BLOG

terug naar het overzicht
Meest gestelde vragen over SOA
Tags: Alweer een soa, Behandelen, Betaalde seks, Chlamydia, Condoom gescheurd, Genitale wratten, Gewaarschuwd, Gonorroe, Hepatitis B, Hepatitis C, Herpes, Hiv/aids, Medicatie, Mycoplasma, Pijpen en beffen, Sneltest, Syfilis, Symptomen/klachten, Thuistesten, Trichomonas, Veilige seks, Vruchtbaarheid en SOA, Wanneer testen op SOA, Zwanger

Dankzij google analytics hebben wij de drie meest gezochte SOA vragen voor je op een rijtje gezet en uiteraard geven we je ook een antwoord hierop:

1. Orale seks

"Kan ik een SOA oplopen via pijpen of beffen? Kan ik HIV oplopen? Wat is het risico met pijpen?' Dit zijn de vragen die we terug zien. Antwoord: SOA zoals chlamydia, gonorroe en syfilis worden overgedragen via slijmvliescontact. Slijmvliezen zitten in de keel, vagina, penis en anus. Als je zonder bescherming pijpt of je hebt laten pijpen dan heb je het risico op deze SOA gelopen. Wat betreft HIV: Het klaarkomen in de mond is een risico. SOAAIDS schrijft: ‘Hoewel het virus dus in speeksel kan voorkomen, is de concentratie te laag om een infectie te veroorzaken’. Het risico op hiv wat je loopt met pijpen is dus erg klein, maar niet NUL.

Lees meer in: Blog: Pijpen en beffen en het risico op SOA en Blog: Pijpen en het risico op SOA en HIV

2. Waar kan ik me laten testen en wat kost dat?

Je kunt je laten via verschillende kanalen betrouwbaar op SOA laten testen en dat is via je huisarts, GGD en Soapoli-online. Maar wat zijn hiervan de kosten? Deze lopen nogal uiteen, dit is erg afhankelijk van welke prijzen laboratoria berekenen. In onderstaande artikelen gaan we hier dieper op in. Ook tref je een artikel van SOAAIDS (aug 2013) waarin een oproep gedaan word de testen niet zo duur te maken.

Lees meer in: Blog: De kosten van een SOA test te hoog en Blog: De kosten van een SOA test. en Blog: SOA testen en je zorgverzekering.

3. Wat moet ik laten testen?

Om hier goed antwoord op te geven hebben wij een SOA-advieswijzer ontwikkeld. Deze doorloop je door op je geslacht-symbool te drukken. Kom je er niet uit of vind je het prettig dat wij je adviseren mail en ons vertel welk risico je hebt gelopen. Binnen enkele uren ontvang je van ons een advies op maat. info@soapoli-online.nl.

Geplaatst door: Marlous Lasschuyt op vrijdag 6 september 2013
Geen reacties
Plaats een reactie
Naam (verplicht)
Email (verplicht, wordt nooit getoond)
Reactie