urine getest en ontstekingswaardes zijn enorm gedaald. Klachten van branderig gevoel blijven aanhouden zelfs een maand na de eerste behandeling. Heb gedurende de hele dag enorm veel last van branderig gevoel. Deze week opnieuw getest en alles was negatief. Heeft het branderig gevoel nog altijd te maken met het slijmvlies of na irritatie? Of heb je een idee wanneer de klachten zouden weggaan? Het zou goed zijn om een beetje mentale rust te vinden want weet niet meer wat doen.

Marlous (Soaverpleegkundige)
zaterdag 27 januari 2024
Beste Max

bespreek dit met je behandelaar. De chlamydia is behandeld. De klachten moeten door iets anders veroorzaakt worden.

Isis
woensdag 31 januari 2024
Ik heb 3-4 weken geleden onbeschermde seks gehad, daarna heb ik meteen een afspraak ingepland bij de ggd voor na 2-3 weken. Toen bleek de chlamydia positief te zijn (vaginaal en anaal). Ik zit nu op dag 6 van de kuur doxycycline 2x per dag en was even twee dagen klachtenvrij maar kreeg vandaag weer buikpijn en pijn in mijn rug met rillingen, zou dit een bekkenontsteking kunnen zijn? Of is dat te snel?

Klazien (soa verpleegkundige)
donderdag 1 februari 2024
Lastig om via een blog een diagnose te stellen; de behandeling is via de GGD gegaan ik denk dat het verstandig is dat je je klachten bespreekt met de arts/ verpleegkundige die de behandeling heeft voorgeschreven.

Dana
dinsdag 13 februari 2024
Hoi, ik ben 3 maanden geleden positief getest op Chlamydia. Hiervoor ben ik door jullie behandeld. Ik heb de 7-daagse kuur van 2 pillen op een dag afgerond. Na het afronden van deze kuur 4 dagen daarna weer seks gehad. Met mijn vriend die al 2 weken behandeld was. Na 7 weken en test gedaan en deze was alweer positief. Nu ben ik weer klaar week met dezelfde kuur. Me klachten waren voor 3 dagen volledig weg. Alleen krijg ik nu weer last van meer afscheiding. Kan het zijn dat de behandeling niet werkt?

Marlous (soa verpleegkundige)
woensdag 14 februari 2024
Beste Dana

Je kunt ook afscheidingsklachten krijgen doordat je veel anti-biotica in korte tijd hebt gehad. Laat het even goed herstellen.

Roy
woensdag 14 februari 2024
Een tijd geleden liep ik chlamydia op. Na de behandeling was deze nog niet weg waardoor ik opnieuw antibiotica moet nemen. Deze heb ik zaterdag afgerond, echter had ik de week ervoor ook de medicatie genomen (de 2 pilletjes waar je sterke buikpijn van krijgt). Gisteren heb ik opnieuw een urinetest gedaan en deze is negatief. Echter heb ik wel nog jeuk aan de anus. Is dit normaal?

Klazien (soa verpleegkundige)
donderdag 15 februari 2024
Je kan het beste even overleggen met degene die je de medicatie voorgeschreven heeft. Heel veel antibiotica in korte tijd kan inderdaad klachten geven.

Roos
maandag 18 maart 2024
Hallo,

Ik heb al meer dan een week buikpijn. Daarbij ben ik ook al een paar keer bloed verloren. Kan dit duiden op een SOA? En hoe lang houdt de buikpijn gemiddeld aan?

Klazien (soa verpleegkundige_
dinsdag 19 maart 2024
Je kan met deze klachten het beste even een afspraak met je huisarts maken zodat deze je even kan onderzoeken en kan uitvragen waar de oorzaak van je klachten kan liggen.

Plaats een reactie

Soa thuistest

Bij Soapoli-online heb je snel zekerheid met onze eenvoudige online soa thuistesten, medisch advies en nazorg in de vorm van een behandeling of verwijzing.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 22:45 besteld = vandaag verzonden  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.6/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Soa behandeling nodig?

Wij helpen jou verder! (Chlamydia, gonorroe* en
trichomonas behandelingen)

> SOA BEHANDELING
Wil je starten met PrEP?

Wij hebben geen wachtlijst.

> GA NAAR PREP-POLI