Deel 2 van het verhaal van Rik.

Dit is Rik. Rik is 30 jaar en heeft sinds zijn 17de jaar een relatie gehad met Amber. Sinds een half jaar zijn zij uit elkaar omdat zij verliefd werd op een ander. Rik is er kapot van. Hij zag het niet aankomen en in ene is hij vrijgezel. Ze moeten een paar maanden verplicht nog met elkaar in contact blijven omdat het huis te koop gezet moet worden. Maar nu is dat allemaal geregeld en kan Rik verder met zijn leven.

Zijn beste vriend Richard belt hem afgelopen vrijdag dat ze hoognodig weer eens de stad in moeten. Dit doen ze, en onder het genot van veel alcohol en goede verhalen heeft Rik een top avond. En dan is daar Madelon. Madelon stapt de kroeg in waar Rik ook is. Rik is direct onder de indruk van haar en trekt de stoute schoenen aan en stapt op haar af. Ze hebben een klik en blijven de hele avond met elkaar in gesprek. Dan is daar dat fijne moment dat alle lampen aangegooid worden en dat ze vriendelijk verzocht worden te vertrekken omdat het sluitingstijd is. Rik en Madelon besluiten nog één drankje te doen bij Madelon.

En dan in ene is het ochtend en opent Rik met een bonkend hoofd zijn ogen. Hij realiseert zich dat hij niet in zijn eigen huis is, niet in zijn eigen bed...en hij ligt naast Madelon. Oh help wat is er gebeurd. Na even nadenken valt alles op zijn plek. Hij maakt Madelon wakker om haar te vragen wat er exact gebeurd is.

Ze hebben seks gehad vertelt Madelon. Zoiets vermoedde Rik al. 'Maar was het veilig', wil hij weten. Nee dat was niet het geval, ze was aan de pil dus dat was niet nodig. Na flink wat doorvragen blijkt dat Madelon nooit condooms gebruikt omdat ze altijd van mannen hoort dat die dat niet zo lekker vinden. Ze drukt hem op het hart dat ze geen klachten heeft dus dat ze onmogelijk een SOA kan hebben. Rik schrikt zich wezenloos. 'Je hoeft helemaal geen klachten te hebben en toch een SOA te hebben'. Oh wat baalt hij.

Het is maandagochtend. Rik heeft niet kunnen slapen vannacht. Het zal toch niet zo zijn dat hij iets heeft opgelopen van die ene nacht. Hij weet niet meer wat er precies gebeurd is. Hij heeft seks gehad dat weet hij, maar was het vaginaal, anaal, heeft zij hem gepijpt, heeft hij haar gebeft?! Hij weet het niet meer en dat maakt hem gek. Hij heeft al flink zitten zoeken op Google maar daar wordt hij niet wijzer van. Zoals hij het leest kan hij risico gelopen hebben op chlamydia, gonorroe, syfilis, HIV en hepatitis B. Maar de informatie op het internet is niet overal consequent en dat maakt hem heel onzeker. Hij belt Richard en Richard adviseert hem te bellen met de GGD.

Rik belt na een uur moed verzamelen de SOApoli van de GGD en begrijpt van de telefoniste dat hij niet in de risicogroep valt en dat zij hem helaas niet kunnen helpen. Zij adviseert hem naar zijn huisarts te gaan. Maar naar de huisarts gaan vindt Rik geen goed idee. Hij heeft zich net ingeschreven bij die huisarts omdat hij ging verhuizen. En om nou meteen een eerste keer met een SOA vraag te komen...

Dan maar kijken of hij zich op een andere manier kan laten testen. Hij wil zich laten testen met een laboratoriumtest omdat hij had gelezen dat die testen die binnen 15 minuten uitslag geven niet betrouwbaar zijn. Via Google zoekt hij met zoekwoorden als 'betrouwbaar soatesten'. Zodoende komt hij uit bij Soapoli-online. Achter Soapoli-online zitten twee verpleegkundigen en hij ziet dat zij samenwerken met poli dermatologie van het Groene Hart Ziekenhuis en een gecertificeerd laboratorium, dat moet wel goed zijn lijkt hem. Maar hij vindt het allemaal wel heel spannend en wil liever nog meer zekerheid dus hij belt ze op. Hij krijgt Klazien aan de telefoon. Klazien beantwoordt al zijn vragen en helpt hem ook te bepalen wat getest moet worden. Hij besluit zich te laten testen op chlamydia, gonorroe, syfilis en HIV. Van Klazien begrijpt hij dat hij niet direct alles kan testen omdat anders zijn uitslagen niet betrouwbaar zijn. Voor chlamydia en gonorroe moet hij 10 dagen wachten na het sekscontact en voor syfilis en HIV 6,5 week. Hij ontvangt het in aparte verzenddozen dus hij kan gewoon als eerste de chlamydia en gonorroe test uitvoeren. Rik bedankt Klazien hartelijk.

Na 6,5 week heeft Rik alle uitslagen binnen en gelukkig was alles goed; geen SOA! Hij stuurt nog een mailtje:

'Dank jullie wel Klazien en Marlous. Ik ben blij dat jullie bestaan. Maar ik hoop (niet onaardig bedoeld;-) dat ik jullie niet meer nodig heb.'

Beste Rik, we zijn blij dat we je konden helpen. Wij wensen jou een SOAvrij seksleven toe en mocht je ooit twijfels hebben....je weet ons te vinden.

Veel geluk! Hartelijke groetjes van Klazien en Marlous

Dit is een real life story waarvan de namen fictief zijn. Heb jij ook een verhaal wat je anoniem zou willen delen over jouw test ervaring bij Soapoli-online stuur ons dan een mail: info@soapoli-online.nl. Ieder zijn verhaal is uniek maar zo herkenbaar voor anderen. Er zijn geen stomme ervaringen, overal kun je van leren.

Dit is een real life story waarvan de namen fictief zijn. Heb jij ook een verhaal wat je anoniem zou willen delen over jouw test ervaring bij Soapoli-online stuur ons dan een mail: info@soapoli-online.nl. Ieder zijn verhaal is uniek maar zo herkenbaar voor anderen. Er zijn geen stomme ervaringen, overal kun je van leren.

Geen reacties

Plaats een reactie