Met trots introduceren wij onze nieuwe collega: 

Peter Leusink, Huisarts en seksuoloog NVVS

2006

Wij kennen Peter al heel lang. In 2006, toen wij nog voor de SOA poli van de GGD werkten, werd bij onze GGD de pilot Sense gestart. Seksuoloog Peter Leusink, 1 van de initiatiefnemers van het project Sense, zette zich in om seksualiteit bespreekbaar te maken in de spreekkamers van de SOApoli van de GGD. De prachtige site www.sense.info is hier een product van. 

Sense.info, voor jongeren van 12 tot 25 jaar, wordt geroemd om zijn unieke persoonlijke benadering van de bezoekers, de grote toegankelijkheid en de interactieve content, waarbij een goede balans is gevonden tussen informatie over de plezierige kanten van seks en berichten over gezondheid.

2017

Anno 2017 zijn we 5 jaar bezig met onze online SOApoli. Eind vorig jaar zijn we weer in contact gekomen met Peter Leusink. Door onze SOA spreekuren in de huisarstenpraktijk van Peter te mogen voeren is de samenwerking geintensiviseerd en zijn we trots dat hij onze dienstverlening wilt versterken.  

Over Peter Leusink

Peter Leusink is huisarts, seksuoloog en sinds een aantal jaar hoofdredacteur van het Nederlandse Tijdschrift voor Seksuologie. Toen hij in 1998 als seksuoloog aan de slag ging voorzag het internet nauwelijks in goede informatie omtrent seksualiteit in het Nederlands. De reden dat hij de website www.seksualiteit.nl oprichtte. Deze site met vraag-en-antwoord werd een succes. 

Later startte Leusink met een aantal collega’s een onderzoek naar de effecten van internet therapie voor mannen met seksuele problemen. Zijn grootste drijfveer omvat het gebrek aan goede informatie over seksualiteit en de fabels. Volgens hem zouden wetenschappelijke feiten en niet morele overtuigingen de toon moeten zetten. Dit geldt voor voor de samenleving als voor de professionals. Gedurende trainingen en meetings met allerlei medische specialisten die hij bijwoont, pleit hij steeds weer voor de noodzaak om met patiënten openlijk over seksualiteit te praten. Naar aanleiding van de verhitte discussies over de pornoficatie van de maatschappij nam Leusink het initiatief tot een wetenschappelijk debat en bracht een speciale editie uit van het Nederlandse Tijdschrift voor Seksuologie.  Als voorzitter van de Nederlandse Wetenschappelijke Vereniging voor Seksuologie kwam hij onder meer op voor financiële vergoeding van seksuologische zorg en goede trainingen binnen de seksuele gezondheidszorg.

Geen reacties

Plaats een reactie