Ben jij een man die (ook) seks heeft met mannen (MSM)? Dan is het belangrijk dat jij je naast een regelmatige test op SOA, laat testen op HIV. Ruim 70% van de nieuwe hiv-infecties onder mannen die seks hebben met mannen (MSM) wordt veroorzaakt door mannen die niet weten dat ze hiv hebben. Dat hiv kort nadat je besmet bent wordt vastgesteld, is daarom belangrijk.

Ben je geinfecteerd met het hiv-virus en weet je dit niet dan kan je anderen besmetten. Daarnaast is het van belang voor je eigen gezondheid dat je weet dat je hiv hebt zodat je als het nodig is kan starten met een hiv therapie.

In Nederland leven zo'n 25.000 mensen met hiv en dit aantal neemt toe. Naar schatting weet zo'n 25 procent niet dat hij of zij besmet is. Jaarlijks komen er in Nederland zo'n 1100 mensen met hiv bij. Van de nieuwe diagnoses vinden er ongeveer 350 plaats in Amsterdam. De meeste diagnoses worden gezien bij homomannen en migranten afkomstig uit gebieden waar hiv relatief veel voorkomt.

De symptomen van een acute hiv-infectie kunnen zijn: koorts, moeheid of je ziek voelen, uitslag op je huid, spier- of gewrichtspijn, keelontsteking, gezwollen lymfeklieren, hoofdpijn, aanhoudende diarree, nachtzweten, en zweertjes (in mond of op geslachtsdelen). Maar het kan ook zijn dat er na infectie helemaal geen klachten optreden.

Door de vragenlijst voor MSM in te vullen via www.hebikhiv.nl kan je zien of je symptomen hebt. Indien je resultaten van de vragenlijst aanleiding geven om snel op hiv te testen kan je een verwijsbrief printen waarmee je vanaf 18 augustus dezelfde dag terecht kan bij GGD Amsterdam voor een hiv-test.

bron Telegraaf

Testen op SOA via Soapoli-online

Maak jij je zorgen over SOA? Ga voor zekerheid en anonimiteit via Soapoli-online. Alle testen worden onderzocht in een gecertificeerd laboratorium, deze testen worden op dezelfde wijze geanalyseerd als testen van de GGD en de huisarts. Net zo betrouwbaar. Uitslagen mag je binnen 3 werkdagen verwachten en ons team staat voor je klaar om je vragen te beantwoorden en je te begeleiden als een behandeling nodig blijkt te zijn.

Geen reacties

Plaats een reactie