Het blijft natuurlijk een hot item; waar ga jij je SOA-test doen. Nu de Soapoli van de GGD strenge toegangseisen hanteert en alleen mensen met een hoog risico voor een gratis SOA test in aanmerking komen is het even zoeken waar je dan wel terecht kan met je SOA testverzoek.

Voor een SOA-test kan je natuurlijk terecht bij je huisarts. De huisarts test in Nederland het meest op SOA. Gelukkig is de huisartsenzorg vrij toegankelijk én gratis. Wat je wel moet weten is dat op het moment dat je een SOA onderzoek laat doen via je huisarts de laboratoriumkosten voor dit onderzoek niet gratis zijn. Door een SOA-test te doen spreek je je eigen risico aan. Landelijk zijn er wel afspraken gemaakt over de kosten van de testen. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) is marktmeester in de zorg. In deze rol als regelgever stelt de NZa tarieven, prestaties en budgetten vast waar dat moet, zo bepaalt de NZa ook wat laboratoria maximaal mogen vragen voor een test. Op site van de Nza zie je wat een laboratorium mag rekenen voor een chlamydia test (als voorbeeld kan je declaratie code 070003 invullen). Het bedrag voor een chlamydia test is dan maximaal 42,19. Test je chlamydia en gonorroe samen dan kost dit 84,38. De kosten van een compeet SOA-test kunnen dan al snel oplopen. Vraag daarom altijd vooraf aan je huisarts welke kosten je kan verwachten als je via je huisarts SOA wil  testen.

Spreek je liever je niet je eigen risico aan of vind je het niet prettig persoonlijke dingen te moeten bespreken? Dan kan het lonen om op internet te gaan zoeken naar een SOA-test mogelijkheid. Wil je SOA testen via internet kies dan alleen voor laboratorium SOA-testen. Deze testen worden onderzocht in een laboratorium. Check of het laboratorium waar de testen worden onderzocht gecertificeerd is, dan ben je zeker dat je uitslag betrouwbaar is.

Kies nooit voor chlamydia of gonorroe zelf afleestesten. Onderzoek hiernaar heeft meermaals uitgewezen dat deze niet betrouwbaar zijn. En een test die niet betrouwbaar is geeft je nog geen zekerheid.

Wil je zekerheid als het over SOA gaat? Koop dan een SOA-laboratoriumtest via Soapoli-online, wij leveren anoniem en discreet. Soapoli-online is expert op het gebied van SOA-testen en biedt gratis advies en ondersteuning. Via onze SOA-testwijzer kan je voordat je een SOA-test koopt controleren of je risico hebt gelopen op een SOA en welke SOA-testen in jouw situatie geadviseerd zijn. Bestel je via Soapoli-online dan ontvang jij je SOA-test in een blanco brievenbusdoos discreet op je deurmat. Geen zin in een SOA testpakket op je deurmat? Loop dan op werkdagen binnen op de poli dermatologie van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda, aldaar kan je snel een betrouwbare SOA test afhalen. We hebben ook afhaalpunten in Veldhoven en s avonds en het weekend in Gouda en Stolwijk. Meer weten? Lees hier alle informatie.

De uitslag ontvang je van ons altijd snel, voor het overgrote deel van onze SOA-testen is dit drie werkdagen.

Geen reacties

Plaats een reactie

Soa thuistest

Heb je onveilige seks gehad? Laat jezelf testen.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 23:00 besteld = morgen in huis, Sameday delivery ook mogelijk  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.5/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Moet ik een soa test doen?

Gebruik onze Gratis soa-symptoomwijzer

> START SYMPTOOMWIJZER
NIEUW: PrEP recept en controles

HIV voorkomen met de PrEP pil

> GA DIRECT NAAR PrEP-POLI