Het schijnt veel voor te komen, maar echt keiharde onderzoekscijfers zijn er niet! Vreemdgaan, wat wordt er eigenlijk mee bedoelt? Vreemd gaan is een relatie of vrijpartij hebben met iemand anders dan je vaste partner zonder dat je vaste partner hiervan weet. Vreemdgaan is niet echt een leuk onderwerp, niet voor degene die vreemd gaat maar ook niet voor de onwetende vaste partner. In deze blog gaat het er vooral om hoe je het vreemd gaan “gezond” houdt en ervoor zorgt dat je zelf geen SOA oploopt of een SOA doorgeeft aan je vaste partner.

Veilig vreemdgaan tips:

  • Denk je erover te gaan vrijen met iemand neem dan altijd een condoom mee en gebruik deze ook.
  • Ben je al een tijdje “uit” het veilig vrijen? Oefen dan eerst even een paar keer alleen met het omdoen van een condoom.
  • Ga er niet vanuit dat je “minnaar of minnares” geen SOA kan hebben omdat hij/zij ook getrouwd is.
  • Laat je niet overhalen om onveilig te vrijen.
  • Toch onbeschermde seks gehad ga niet vrijen met je vaste partner tot je zeker weet dat je geen SOA hebt! Zekerheid over het niet hebben van een SOA krijg je alleen als je getest wordt. Hou bij het testen rekening met de datum van het laatste onbeschermde sekscontact. Gebruik onze SOA testwijzer voor een advies over welke test je nodig hebt en wanneer je betrouwbaar kan testen. 
Geen reacties

Plaats een reactie