Tags: Chlamydia,
Misschien heb je kort geleden gehoord dat je chlamydia had. Inmiddels ben je behandeld met medicijnen. Heel fijn natuurlijk, maar hoe zit het nou met de seks?Hieronder behandelen we de vragen die je kan hebben na een chlamydia infectie.

Wanneer mag je weer seks hebben na een chlamydia behandeling?  
En kan masturberen tijdens en na een chlamydia behandeling kwaad?
Kan je weer een chlamydia oplopen?
Moet je vaker op soa testen als je ooit chlamydia hebt gehad?

Wanneer mag je weer seks hebben na een chlamydia behandeling?

Het advies is om na een behandeling tegen chlamydia 1 week, dus 7 dagen, te wachten tot je weer seks hebt. De twee hoofdredenen hiervoor zijn dat je
  • 7 dagen na de behandeling zeker weet dat je geen chlamydia bacterie meer in je lijf hebt en deze dan ook niet kan overdragen.
  • Een andere reden is dat het slijmvlies waar de chlamydia infectie is gevonden beschadigd is door de bacterie en dat 7 dagen rust belangrijk is om het slijmvlies te laten herstellen.

Mag je masturberen tijdens of na je chlamydia behandeling?

Masturbatie wordt afgeraden tot ongeveer 1 week na behandeling. Masturbatie belast het slijmvlies en het slijmvlies kan hierdoor minder goed genezen. Van belang is om de locatie waar de besmetting heeft plaatsgevonden met rust te laten. Zat de chlamydia infectie in je keel en is deze niet gevonden in je vagina of bij mannen in de keel niet in de plasbuis dan is massage van de vagina of penis geen enkel probleem.

Kan ik opnieuw besmet raken met Chlamydia of ben ik na een keer immuun?

Onderzoek wijst uit dat als je ooit een chlamydia hebt gehad je meer kans hebt om nogmaals besmet te raken. Het is niet helemaal duidelijk hoe dit komt maar een aantal zaken zullen zeker meespelen. Misschien komt het doordat er weer seks plaats vindt met een partner die zich niet heeft laten testen of behandelen ondanks dat deze is gewaarschuwd. Verkeerd gebruik van condooms. Voor condooms tips wil ik je verwijzen naar onze tips voor juist condoomgebruik
 

Moet ik vaker op soa testen omdat ik chlamydia heb gehad?

Ons advies bij wisselende partners is om eens per half jaar te testen, heb je klachten laat je dan eerder testen. Heb je risico gelopen doordat je een onveilig sekscontact hebt gehad. maar weet je niet wat je moet testen? Maak dan gebruik van onze SOA testwijzer
67 reacties
Paul martial
donderdag 6 januari 2022
Ik heb vorige week 1 daagse kuur gekregen en ingenomen. Nu heb ik op dag 4 zitten masturberen. Op dag 7 heb ik nog last van mijn plasbuis. Kan ik nog wel masturberen of moet ik hiervan afblijven tot de pijn weg is? Betekent dat ik deze pijn nog heb dat de kuur niet heeft geholpen?

Marlous Lasschuyt
donderdag 6 januari 2022
het advies is een week geen seks na de kuur. Dit zodat de huid kan herstellen. Als je toch eerder masturbeert kan het zijn dat de klachten langer zullen aanhouden.

Groet Marlous

Jos v
donderdag 23 juni 2022
De arts raadde me aan om een 7daagse doxycycline behandeling te starten tegen Chlamydia en vertelde gedurende deze 7 dagen geen seksueel contact te hebben. Maar hier lees ik om nog eens 7 dagen langer te wachten, dit is dan 14 dagen in totaal na begin van de antibioticakuur of volstaat de 7 dagen zoals de gynaecoloog vertelde? Alsook mijn partner heeft dezelfde kuur.

Alvast bedankt!

Klazien Visser
donderdag 23 juni 2022
Beste,

Ons advies is om de 7 dagen na het afronden van de kuur nog geen seks te hebben, dit om het slijmvlies de kans te geven te herstellen van de infectie. Het is een advies.

groet, Klazien Visser
soa verpleegkundige

Anoniem
maandag 4 juli 2022
Hoi! Een tijd geleden heb ik te horen dat ik besmet was met chlamydia. Ik ben direct behandeld met azithromycine. Omdat het nog niet lekker voelde heeft de huisarts mij ook een 7daagse doxy kuur gegeven. Mijn partner is behandeld met azithromycine. In de tussentijd, tijdens mijn 7daagse kuur, hebben we 1x veilig seks gehad. Zou het mogelijk zijn dat er weer een besmetting heeft plaatsgevonden, of is die kans klein? We hebben beiden geen klachten (meer).

Dankjewel!

Anoniem
maandag 8 augustus 2022
Hoi mijn vriendin en ik hebben tijdens de kuur een eitje tegen de clit en eikel gehouden . Is dit tegen het voorgeschreven advies of mag dit gewoon. Mvg

Klazien Visser
maandag 8 augustus 2022
Beste,

Indien dit "eitje" gereinigd is tussentijds is dit geen probleem.

groet, klazien
soa verpleegkundige

Anoniem
maandag 15 augustus 2022
Ik heb afgelopen donderdag een eendaags behandeling genomen tegen chlamydia. Ik heb mijzelf niet gemastrubeerd en ook geen seks gehad, maar mijn partner heeft wel aan mijn tepels gezeten. Hier werd ik erg opgewonden van. Is dat een probleem nu?

Klazien Visser
dinsdag 16 augustus 2022
Nee dit is geen probleem. Het gaat erom het geïnfecteerde gebied even rust te gunnen om te herstellen.

groet, klazien Visser
soa verpleegkundige

Anoniem
woensdag 17 augustus 2022
Op donderdag 11 augustus heb ik een eendaagse antibiotica ingenomen (1 keer 2 pillen). Morgen is dit precies een week geleden. Vanaf welk moment ben ik niet meer besmettelijk en kan ik gemeenschap hebben?

Klazien Visser
woensdag 17 augustus 2022
Afhankelijk van de kuur ben je enkele dagen na behandeling niet meer besmettelijk, advies is om het geïnfecteerde gebied tot 1 week na behandeling met rust te laten zodat het slijmvlies kan herstellen.

groet, Klazien Visser
soa verpleegkundige

Anoniem s
donderdag 15 september 2022
Goedenavond,

Ik ben donderdag begonnen aan de 7 daagse kuur! Kuur afgemaakt alleen een week later op dag 7 , wel klaargekomen! Dit alleen dan via m’n clitje! Er is verder niks in geweest kan dit kwaad?

Mvg ,

S

Klazien Visser (soa verpleegkundige)
vrijdag 16 september 2022
Geen zorgen, dit heeft geen invloed op de werkzaamheid van je kuur.

Jaimy
zondag 30 oktober 2022
Hoi ik ben gestart met een 7 daagde kuur doxyciline tegen chlamydia en de GGD zei dat ik 7 dagen geen seksueel contact mocht hebben. Klopt het dan dat ik na die 7 dagen weer seks mag hebben? of moet ik dan nog een week wachten omdat het slijmvlies anders nog niet voldoende genezen is na mijn laatste tablet. of is het wel mogelijk als ik het veilig doe

Klazien Visser
maandag 31 oktober 2022
Wij adviseren tot 7 dagen na het afronden van de kuur.

Jaimy
woensdag 2 november 2022
Als ik dat advies niet volg, kan het dan betekenen dat de chlamydia in mijn lichaam blijft, of is deze dan wel volledig weg.

Klazien Visser
woensdag 2 november 2022
Antibiotica doodt de bacterie het is wel belangrijk om de behandeling de tijd te geven om te kunnen werken.

Anoniem
vrijdag 18 november 2022
Hi. Ik heb een tijd geleden chlamydia gekregen. Ik heb een 7 daagse kuur gehad voor de zekerheid omdat ze niet wisten waar ik allemaal besmet was. Ik heb na 4 dagen in de kuur 1 x veilig seks gehad. Betekent het dat bij mij de soa kan blijven of dat niet.

Klazien Visser (soa verpleegkundige)
vrijdag 18 november 2022
Je kan het beste voor advies contact opnemen met de behandelaar die je de medicatie heeft voorgeschreven. Zij kunnen het beste inschatten wat wijsheid is en of er iets moet worden aangepast in je behandeling.

Jasper
zaterdag 19 november 2022
Ik ben begonnen aan een kuur voor chlamydia en heb een gonnoroe prik gekregen.

Kan ik mijzelf opnieuw besmetten met een soa als er voorvocht uit mijn penis komt door een erectie zonder dat ik hem aanraak? Of scheurt daardoor geen slijmvlies.

Marlous (Soaverpleegkundige)
zaterdag 19 november 2022
Beste Jasper

nee hoor dat zal geen effect hebben.

Thom
maandag 12 december 2022
Ik heb donderdag een chlamydia kuur gestart en zaterdag (2dagen later) toch gemasturbeerd… heeft dit veel effect op mijn ab kuur of kan ik mij hierdoor nog een keer besmet hebben?

Klazien (soa verpleegkundige)
maandag 12 december 2022
Masturbatie heeft geen invloed op de werkzaamheid van de medicatie. het kan wel als je klachten hebt dat dit ervoor zorgt dat je klachten langer aanhouden.

Thom
maandag 12 december 2022
Thom hier weer, dus als je chlamydia hebt zonder klachten kan je gewoon door masturberen tijdens je ab behandeling in principe, aangezien ik las ergens dat het voor kleine beschadigingen kan zorgen in je slijmvliezen waardoor je jezelf weer besmet

Klazien (verpleegkundige)
dinsdag 13 december 2022
Ik zou even rustig aan doen, antibiotica kan ook klachten veroorzaken van het slijmvlies. In principe kan je jezelf niet opnieuw besmetten.

leyla
maandag 19 december 2022
ik en mijn vriend hadden chlamydia. ik heb de kuur sinds gister al afgemaakt (2pillen p dag 7dagen). mijn vriend heeft die pil pas 3dagen geleden genomen. vandaag hadden we seks maar de condoom is gescheurd en daar kwamen we erna pas achter. heb ik nu weer chlamydia?

Klazien (soa verpleegkundige)
maandag 19 december 2022
Ik zou jullie adviseren met condoom te blijven vrijen en dan over 6 weken te testen. Heb je dan beide geen chlamydia meer dan was de behandeling succesvol.

Anoniem
donderdag 29 december 2022
Hoi ik heb paar dagen geleden te horen gekregen dat ik chlamydia heb en heb een er 2 pillen voor gekregen met dag 5 heb ik seks gehad heel dom maar kan dit kwaad of invloed hebben kan ik chlamydia blijven houden of?

Klazien (soa verpleegkundige)
donderdag 29 december 2022
doorgaans is de werking op dag 5 wel voltooid en kan je ervan uitgaan dat de infectie bestreden is. Wel kan je de infectie opnieuw oplopen als je partner niet getest/ behandeld is.

Sophie
maandag 16 januari 2023
Hoi ik hen chlamydia gehad ik heb hiervoor een zevendaagse kuur voor gehad. Deze heb ik afgemaakt. De 6de dag nadat ik deze kuur had afgemaakt heb ik seks gehad. Heb ik mij zelf dan nu weer besmet?

Klazien (soa verpleegkundige)
maandag 16 januari 2023
Indien het onveilige seks was met iemand die niet behandeld was of chlamydia heeft kan je opnieuw besmet zijn. Je kan een eventuele infectie na behandeling pas 6 weken na het afronden van een kuur door te testen pas aantonen.

Elvira
dinsdag 17 januari 2023
Er staat dat je 7 dagen na kuur weer seks kan hebben dit gaat neem ik aan alleen om veilig seks? Is dan t risico ook uitgesloten dat je ook via beffen/vingeren etc. Geen soa meer kan overbrengen? Of kan je hier beter mee wachten tot je 6 weken later getest hebt en zeker bent dat alles weg is?

Marlous (Soaverpleegkundige)
woensdag 18 januari 2023
Beste Elvira

De kuur doet zijn werk en die week rust is vooral ook bedoeld voor het herstel

Anoniem
vrijdag 20 januari 2023
Ik ben eind november hersteld van chlamydia. Ben ik sindsdien een bepaalde tijd immuun?

Marlous (Soaverpleegkundige)
vrijdag 20 januari 2023
Beste anoniem

nee dat kan niet. Je bent direct weer toegankelijk voor een nieuwe infectie.

B
zondag 12 februari 2023
Hallo. Kan het kwaad als je binnen de 7 dagen na de Chlamydia behandeling masturbeert ( met speeltje) ? Kan je jezelf hierdoor opnieuw besmetten of is die kans klein?

B
zondag 12 februari 2023
Hallo. Kan het kwaad als je binnen de 7 dagen na de Chlamydia behandeling masturbeert ( met speeltje) ? Kan je jezelf hierdoor opnieuw besmetten of is die kans klein?

Klazien (soa verpleegkundige)
maandag 13 februari 2023
De kans dat je via een speeltje besmet wordt die je zelf gebruikt is heel erg klein. Het is verstandig om een speeltje goed te reinigen na gebruik. Door masturberen kunnen, in het geval van klachten, klachten langer aanhouden. Vandaar dat dit na het afronden van de kuur even wordt afgeraden.

eva
zaterdag 18 februari 2023
Hoi,
Ik ben laatst positief getest op Chlamydia. Mijn vriend ook. Ik heb een kuur gehad van (2 pillen, 7 dagen) Mijn vriend (2x 1 pil). De dag nadat mijn vriend klaar was met zijn kuur, en ik 3 dagen na mijn kuur hebben wij ‘veilig’ seks gehad. Kan dit kwaad voor opnieuw besmetting, of dat het nu niet helemaal goed meer weg is? Nog een vraagje de 7 dagen na je kuur kan je dan weer seks hebben zonder condoom en beffen? als je beide geen symptomen meer hebt?

Marlous (Soaverpleegkundige)
maandag 20 februari 2023
Het advies is een week geen seks. Klachten kunnen langer aanhouden.
Na de 7 dagen kun je weer seks hebben.

Ricardo
zondag 26 februari 2023
Hoi,
Bij mij is chlamydia in mijn anus gevonden en ik vroeg mij af of ik hierdoor een niet meer mag mastruberen of dat dat wel gewoon kan? En als ik geen anale seks heb moet ik dan alsnog een week wachten na mijn doxy kuur?

Klazien (soa verpleegkundige)
maandag 27 februari 2023
Als een infectie anaal zit is het advies geen masturbatie niet van toepassing. We adviseren je om tot een week na behandeling geen seks te hebben zodat het slijmvlies anaal kan genezen.

Damian
maandag 27 februari 2023
Hi,
Ik ben zelf homo en heb nu een doxy kuur voor chlamydia die in mijn anus is gevonden. Nu vroeg ik mij af of ik dan ook een week moet wachten na mijn kuur als ik niet als bottom fungeer, maar als top

Klazien (soa verpleegkundige)
maandag 27 februari 2023
Als je zeker weet dat je behandeling alleen voor een anale infectie is en er geen sprake is van een infectie in je plasbuis kan je seks hebben; zolang je niet anaal ontvangt.

Anoniem
dinsdag 28 februari 2023
Onlangs is er anale chlamydia bij mij vastgesteld. Is masturberen dan wel toegestaan tijdens de kuur? Alvast bedankt!

klazien (soa verpleegkundige)
dinsdag 28 februari 2023
Indien je geen chlamydia infectie in je plasbuis hebt is masturbatie geen probleem.

Anoniem
vrijdag 24 maart 2023
Kan je meteen de de doxy kuur van 7 dagen weer seks hebben zonder overdraagbaar te zijn?

Marlous (Soaverpleegkundige)
vrijdag 24 maart 2023
Het advies is een week geen seks na het slikken van de laatste tablet

Anoniem
donderdag 30 maart 2023
Ik heb tijdens de kuur 1x seks gehad met mijn vriend die ook behandeld werd voor chlamydia. Is dit heel erg? Ik maak de kuur af en heb morgen mijn laatste pil. Ik ben wel van plan om na 6 weken opnieuw te testen.

Marlous (Soaverpleegkundige)
vrijdag 31 maart 2023
Het advies is tijdens de kuur en een week na de kuur geen seks te hebben. Ik adviseer je er aan te houden zodat alles goed kan genezen. Vanaf 6 weken na je laatste tablet kun je hertesten: https://www.soapoli-online.nl/webshop/chlamydia/chlamydia-vaginale-test

Reduan
donderdag 11 mei 2023
Goedemorgen,

Ik heb een eendaagse kuur gedaan. Maar op de zelfde hebben mn vriendin en ik elkaar laten klaarkomen. En eerlijk gezegt hebben wij dat bijna dagelijks maar na het vingeren / aftrekken wassen we onze handen af en we raken ons zelfs niet aan. We komen beide dan ook echt klaar maar dat is met de hand. Maar belemmerd dit het herstel van de kuur..

Jan R
woensdag 14 juni 2023
Beste, ik ben onlangs positief getest op chlamydia maar heb alleen seks gehad met mijn vriendin en ik weet dat ze voor dat ze met mij seks had positief was voor chlamydia maar ze had azitromycine gepakt 2 pillen en klaar en ze was negatief maar kan het zijn dat ze nog positief was maar anal en door dat ze niet doxycycline 2 pillen 7 dagen niet heeft gepakt in plaats van azitromycine 2 pillen in 1 keer. Dat ze eigelijk nog positief is anal en nu ook vaginaal door gwn de verkeerde antibiotica te pakken?

Marlous (soa verpleegkundige)
woensdag 14 juni 2023
Haar behandelaar zal een bewuste keuze hebben gemaakt haar hiermee te behandelen. Zij kan het beste even terug gaan als zij nog vragen heeft hierover.

Nico
donderdag 13 juli 2023
Ik doe nu een 7-daagse doxycycline kuur. Betekend dit dat we na afloop van de kuur (dag 7) weer sex kunnen hebben? Of een week wachten? I.v.m niet meer besmettelijk zijn.
Ik heb geen pijn klachten, alleen beetje afscheiding uit de penis. Zijn de slijmvliezen dan aangetast?
Nico.

Marlous
donderdag 13 juli 2023
Beste Nico,

Het advies is nog een week wachten met het hebben van seks na de laatste tablet

Just
woensdag 19 juli 2023
Is het met een satisfyer jezelf bevredigen gelijk aan seks? Of mag ik dit wel gewoon doen tijdens mijn 7 daagse kuur?

Marlous (Soaverpleegkundige)
donderdag 20 juli 2023
Beste Just

het advies is een week GEEN seks, dus ook niet zelf. Even de boel laten herstellen

Anoniem
vrijdag 11 augustus 2023
Hey,

Als ik tijdens mijn kuur gelijk aftrek kan ik dan nog de infectie behouden?

Klazien (soa verpleegkundige)
zaterdag 12 augustus 2023
Aftrekken wordt afgeraden omdat dit vooral klachten kan laten voortduren, niet omdat het invloed heeft op de werking van je kuur.

anoniem
woensdag 13 september 2023
Ik heb de berichten gelezen hierboven, maar ff nog voor de zekerheid. Ik heb 0 klachten en nu na 6 dagen na innemen van de pillen 1 geer gemastrubeerd. Dit wordt afgeraden, maar het zou inprenciepe geen kwaad kunnen voor genezing van chlamidia

Marlous (Soaverpleegkundige)
woensdag 13 september 2023
klopt anoniem

Anoniem
woensdag 20 september 2023
ik heb chlamydia in mijn keel en vagina, ik ben inmiddels klaar met m’n 7daagse kuur. Tijdens de kuur geen seks gehad maar wel ben ik tijdens de kuur op dag 4 en 7 klaargekomen omdat mijn partner aan mijn tepels zat. Verder heeft niemand mijn vagina aangeraakt. Kan het kwaad dat ik 2x ben klaargekomen? Op de werking van de kuur bijvoorbeeld?

Anoniem16
zondag 3 december 2023
Beste doktoren
Ik heb woensdag 2 pillen moeten slikken als behandeling tegen Chlamydia. Ik heb nooit klachten gehad, maar ben wel postief. Nu ben ik op dag 4 van mijn behandeling en ben ik 2x klaargekomen door masturbatie van mijn clitoris. Ik lees overal dat het wordt afgeraden, maar dat is nu te laat. Kan dit de werking van mijn medicatie vorige woensdag nog beïnvloeden?

Ano
vrijdag 8 december 2023
Is het erg om te masturberen tijdens de 7 dagen rust na kuur ook als je niet klaarkomt?

Marlous (Soaverpleegkundige)
zaterdag 9 december 2023
Beste Ano

we adviseren een week geen seks, dus ook niet met jezelf. Dan kan alles goed herstellen

Ano2024
maandag 5 februari 2024
Goedemorgen ik ben een jongen en heb donderdag mijn 1 daagse kuur gehad van twee pillen. Echter heb van donderdag tot zondag avond niet afgetrokken. Ik kon her zondag niet meer en heb mezelf toch afgetrokken is dat een probleem ?

Klazien (soa verpleegkundige)
maandag 5 februari 2024
Nee dat is geen probleem. We adviseren niet af te trekken als je plasbuisklachten hebt zodat je lijf de tijd heeft om te herstellen. Aftrekken heeft geen negatieve invloed op de werking van je kuur.

Plaats een reactie

Soa thuistest

Bij Soapoli-online heb je snel zekerheid met onze eenvoudige online soa thuistesten, medisch advies en nazorg in de vorm van een behandeling of verwijzing.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 22:45 besteld = vandaag verzonden  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.6/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Soa behandeling nodig?

Wij helpen jou verder! (Chlamydia, gonorroe* en
trichomonas behandelingen)

> SOA BEHANDELING
Wil je starten met PrEP?

Wij hebben geen wachtlijst.

> GA NAAR PREP-POLI