Je denkt erover om een hiv test te gaan doen. Dan heb je verschillende testmogelijkheden. Zo kan je kiezen voor een hiv test via je huisarts of GGD, een betrouwbare laboratorium hiv test waarbij je zelf bloed opvangt of een hiv afleestest (ook wel hiv sneltest of hiv zelftest genoemd) waarbij je zelf de test uitvoert en meteen daarna de uitslag afleest. 

Met deze hiv-sneltest kun je eenvoudig en snel thuis zelf op hiv testen en heeft een betrouwbaarheid van 99,6%, rekening houdend met een windowfase van 3 maanden. Het resultaat is met 15 minuten zichtbaar en door jou af te lezen wanneer en waar jij maar wilt. De hiv-afleestest traceert of hiv antistoffen in je bloed aanwezig is. 

De simplitude ByMe hiv zelftest, zo simpel als het maar kan.

Ontdek de eerste-alles-in-1 hiv zelftest die is ontworpen om jouw hiv test ervaring gemakkelijker te maken. In een comfortabele thuissituatie krijg je binnen slechts 15 minuten al een betrouwbaar hiv testuitslag. De Simplitude ByMe is een CE-gekeurde test en biedt een betrouwbare oplossing voor het testen op hiv.
Bij de ontwikkeling van deze gemakkelijke hiv thuistest was gebruiksgemak het uitgangspunt. Het product is gemakkelijk doordat de test uit één apparaat bestaat, een ingebouwd lancet heeft (waardoor de test ook met een naaldfobie uit de voeren is) en er maar 1 testvloeistof nodig is. Doordat er minder handelingen nodig zijn worden fouten voorkomen en het resultaat betrouwbaarder.

Een hiv zelftest is een fijne laagdrempelige oplossing voor mensen die niet op hun lab uitslag willen wachten maar meteen het resultaat willen zien. Deze test kan je helemaal zonder tussenkomst van een hulpverlener of arts thuis uitvoeren. De bediening is eenvoudig en het aflezen van de uitslag kan je met de uitgebreide instructie ook gewoon zelf. 
Doordat Soapoli-online deze test in haar assortiment heeft kun je wel altijd bellen of mailen als je vragen hebt over hiv en SOA of over de uitslag. 

Hiv zelftesten met een deskundige op de achtergrond

Het kan best een moeilijk besluit zijn om een hiv test te gaan doen. Om de test drempel zo laag mogelijk te maken staan wij, Marlous en Klazien de verpleegkundigen van Soapoli-online voor je klaar. Wij kunnen jou helpen bij het uitvoeren van de test. Heb jij onze hulp of ondersteuning nodig, dan kan je ons bellen of mailen. Kijk voor onze contactgegevens hier.

Vanaf wanneer kun je deze hiv-test gebruiken? 

Betrouwbaar testen kan 6 tot 12 weken na het laatste onbeschermde contact. Voor de veiligheid adviseren we je te testen na 12 weken. Eerder testen kan en mag altijd, we adviseren je dan wel opnieuw te testen nadat 12 weken verstreken zijn of periodiek te testen, bijvoorbeeld eens in de 6 maanden.

Hiv zelftest instructie

Wat voor uitslag kun je krijgen

Negatief; je hebt geen HIV De test is niet gelukt De uitslag is reactief
De controlelijn geeft een streepje; de test is goed uitgevoerd en je uitslag is negatief dus goed. De controlelijn blijft leeg. Helaas is de test niet gelukt.
(dit gebeurt zelden, lees altijd de instructie goed door voordat je de test afneemt. En volg de stappen nauwlettend op.)
Er zijn twee lijntjes zichtbaar. De test heeft gereageerd. Belangrijk is contact op te nemen met ons zodat we je verder kunnen helpen. Dit gebeurt  anoniem en discreet en samen met jou bekijken we wat de vervolgstappen zijn. 
 
 

Wat te doen als het reactief is, je ziet 2 streepjes op je testkit

We vragen je contact op te nemen met ons. We kunnen de uitslag met je doornemen en je risico bespreken. We helpen je naar de juiste zorgverlener. Dit kan zijn een hiv-behandelcentrum, je huisarts of de GGD. De test is voor 99,66% betrouwbaar, de kans op vals-positief testen (je krijgt ten onrechte de uitslag dat je hiv hebt) is aanwezig maar de kans is klein. Er wordt in het hiv-behandelcentrum, bij de GGD of je huisarts altijd opnieuw een uitgebreid bloedonderzoek gedaan.

Mijn hiv zelftest uitslag is GOED

Is je ByMe hiv test uitslag goed en geeft de test aan dat je geen hiv infectie hebt dan kan dat enorm opluchten. Het is dan natuurlijk wel belangrijk om naast hiv ook andere SOA te testen als je onveilige seks hebt gehad. Weet je niet op welke SOA je moet testen? Loop dan de SOAtestwijzer door om gericht advies te krijgen. Deze online hulptool geeft je direct anoniem en discreet een compleet SOA testadvies. 

Test-advies 


Het standaard advies volgens de NHG standaard (de richtlijn van de huisartsen) is testen op: 
Chlamydia en gonorroe (keel en urine en anus) 
Syfilis en hiv 
Hepatitis B (dit hoeft niet als je gevaccineerd bent) 
Hepatitis C als je hiv hebt of PrEP gebruikt. (de kans op hepatitis C is groter als je receptief anale seks zonder condoom hebt, van fisten of ass play houdt, groepseks hebt en chems gebruikt). 

Hiv sneltest versus lab test de voor-en nadelen

De ByMe test is een betrouwbare eenvoudig zelf uit te voeren test voor mensen die een lab onderzoek mogelijk te lang vinden duren. Het kan een hiv labtest niet vervangen. 
 
Kort de verschillen:
 
 
ByMe sneltest Soapoli-online hiv labtest
Betrouwbaar afnemen na 3 maanden Betrouwbaar afnemen na 4 weken
Klant leest zelf na 15 minuten de uitslag af adhv de instructie Analyse vindt plaats in een ISO gecertificeerd lab. De uitslag ontvang je in het uitslagenportaal. Deze uitslagen worden verstrekt door professionals.
Reageert deze test positief dan moet hij    altijd opnieuw getest worden met een labtest, hij moet geconformeerd worden. De test wordt direct doorgetest zodat men met zijn uitslag verwezen kan worden door ons naar een HIV behandelaar
 
 


Je kunt ons bellen of mailen als je hier vragen over hebt of een testadvies op maat wilt hebben.