Het zonnetje schijnt, de vogeltjes fluiten en wij krijgen meer zin in seks!

Tijdens de zomermaanden wordt er meer aan seks gedaan dan tijdens de andere seizoenen. Mannen en vrouwen voelen zich tijdens deze maanden aantrekkelijker en ze staan meer open voor seks. Door zonlicht voelen we ons energieker en zijn we meer ontspannen. Wat maakt dat je meer open staat voor contact met andere mensen. We kunnen ons weer wat luchtiger kleden en dat voelt een stuk aangenamer en meer sexy dan dat je 6 lagen kleding aan hebt. Daarbij is het uitkleden om seks te hebben in de kou minder aanlokkelijk dan als er een lekker aangenaam temperatuurtje heerst.

De invloed van feromonen

Feromonen zijn geurstoffen, die zowel bij mensen als bij dieren gebruikt worden om signalen aan elkaar door te geven. Er zijn verschillende feromonen voor verschillende doeleinden. Zo kan er bij dieren bijvoorbeeld een geurstof vrijkomen, die andere dieren waarschuwt dat er gevaar in de buurt is. Ook is de afbakening van een territorium een voorbeeld van geurmarkering door gebruik van feromonen. In de neusholte zit een klein orgaantje (het zogenaamde orgaan van Jacobson), dat bedoeld is voor het oppikken van dergelijke signalen en de vertaling naar de hersenen reguleert. Er is vrij veel onderzoek gedaan naar de werkzaamheid van verschillende typen feromonen bij zowel mensen als dieren. De invloed van geurstoffen, die één persoon uitscheidt, het lichaam van anderen kan reageren. Bij vrouwen stijgt hun stress en opwindingsniveau bij het ruiken van mannelijk zweet.

Meer kans om een SOA op te lopen in de zomer

Na de zomervakantie zien wij meer SOA test aanvragen en moeten we meer mensen het slechte nieuws geven dat zij een SOA hebben opgelopen. Door dat heerlijke vrije gevoel wat dat men krijgt in de zomer hebben mensen eerder seks en zijn ze soms wat onvoorzichtiger dan normaliter. Met als gevolg onbeschermde seks met het risico SOA op te lopen. 

Heb jij misschien risico op een SOA gelopen?

Maak gebruik van onze SOA testwijzer en bekijk of je een SOA test nodig hebt.

Geen reacties

Plaats een reactie