BLOG

terug naar het overzicht
Welke klachten wijzen op een SOA?
Tags: Alweer een soa, Behandelen, Betaalde seks, Chlamydia, Condoom gescheurd, Genitale wratten, Gewaarschuwd, Gonorroe, Hepatitis B, Hepatitis C, Herpes, Hiv/aids, Medicatie, Mycoplasma, Pijpen en beffen, Sneltest, Syfilis, Symptomen/klachten, Thuistesten, Trichomonas, Veilige seks, Vruchtbaarheid en SOA, Wanneer testen op SOA, Zwanger

Loop je al een tijdje rond met klachten en maak je je zorgen dat het misschien een SOA (Seksueel overdraagbare aandoening) zou kunnen zijn? Hieronder beschrijven we een aantal van de meest voorkomende klachten die kunnen wijzen op een SOA. Heb jij een van de onderstaande SOA klachten, dan is het verstandig om je te laten testen op SOA. Klachten zoals hieronder beschreven zijn namelijk altijd een waarschuwing van je lichaam dat er iets aan de hand is. Blijf met deze klachten niet rondlopen, een SOA die niet behandeld wordt kan namelijk ernstige gezondheidsschade veroorzaken. Zo kan je onvruchtbaar worden als je niet tijdig een chlamydia behandeld. Ook kan je SOA via sekscontact weer overdragen aan anderen. Gelukkig zijn de meeste klachten goed te behandelen.

SOA kan je oplopen via onbeschermde seks. Misschien denk jij dat je altijd geslachtsgemeenschap (neuken, penis in de vagina, penis in de anus) moet hebben gehad om een SOA op te kunnen lopen, dit is niet het geval. Onbeschermde seks heb je ook als je zonder condoom orale seks hebt (iemand pijpt), als iemand jouw penis in zijn mond neemt zonder condoom (je wordt gepijpt), als je iemands vagina likt of als iemand jouw vagina likt. Likken van de anus zonder bescherming valt ook onder risico op SOA. Met de penis langs een vagina of anus wrijven zonder condoom is ook een onveilig sekscontact waarbij je al SOA overgedragen kan krijgen.

SOA klachten van de vagina:

Jeuk

Pijn bij het plassen

Veel afscheiding

Stinkende afscheiding

Pijn bij het vrijen

Groenige afscheiding

Wondjes op of in de vagina

Bloedverlies tussen de menstruatie

Blaasjes

Wratjes

 

SOA klachten van de penis:

Jeuk

Geïrriteerde eikel

Pijn bij het plassen

Wondje op de penis

Afscheiding uit de penis

Groenige afscheiding

Blaasjes

Wratjes

 

SOA klachten van de anus

Jeuk

Wond(jes) rondom of in de anus

Afscheiding

Pijn aan de anus

Bloedverlies

Wratjes

 

SOA klachten in en rond de mond

Keelpijn

Blaasjes op de lip

Wond(jes) in de mond

 

Heb jij last van een van de bovengenoemde klachten? Kom dan in actie en laat zo spoedig als mogelijk op SOA testen. Wil een anonieme SOA-test omdat je liever niet bij je huisarts test? Bestel dan je SOA-test via onze webshop, weet je niet welke SOA-test je nodig hebt? Maak dan gebruik van onze SOA-testwijzer.

Soapoli-online biedt betrouwbare SOA laboratorium testen met professionele begeleiding. Ontvang jij je pakket liever niet thuis dan biedt Soapoli-online je de mogelijkheid je SOA-test bij de poli dermatologie in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda af te halen, zie hiervoor je soatest afhalen.

Heb jij zorgen over HIV? Wil jij een hiv-test en meteen je uitslag? Maak dan een afspraak op ons hiv sneltest spreekuur en ontvang in 30 minuten de uitslag van je hiv-test . Tijdens dit spreekuur kun je ook onze overige SOA testen kopen en direct afnemen. Contant afrekenen is mogelijk. Zo bieden we je de hoogst haalbare anonimiteit. 

Geplaatst door: Klazien Visser op maandag 23 juni 2014
Geen reacties
Plaats een reactie
Naam (verplicht)
Email (verplicht, wordt nooit getoond)
Reactie
 
 

Onzeker of je je moet testen op soa?

Binnen 1 minuut gratis en anoniem test advies

Soatestwijzer