Dankzij google analytics hebben wij de drie meest gezochte SOA vragen voor je op een rijtje gezet en uiteraard geven we je ook een antwoord hierop:

1. Orale seks

"Kan ik een SOA oplopen via pijpen of beffen? Kan ik HIV oplopen? Wat is het risico met pijpen?' Dit zijn de vragen die we terug zien. Antwoord: SOA zoals chlamydia, gonorroe en syfilis worden overgedragen via slijmvliescontact. Slijmvliezen zitten in de keel, vagina, penis en anus. Als je zonder bescherming pijpt of je hebt laten pijpen dan heb je het risico op deze SOA gelopen. Wat betreft HIV: Het klaarkomen in de mond is een risico. SOAAIDS schrijft: ‘Hoewel het virus dus in speeksel kan voorkomen, is de concentratie te laag om een infectie te veroorzaken’. Het risico op hiv wat je loopt met pijpen is dus erg klein, maar niet NUL.

Lees meer in: Blog: Pijpen en beffen en het risico op SOA en Blog: Pijpen en het risico op SOA en HIV

2. Waar kan ik me laten testen en wat kost dat?

Je kunt je laten via verschillende kanalen betrouwbaar op SOA laten testen en dat is via je huisarts, GGD en Soapoli-online. Maar wat zijn hiervan de kosten? Deze lopen nogal uiteen, dit is erg afhankelijk van welke prijzen laboratoria berekenen. In onderstaande artikelen gaan we hier dieper op in. Ook tref je een artikel van SOAAIDS (aug 2013) waarin een oproep gedaan word de testen niet zo duur te maken.

Lees meer in: Blog: De kosten van een SOA test te hoog en Blog: De kosten van een SOA test. en Blog: SOA testen en je zorgverzekering.

3. Wat moet ik laten testen?

Om hier goed antwoord op te geven hebben wij een SOA-advieswijzer ontwikkeld. Deze doorloop je door op je geslacht-symbool te drukken. Kom je er niet uit of vind je het prettig dat wij je adviseren mail en ons vertel welk risico je hebt gelopen. Binnen enkele uren ontvang je van ons een advies op maat. info@soapoli-online.nl.

3 reacties
Felicia
zaterdag 15 mei 2021
Ik had laatst een body aangetrokken wat ik ook aan had 5 maanden geleden toen ik chlamydia had. Ik kwam erna achter dat ik hem helemaal vergeten was te wassen. Kan ik nu opnieuw chlamydia hebben? Kan chlamydia in die 5 maanden overleven in die body wat ik aan had? De body zit ook strak aan de onderkant en is dus goed in aanraking geweest met mijn vagina.

Marlous Lasschuyt
zaterdag 15 mei 2021
beste Felicia

Nee de bacterie overleefd niet zo lang. Maak je daar maar geen zorgen over. Groet Marlous

Job
zondag 30 juli 2023
Goededag.

Ik heb een vraagje. Ik heb een dame gevingerd en zei zich zelf. Daarna schagt van penis aangeraakt. Iets daarna condoom aan gedaan en veilige seks gehad. Wat is het risico ivm vagina vocht op penis. Of is er geen risico

Plaats een reactie

Soa thuistest

Bij Soapoli-online heb je snel zekerheid met onze eenvoudige online soa thuistesten, medisch advies en nazorg in de vorm van een behandeling of verwijzing.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 22:45 besteld = vandaag verzonden  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.6/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Soa behandeling nodig?

Wij helpen jou verder! (Chlamydia, gonorroe* en
trichomonas behandelingen)

> SOA BEHANDELING
Wil je starten met PrEP?

Wij hebben geen wachtlijst.

> GA NAAR PREP-POLI