Stel je hebt een betaalde seks gehad waarbij je alles met condoom hebt gedaan, alleen het pijpen niet. Je bent zonder condoom gepijpt. Heb je je laten pijpen zonder condoom dan heb je risico gelopen op SOA. Want in de keel van degene die je gepijpt heeft kan door eerder onveilig oraal sekscontact een chlamydia en of gonorroe bacterie zitten, ook kan er een syfilis wondje zitten. Door het pijpen zonder condoom komt jouw slijmvlies op de top van je penis in contact met mogelijk geïnfecteerd slijmvlies in de keel van degene die je gepijpt heeft en zo kan je een SOA oplopen.

Heb je je laten pijpen zonder condoom dan doe je er verstandig aan jezelf te laten via een urinetest te laten onderzoeken op chlamydia en gonorroe. Door onveilig orale seks te hebben loop je ook een risico syfilis en hepatitis B op te lopen. Syfilis en hepatitis B kan je alleen via bloed laten testen.

Kan je door je te laten pijpen hiv oplopen? De kans om via een pijpbeurt besmet te raken met hiv is heel erg klein. In het geval dat degene die je gepijpt heeft bloed of wondjes in de mond had adviseren we je hiv te testen. Mocht het orale contact je enorm onzeker hebben gemaakt over een mogelijke hiv-infectie adviseren we je te testen. Een hiv-test geeft duidelijkheid over of jouw kans inderdaad verwaarloosbaar was.

Wanneer testen na een onveilig sekscontact
Dat je niks voelt branden of dat je jeuk of vocht verliest is geen reden om te denken dat je dan ook geen SOA zal hebben opgelopen. De meeste SOA, zelf een gonorroe waarvan de bijnaam druipers is, kan je zonder klachten bij je dragen en overdragen aan anderen waarmee je zonder condoom seks hebt.

Heb jij ook onbeschermde seks gehad? Wil je een soa test maar weet je niet welke test je nodig hebt? Volg dan onze SOA-testwijzer en krijg direct een overzicht van de soa testen die jij met jouw gelopen risico nodig hebt.

4 reacties
A Seeger
dinsdag 27 oktober 2020
Waarom gebruiken prostituees voor pijpen en neuken hetzelfde condoom?

Marlous Lasschuyt
dinsdag 27 oktober 2020
Beste A

Je kunt dit met de dame afspreken dat ze wisselt van condoom per handeling. Dan voorkom je op meerdere plekken een infectie.

Groet Marlous

Thomas
dinsdag 23 november 2021
Ik ben gepijpt door iemand en we hebben getongd en gezoend. Op wat en hoe moeten we ons beiden laten testen? Of alleen zei die De pijpbeurr heeft gegeven. En op wat dan en hoe?

Alvast bedankt

Marlous Lasschuyt
dinsdag 23 november 2021
Beste Thomas,

heb je gekeken bij de Soatestwijzer (https://www.soapoli-online.nl/soatestwijzer)? Daar vind je een advies op maat.

Marlous

Plaats een reactie