SOA class=
Tagged in: Thuistesten,
Bezorgd over SOA, heb je onveilige seks gehad? Blijf er niet mee rondlopen en laat een SOA-onderzoek doen. Een betrouwbare SOA test kan via je huisarts, GGD of Soapoli-online. Nu de GGD'en beperkt open zijn door de strijd tegen het Corona virus is het thuis testen op SOA erg populair geworden.  Hieronder een overzicht van SOA test mogelijkheden en hun voordelen.
 
 
  GGD Huisarts Soapoli-online
Kosten voor de SOA test


 
gratis (als je tot de doelgroep behoort)


 
Laboratoriumkosten zitten niet in het basispakket, maar vallen onder het eigen risico. Kosten starten bij 40 euro per test.
 

Goedkoopste test 34,95 inclusief doortesten indien nodig


 
Wachttijd voordat je aan de beurt bent
 
In deze Corona periode is er een beperkte toegang 
 
Verschilt per huisartspraktijk
 
Direct beschikbaar. Je kunt de testen bestellen in de webshop of je haalt je test af bij een verkooppunt
 
Uitslag bekend binnen


 
Gemiddeld 7 dagen


 
Gemiddeld 7 dagen


 
3 werkdagen na aankomst van je afname in ons laboratorium
 
Hoe ontvang ik de uitslag 
De huisarts/assistente belt je of je belt zelf tijdens het telefonische spreekuur


 
Via telefoon of SMS
 
Je logt in als het jou uitkomt met je unieke code


 
Behandeling beschikbaar
als er SOA wordt gevonden

 
Ja

 
Ja

 
Ja

 
Moet ik een gesprek voeren waarom ik een test nodig heb
 
Ja

 
Ja

 
Nee

 
Hulp, professioneel advies en ondersteuning
 
Ja

 
Ja

 
Ja

 
 

SOA-testen via je huisarts krijg je vergoed vanuit je basisverzekering, dit houdt in dat de kosten voor het consult van de huisarts wordt vergoed. Neemt de huisarts of doktersassistente lichaamsmateriaal af voor een SOA test af dan betaal je de kosten voor het laboratorium onderzoek van je SOA test via je eigen risico. Eigen risico was 385 euro in 2020 en dit zal in 2021 hetzelfde blijven. Je hebt vooraf zelden inzicht in de kosten van de SOA test, je ziet dit pas achteraf via je zorgverzekering. Gemiddeld kost een test 150 euro. Maar het hangt af van waar je allemaal op getest moet worden.

De kosten bij de huisarts liggen hoger dan de prijzen die je in onze webshop terug ziet. Waarom is dat? Laboratoria mogen voor het zogeheten Nza tarief vragen voor hun analyses. Dit is het maximale bedrag die gevraagd mag worden. Daarbij rekenen ze ook een bedrag voor de arts microbioloog die er naar kijkt en de uitslag vrij zet. Bij Soapoli-online berekenen we een totaal bedrag waar eventueel doortesten ook in zit. Dus geen verrassingen achteraf.

'Wist je dat het testen via Soapoli-online maar liefst
de helft aan kosten kan schelen?'


 


 
2 reacties
anneke
dinsdag 16 november 2021
Ben altijd erg open opgevoed over sex door mijn ouders.. Afgelopen week waren de rollen omgedraaid. Heb mijn vader (weduwenaar) gewezen op deze site omdat hij de 2e liefde van zijn leven heeft gevonden. T was even een drempel maar zowel hij als zijn vriendin hebben een volledige test aangevraagd. Stoer aangezien ze het zelf niet aan de huisarts durfden voor te leggen (wat moet hij wel niet denken op onze leeftijd nog..). Dank.

Klazien Visser
woensdag 17 november 2021
Wat super goed van jou! Dank je wel Annemarie

Plaats een reactie