Ook Soapoli-online zet zich tijdens de Europese hiv-testweek in om het testen op hiv en hepatitis laagdrempelig te maken. Dit doet ze samen met haar samenwerkingspartners de poli dermatologie van het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda, Condoom-Anoniem in Veldhoven en de Condomerie Amsterdam. Iedereen die van 18 tot 25 november online of bij één van de afhaalpunten een HIV en/of hepatitis B test besteld krijgt een ´safe sex´ presentje.

Net als vorig jaar vraagt Soapoli-online tijdens de Europese hiv-testweek aandacht voor het belang van testen op hiv en hepatitis. Klazien Visser: “Het op tijd testen en behandelen levert niet alleen grote gezondheidsvoordelen op, het verkleint ook de kans op overdracht.”

Laagdrempelig en anoniem op SOA testen

“Alle testen zijn online te bestellen op www.soapoli-online.nl. Dit werkt drempelverlagend. Daarnaast kun je terecht bij verschillende afhaalpunten in het land. Het afhalen van je hiv- of soatest is volledig anoniem, want het achterlaten van gegevens is overbodig. Op werkdagen kun je terecht bij Condoom-Anoniem in Veldhoven, de poli dermatologie in Gouda en de Condomerie in Amsterdam. En als je, in de week van 18 tot 25 november, online besteld of bij één van de afhaalpunten een HIV en/of hepatitis B test koopt, krijg je een leuk presentje. Haal je je test op bij de poli dermatologie dan zit het presentje al in het pakket. Kijk op Test Afhalen voor meer informatie.

Discretie, betrouwbaarheid en snelheid

Vanaf december start Soapoli-online met het SOA-service spreekuur in de huisartsenpraktijk van het Medisch Spectrum in Gouda. Het spreekuur richt zich op advies en service bij het testen op een soa. Tijdens het spreekuur is het mogelijk om een hiv-sneltest af te nemen en is de uitslag al na 20 minuten bekend. De uitslag van andere soatesten weet je na 1 werkdag. Je betaalt alleen voor de testen die je afneemt. Er worden geen extra consultkosten berekend. Iedereen die snel zekerheid over soa wenst kan via SOA service spreekuur

Het Medisch Spectrum ligt aan de Willem Barentszlaan in Gouda en heeft verschillende functies zoals apotheek, huisartsen- en diëtistenpraktijk. Dit maakt een afspraak laagdrempeliger. Het Medisch Spectrum is goed bereikbaar. Het ligt slechts een paar minuten van de snelweg af en op loopafstand van het NS station. Klazien en Marlous zijn erg blij dat ze op deze nieuwe locatie iedereen deze service kunnen bieden. Om dit te vieren betaal je tijdens het eerste spreekuur op 5 december van 09.15 tot 12.30 uur voor een hiv-sneltest geen € 45,- maar € 25,-.

Geen reacties

Plaats een reactie