Heb je ooit eerder een SOA gehad dan blijkt uit onderzoek dat je meer kans loopt om opnieuw met een SOA besmet te raken. Daarom is het belangrijk dat als je ooit, recent of wat langer geleden, een SOA hebt opgelopen je jezelf af en toe checkt om zeker te zijn dat je niet opnieuw met bijvoorbeeld chlamydia of gonorroe besmet bent geraakt. 

Het is nog niet altijd hard te maken waarom je meer risico loopt omdat je ooit een chlamydia hebt gehad; het zou kunnen dat je slijmvlies meer moeite heeft ziektekiemen te weren, dit moet verder door wetenschappers worden onderzocht.

Wat te doen als jij eerder chlamydia hebt gehad?

Als je nog niet zolang geleden chlamydia hebt opgelopen en je bent behandeld maar hebt na de behandeling wisselende partners gehad of zonder condoom seks gehad dan adviseren we je 1 keer per 6 maanden op SOA te testen. 

Heb je klachten na een onbeschermd sekscontact; bijvoorbeeld pijn bij het plassen of anders ruikende afscheiding laat je dan eerder onderzoeken. Rondlopen met een SOA is niet goed voor je gezondheid en je kan ook nogeens nieuwe (seks) partners besmetten.

Check de Soapoli-online SOA-Testwijzer om te zien met welke SOA-testen jij je gelopen risico kan uitsluiten. Bij Soapoli-online kan je discreet en anoniem op alle voorkomende SOA testen. Bestel nu je soa test en weet voor het einde van de week hoe het met jouw seksuele gezondheid is gesteld.

Geen reacties

Plaats een reactie