Gonorroe class=
Tags: Gonorroe,
Het aantal mensen dat te maken heeft met een gonorroe infectie blijft maar stijgen. Deze toenemende stijging speelt zich niet alleen af in Nederland, maar zelfs wereldwijd. Een belangrijke vraag hierbij is: waarom is gonorroe toch zo gemakkelijk op te lopen? Soapoli-online vertelt je er alles over.
 

Wat is gonorroe?

Gonorroe is een bacterie die je via sekscontact overgedragen kan krijgen.
 



Waarom loop je deze bacterie makkelijk op?

Deze bacterie hecht makkelijk aan slijmvlies. Dit betekent dus dat je niet per se penetrerende seks hoeft te hebben om besmet te raken; slijmvliescontact kan al voldoende zijn om de bacterie overgedragen te krijgen. Oftewel: via pijpen, beffen, rimmen en "droog"neuken loop je ook al risico op een gonorroe besmetting. Penetratie is dus niet per se nodig om besmet te raken met gonorroe.
 

Wat voel je als je gonorroe hebt?

Gonorroe wordt in de volksmond "druiper" genoemd. Je verwacht dan misschien ook dat als je gonorroe zou hebben je dit zou merken doordat je klachten van afscheiding krijgt.
Soms is het hebben van klachten een signaal dat daaronder iets niet goed zit. Het verraderlijke aan gonorroe is echter dat niet iedereen symptomen ervaart. Zowel mannen als vrouwen kunnen de bacterie dus bij zich dragen zonder klachten.

De klachten die vrouwen ervaren zijn vaak meer afscheiding. Mannen kunnen ook afscheiding uit de penis hebben, dit kan groen-geel van kleur zijn. Een anale infectie kan anale jeuk veroorzaken of een geïrriteerd gevoel.
 

Hoe weet je of je gonorroe besmet bent?

Gezien klachten niet altijd aanwezig zijn kan je het beste een gonorroe test doen om een infectie uit te sluiten. De testen kunnen worden gedaan om een keel, urineweg, vaginale- of anale infectie uit te sluiten. Mannen doen een urine test, vrouwen strijken de vagina met een wattenstaafje. Keel en anale afnames worden ook met een wattenstaafje uitgevoerd, alle onderzoeken kan je thuis afnemen.

Bij Soapoli-online vind je diverse soa testpakketten waarmee jij snel, anoniem en eenvoudig kunt achterhalen of jij te maken hebt met een soa besmetting. Zeker weten of je enkel op gonorroe moet testen of mogelijk op meerdere soa's? Doe onze gratis soa-testwijzer!

Een gonorroe infectie, hoe kom je er vanaf?

De toenemende stijging van het aantal gonorroe besmettingen is een feit en de beste manier om de infectie te bestrijden, is eenmalig een injectie. Echter, vanwege toenemende resistentie van de gonorroe-bacterie tegen bepaalde antibiotica, is het cruciaal om medisch advies in te winnen. Alleen zo kan een werkzame behandeling worden voorgeschreven, omdat sommige medicijnen niet langer effectief zijn tegen de bacterie.

Heb je vragen over gonorroe of wil je meer informatie over preventie en behandeling? Neem dan contact met ons op of raadpleeg een zorgverlener voor deskundig advies.
 
Geen reacties

Plaats een reactie

Soa thuistest

Bij Soapoli-online heb je snel zekerheid met onze eenvoudige online soa thuistesten, medisch advies en nazorg in de vorm van een behandeling of verwijzing.

 
Uitslag binnen 48 uur, na aankomst in het ISO gecertificeerd lab
 
Voor 22:45 besteld = vandaag verzonden  
 
Goedkoper dan testen bij de huisarts
 
Privacy gegarandeerd:  anoniem, discreet (verzending in blanco verpakking)
 
Klantbeoordeling  9.6/10 , ruim 10.000 tevreden klanten

Kies voor zekerheid via Soapoli-online, net zoals 50.000+ anderen dit deden

Welke soa-test heb ik nodig?

Gebruik onze Gratis soa-testwijzer en
ontvang testadvies.

> START TESTWIJZER

Soa behandeling nodig?

Wij helpen jou verder! (Chlamydia, gonorroe* en
trichomonas behandelingen)

> SOA BEHANDELING
Wil je starten met PrEP?

Wij hebben geen wachtlijst.

> GA NAAR PREP-POLI