Marlous en ik zijn Soapoli-online, wij zijn discreet, deskundig en werken anoniem als het op SOA en soa-testen aankomt. Iedere dag bij Soapoli-online is anders. Dagelijks krijgen we vragen over SOA van onze klanten, en soms zit er achter die vragen een heel verhaal. Drie weken geleden kreeg ik van een vrouw, ik noem haar maar even Astrid, een vraag via de mail. Ze wilde weten welke test zij nodig had nadat ze zonder condoom iemand gepijpt had. Ik mailde haar een inhoudelijke vraag over het contact wat ze had en gaf het algemene advies om chlamydia en gonorroe in de keel te testen en daarnaast een bloedtesst op syfilis test en eventueel hepatitis B test te doen. Ik had nog maar net mijn mail verstuurd of mijn telefoon ging. Het was Astrid, ze had toch nog wat aanvullende vragen. Astrid was op zoek naar een betrouwbare mogelijkheid om op SOA te testen en wilde absolute discretie en anonimiteit. Nadat haar verzekerde dat wij geen gegevens delen en haar privacy gewaarborgd was begon ze haar situatie uiteen te zetten.

Astrid vertelde dat ze vrijdagavond een personeelsfeestje had gehad, er was flink wat drank door heen gegaan. Ook Astrid had een stevige borrel gedronken en was in beschonken toestand aan het einde van het feest met een mannelijke collega mee gegaan voor een afzakkertje. Bij hem thuis aangekomen liep het al snel uit de hand, na nog een paar borrels waren Astrid en haar collega in bed beland.

Astrid vertelde dat ze de volgende dag een verschrikkelijke kater had en zich afschuwelijk voelde over dat ze seks had gehad met haar collega. Seks hebben was helemaal niet de bedoeling geweest, maar door alle alcohol had ze niet meer helder kunnen denken en waren alle remmen eraf gegaan. Hoewel ze met condoom waren gestart was het condoom tijdens de seks gescheurd. Astrid had haar collega gepijpt en ze hadden vaginale seks gehad. Astrid zat vreselijk in de zorgen. Haar leven was, naar haar eigen zeggen, veranderd in een hel.

Mijn advies om geen of alleen veilige seks te hebben tot ze zeker wist dat ze geen SOA had werden met een lange stilte beantwoordt. Wat bleek, Astrid was getrouwd en had de avond na het personeelsfeest seks met haar man gehad, los van het schuldgevoel was ze bang dat als ze een SOA zou hebben opgelopen tijdens de seks met haar collega, ze haar man nu ook had besmet. Het zou het einde van haar huwelijk betekenen terwijl ze nu pas besefte hoeveel ze van haar man hield. De seks met haar collega betekende niks voor haar, alleen maar schaamte.

Astrid besloot haar keel en vagina te testen op chlamydia en gonorroe. De chlamydia en gonorroe test kon ze pas vorige week afnemen en de syfilis- en hepatitis B test over enkele weken. Hoewel ze in de tijd die ze moest wachten tot ze een betrouwbare test kon doen door een hel van onzekerheid ging waren de uitslagen van haar testen gelukkig goed. Ze had geen chlamydia en geen gonorroe in haar keel of in haar vagina. Haar opluchting was groot, nu ze deze uitslag kreeg had ze besloten haar man niks te vertellen van haar buitenechtelijke sekscontact. Ze wilde hem geen verdriet doen. Tot ze haar bloedonderzoek op syfilis en hepatitis B kan doen heeft ze besloten met een smoes condooms te gebruiken tijdens de seks met haar man.

Gelukkig voor Astrid is haar onbeschermde sekscontact met haar collega goed afgelopen en heeft ze geen chlamydia en gonorroe opgelopen. De rest van de uitslagen is nog even afwachten.

Maak jij je ook weleens zorgen over een onbeschermd sekscontact wat je hebt gehad? Doe dan een SOA test, want alleen een soa test geeft zekerheid. Weet je niet welke test je nodig hebt? Vul dan onze SOA testwijzer in en ontvang in enkele klikken een soa-test advies.

Geen reacties

Plaats een reactie