Stel je hebt een betaalde seks gehad waarbij je alles met condoom hebt gedaan, alleen het pijpen niet. Je bent zonder condoom gepijpt. Heb je je laten pijpen zonder condoom dan heb je risico gelopen op SOA. Want in de keel van degene die je gepijpt heeft kan door eerder onveilig oraal sekscontact een chlamydia en of gonorroe bacterie zitten, ook kan er een syfilis wondje zitten. Door het pijpen zonder condoom komt jouw slijmvlies op de top van je penis in contact met mogelijk geïnfecteerd slijmvlies in de keel van degene die je gepijpt heeft en zo kan je een SOA oplopen.

Heb je je laten pijpen zonder condoom dan doe je er verstandig aan jezelf te laten via een urinetest te laten onderzoeken op chlamydia en gonorroe. Door onveilig orale seks te hebben loop je ook een risico syfilis en hepatitis B op te lopen. Syfilis en hepatitis B kan je alleen via bloed laten testen.

Kan je door je te laten pijpen hiv oplopen? De kans om via een pijpbeurt besmet te raken met hiv is heel erg klein. In het geval dat degene die je gepijpt heeft bloed of wondjes in de mond had adviseren we je hiv te testen. Mocht het orale contact je enorm onzeker hebben gemaakt over een mogelijke hiv-infectie adviseren we je te testen. Een hiv-test geeft duidelijkheid over of jouw kans inderdaad verwaarloosbaar was.

Wanneer testen na een onveilig sekscontact
Dat je niks voelt branden of dat je jeuk of vocht verliest is geen reden om te denken dat je dan ook geen SOA zal hebben opgelopen. De meeste SOA, zelf een gonorroe waarvan de bijnaam druipers is, kan je zonder klachten bij je dragen en overdragen aan anderen waarmee je zonder condoom seks hebt.

Heb jij ook onbeschermde seks gehad? Wil je een soa test maar weet je niet welke test je nodig hebt? Volg dan onze SOA-testwijzer en krijg direct een overzicht van de soa testen die jij met jouw gelopen risico nodig hebt.

12 reacties
A Seeger
dinsdag 27 oktober 2020
Waarom gebruiken prostituees voor pijpen en neuken hetzelfde condoom?

Marlous Lasschuyt
dinsdag 27 oktober 2020
Beste A

Je kunt dit met de dame afspreken dat ze wisselt van condoom per handeling. Dan voorkom je op meerdere plekken een infectie.

Groet Marlous

Thomas
dinsdag 23 november 2021
Ik ben gepijpt door iemand en we hebben getongd en gezoend. Op wat en hoe moeten we ons beiden laten testen? Of alleen zei die De pijpbeurr heeft gegeven. En op wat dan en hoe?

Alvast bedankt

Marlous Lasschuyt
dinsdag 23 november 2021
Beste Thomas,

heb je gekeken bij de Soatestwijzer (https://www.soapoli-online.nl/soatestwijzer)? Daar vind je een advies op maat.

Marlous

Matheo
maandag 20 februari 2023
Hoe groot is de kans op besmetting als je alles veilig doet ( met condoom ) bij een dame van plezier

Klazien (soa-verpleegkundige)
maandag 20 februari 2023
Als je veilige seks hebt, geen slijmvliescontact hebt met een partner zonder dat je de bescherming hebt gebruikt dan is de kans dat je iets oploopt nihil.

Josh
maandag 20 februari 2023
Wat als je een prostituee hebt gebeft en je bent uiteindelijk ook zonder condoom gepijpt bent. Is het risico hoog dat je hiv krijgt hoog? en is het slim om een pep-kuur te krijgen aangezien je niet zeker weet of ze hiv had.

Marlous (Soaverpleegkundige)
maandag 20 februari 2023
Beste Josh,
De kans om via orale seks besmet te raken met hiv is heel erg klein. In het geval dat degene die je gepijpt heeft bloed of wondjes in de mond had adviseren we je hiv te testen. Mocht het orale contact je enorm onzeker hebben gemaakt over een mogelijke hiv-infectie adviseren we je te testen. Een hiv-test geeft duidelijkheid over of jouw kans inderdaad verwaarloosbaar was.

Dennis
maandag 4 september 2023
Ik ben 2 dagen geleden door een dame gepijpt zonder condoom en nou heb ik van haar een bericht ontvangen dat zij een soa heb en nou vraag zij mij om mezelf te laten testen is de kans groot dat ik nou ook een soa heb gekregen

Klazien (soa verpleegkundige)
maandag 4 september 2023
Het is altijd lastig te zeggen; indien zij de soa in haar keel had bestaat er een reeële kans dat je iets hebt opgelopen. Ik zou je adviseren om over 14 dagen een urine test te doen en over 4 weken ook syfilis te testen.

Danny
zondag 21 januari 2024
Kan je veilig met een prostituee tongzoenen?

Klazien (soa verpleegkundige)
maandag 22 januari 2024
https://www.soaaids.nl/nl/voorkom-soas/hoe-krijg-je-soa-hoe-niet

Kun je een soa krijgen van tongzoenen?Ja, dat kan. Maar dat gebeurt niet vaak. Je kunt een soa krijgen als je zoent met iemand die een koortslip heeft. Of wondjes, zweertjes of blaasjes in de mond. Kun je hiv krijgen van tongzoenen?
Nee, je kunt geen hiv krijgen door tongzoenen. Ook niet als je wondjes in je mond hebt. Voor meer informatie verwijzen we je naar Soaaids Nederland.

Plaats een reactie

Soa thuistest

Bij Soapoli-online heb je snel zekerheid met onze eenvoudige online soa thuistesten, medisch advies en nazorg in de vorm van een behandeling of verwijzing.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 22:45 besteld = vandaag verzonden  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.6/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Soa behandeling nodig?

Wij helpen jou verder! (Chlamydia, gonorroe* en
trichomonas behandelingen)

> SOA BEHANDELING
Wil je starten met PrEP?

Wij hebben geen wachtlijst.

> GA NAAR PREP-POLI